Babor Skinovage PX Intense Purifying Cream
Ár: | 6200 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 50 ml | Bőrtípus: | Zsíros | |||
Lelőhely: | kozmetikák, online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Babor.hu-n 6200 Ft-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: babor2, az összetevőket feltöltötte: noranadezda, Módosítva: 2017. augusztus 1.
Lelőhely: | kozmetikák, online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrtípus: | Zsíros | |
Egy bőrápoló krém, mely csökkenti a tisztátalanságokat a bőrön. Közepes összetétele miatt használható 24 órás krémként vagy Daily Purifying Cream-mel kombinálva éjszakai krémként.
Eredmény: Egyenletes, tiszta, vonzó arcbőr.
Aktív összetevők:
- Alpesi őssejtek: DNS-védelem, megelőző védekezés a fény okozta bőröregedés ellen
- OsmoTec: katalizátor, az aktív hatóanyagok termelését és felszívódását optimalizálja
- Fitoszfingozin, farnezol: Megakadályozza a baktériumok szaporodását
- Zsurló kivonat: összehúzó hatása elősegíti a sebgyógyulást
- Sheavaj: kiegyensúlyozza a hidrolipid filmréteget
- E-vitamin: véd a szabadgyökök ellen
- makadámdióolaj, szezámolaj, jojobaolaj: puha, rugalmas bőr
- Pantenol, allantoin: hidratáló, nyugtató hatás
Glycerin
Ethylhexyl Isononanoate
Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate
eu
Sesamum Indicum (Sesame) Oil
Macadamia Integrifolia (Macadamia) Nut Oil
Hydrogenated Vegetable Glycerides
eo I eu
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Farnesol
i
Dimethicone
eo I szil
kozmetikusom ajánlotta, de nem bántam meg. szépen letisztította a bőrömet és hidratálta is. Sajnos az ára miatt ritkábban veszem.

Én is kozmetikusom ajánlására használom, és csodát tesz a bőrömmel. Sokáig elég, szerintem picit zsíros érzetet ad felkenés után, de hamar felszívódik. :) Esténként használom, az előző adag fél évig kitartott nekem.

A kozmetikusom ajánlotta és szerintem az egyik legjobb hidratáló krém. Nem hagy zsíros érzetet a bőrön és a bőrhibáim is láthatóan javultak tőle.

Ma van két hónapja, hogy elkezdtem használni a krémet és most, hogy elfogyott, úgy döntöttem megosztom a világgal mennyire imádom. Együtt használtam a a Babor hidratáló szérummal reggel és este, a bőrhibáim teljesen leredukálódtak. Tökéletesen bevált, 1-2 hét után látható lett a változás.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Glycerin, Erythritol, Butylene Glycol
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Ethylhexyl Isononanoate, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Nut Oil, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Panthenol, Cetearyl Alcohol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Dimethicone
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Cetearyl Alcohol
Szilikonok: Dimethicone
Illatanyagok: Farnesol
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Növényi eredetű emulgeálószer, mely a gliceril észterek csoportjába tartozik. További info: http://truthinaging.com/ingredients/polyglyceryl-3-methylglucose-distearate
Szezámolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőr- és hajkondícionáló szerként használnak a krémekben.
Makadámdió olaj, melyet a kozmetikumokban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. Elsősorban a száraz bőrre ajánlott természetes növényi olaj.
Más néven: Cutina HVG. Hidrogénezett növényi mono-, di- és trigliceridek keveréke, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő, bőrkondicionáló és felületaktív anyagként használnak a kozmetikumokban. Az összetevő kiválóan keveredik a leggyakrabban használt nyersanyagokkal, és segíti az O/W (olaj a vízben) emulziók stabilitását, viszkozitását (kenhetőségét).
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Az eritrit (más néven eritritol) egy természetes poliol vagy cukoralkohol. Jó hidratáló komponens és segíti a bőr nedvességmegkötő képességét - e szerint a tanulmány szerint ebben jobb, mint a glicerin, együtt használva őket viszont képes a glicerin hatásfokát is növelni.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.