Bobbi Brown

Ár:   7800 Ft   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Bobbi Brown márkabolt, Douglas   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: knifeofdreams, az összetevőket feltöltötte: babciika, Módosítva: 2013. augusztus 26.

Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Bobbi Brown márkabolt, Douglas
Kategória:   Sminkek szájra

Ötvözi magában a gazdag színt, kényelmes és hosszan tartó viseletet, és a lágy, krémes ragyogást. Shea vaj és növényi eredetű bőrápoló tartalmának köszönhetően könnyedén siklik fel az ajkakra, egész napos viselést biztosít, az ajkak puhává és hidratálttá válnak tőle.

20 színben kapható.

bibi24

Vicus7

2017. november 2.

Nem tartós sajnos, de puhává teszi az ajkat. Nekem a Blue Raspberry árnyalat van meg és szeretem. Tartóssága miatt nem tudom megveszem-e még egyszer.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. november 2.

micirpicir

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. október 15.

Egyszerű, letisztult csomagolás. Csodás színválaszték. Nagyon pigmentált darab, de egy idő után "húzza" a számat, gondolom hogy ez a szárító hatásával függ össze. Szerintem elég hamar kopik is. Nem lett a kedvencem. Az ár és érték arány miatt 3-ast kap.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. október 15.

laural

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. augusztus 2.

Uber pink árnyalatban van meg, maximálisan meg vagyok vele elégedve. "My lips but better" hatást szerettem volna elérni, ami sikerült is az eladólány segítségével. Nem gondoltam volna, hogy ezt a végeredményt takarja az "uber pink" elnevezés. Selymes, krémes, nem szárít, de nem is csillog-villog. Nekem nem tűnik ragacsosnak sem. A tartóssága nem kiemelkedő, de emiatt nem vonok le pontot. Jelenleg ez a kedvenc rúzsom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. augusztus 2.

scisneros

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2016. június 13.

Hozza a Bobbitól elvárható, magas minőséget, viszont tényleg nagyon ragad, ebből adódóan nem szívesen használom.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2016. június 13.

mokkalany

2015. november 30.

Nekem is a Rose Petal lett meg, de egyáltalán nem vált be. Kevés színt ad, és nagyon ragad, mint egy régimódi szájfény. Ilyen áron ez horror!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. november 30.

lolesandro

2015. április 21.

Nekem Rose Petal (7) színben van és nagyon szép és viszonylag tartós(max. kb.3óra). Nem szárítja a számat és nagyon természetes színt add. Nem csodaszer de pont jó volt szülinapi ajándéknak:)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. április 21.

ylexe

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. január 3.

Nem tudom, mennyire tartós, mert a felvitel utàn kb. Fél órával ettem, azt nem bírta ki ... :) de nagyon szép a színe, kényelmes viselet és pont volt olyan szín, ami kemeli a szàm eredeti színét ;)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. január 3.

Anna-

Bőrtípus: Zsíros
2013. augusztus 3.

Coral pink árnyalatot kaptam. Még csak pár órája van meg, de máris imádom! Tartós, szép a színe, jó a textúrája, kellemes viselni ( szerintem kellemesebb mint a mac rúzsokat) . Szóval teljesen elégedett vagyok vele (eddig) :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. augusztus 3.

Pöti

2013. július 2.

Krémes, fényes, nem szárít, szolid színe van... Nekem a crystal pink árnyalat van meg, a kedvenc nyári rúzsom...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. július 2.

zsuzsika

Bőrtípus: Zsíros
2012. november 25.

Két napja tettem szert az első Bobbi termékeimre, egy ilyen rúzsra és egy szájfényre. Azt kell, hogy mondjam, kár, hogy nem vettem korábban! nagyon szép színt talált nekem a sminkes hölgy, és valóban olyat, amit magamtól soha nem választottam volna, viszont a számon tökéletes. Kellemes, könnyű viselet, viszonylag tartós is - bár nálam ez sajnos bármelyik rúzsnál max 2 órát jelent.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. november 25.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Lauryl PCA
Peptidek: Palmitoyl Oligopeptide
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

A CosIng hivatalos besorolása szerint sűrűségszabályozó és kötőanyag. Ragadós jellege miatt elsősorban rúzsokban és ajakápolókban találkozhatunk vele.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

Egy viszonylag új peptidféle, mely a Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik a palmitoyl tetrapeptide-7). Az összetevőben egy három aminosavból álló peptid kapcsolódik palmitinsavhoz, aminek révén javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Az összetevő peptid része a bőrben található I-es típusú kollagénnek (bőrünk feszességét többféle típusú kollagén adja) egy egysége. A bőrünk kollagéntartalma (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú aminosavlánc) természetes módon peptidekké (rövid aminosavlánc) bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. A palmitoyl oligopeptide működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel  bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. Vagyis a tudomány mai állása szerint a palmitoyl oligopeptide talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet. További részletek itt.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Ez az anyag egy "bio" termékekben is használható emulgeátor (vagyis segíti a vizes és olajos dolgok keveredését). A természetes kozmetikában "emulsan" néven forgalmazzák. Kozmetikumokban a fő funkciója mellett bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló hatása is van.

Sűrítő és kötőanyagként használt cellulóz (növényi rost) származék

Pirrolidonkarbonsavval észterezett laurilalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő és segít a bőrben tartalni a nedvességet. Leggyakrabban rúzsokban, ajakápolókban találkozhatunk ezzel az összetevővel.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Cholesterol eo I eu 0 0

A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.

Hexyl alkohol és laurinsav észtere (sav és alkohol kémai reakciójával keletkező vegyület), melyet bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Olajsav. Az olajsav egy zsírsav féle, melyet elsősorban bőrpuhító (emollient) anyagként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr számára hasznos összetevők. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevő a száraz bőrre.