Burberry

Ár:   25 000 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: HRenata, az összetevőket feltöltötte: Barka, Módosítva: 2017. november 28.

Ár:   25 000 Ft
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Parfümök

A My Burberry illat intenzív, érzéki interpretációja. 2016-os megjelenés, a parfümőr Francis Kurkdjian.

A My Burberry Black visszatér az angol kertek illatához, ezúttal a kezdődő vihart idézi meg, ellentétbe állítva a felhőszakadást a meleg, elbűvölő virágoskerttel. Az illatban az eső áztatta virágszirmok és az őszibarack nektár illata keveredik egy cseppnyi rózsa aromával, s az ámbra és a pacsuli formálja egy mély, érzéki illattá.

VÁSÁROLD MEG

Ár: 22.000 ft+ptk. , Eladó: Euphoria
Állapot: 90 ml/kép kb. 85 ml, Helyszín: Budapest, III., fizetés: Fizetés banki utalással, postával, vagy fox posttal küldöm, de személyes átvétel is lehetséges!

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Zsedit

2023. szeptember 19.

Ezzz valami zseniális! Imádom, mély, tartós, elegáns női illat! Tipikusan angol, szerintem csupa ősz, melengető, de másként, mint a megszokott. Hogy mitől kert, meg eső... Nem tudom, de valami citrusos ámbra keveredik a virágporral és a nektárral, a pacsuli csak mellékszereplő. Számomra isteni! Benne van a Burberry megfoghatalansága, remek darab!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. szeptember 19.

Amea

2023. szeptember 7.

Ez is egy megmagyarázhatatlan szerelem. Véletlenül futottam bele, nem szoktak megmozgatni a Burberry illatok, de ezt felfújtam a bőrömre és azóta nem ereszt.
Vannak különleges parfümjeim, modernek és ikonikusak, meglepőek, provokatívak vagy simulékonyak, niche és designer illatok, számtalan decant és minta üldögél a gyűjteményemben. Nagyon kevésből lesz teljes üveg. Ebből lett, és ez nem jelent valami elképesztő kiválóságot, csak azt, hogy a végtelen illatvariációk közül néha egy megszólít bennünk valamit, és nekem ez pont egy ilyen nagy egymásra találás és enyhe addikció.
“Beast”, a jó értelemben, egy fújás bőven elég, az is beteríti a szobát. Viseléskor nem orrbavágóan, hanem finoman, de mindig körülleng, egy igazi hordozható, személyes felhő. Nem húzódik a háttérbe, lehet tudni, hogy jelen van. Emellett elképesztően tartós is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. szeptember 7.

bea88

2023. augusztus 25.

Vakon rendeltem meg egy 30 ml-es üveget az itteni és külföldi vélemények alapján, szerettem volna egy különleges, érettebb illatot.
Kifújáskor borzalmas nyanya-szag csapott meg, rendesen el is keseredtem, hogy milyen rossz vétel volt. 35 éves korom ellenére 65-nek éreztem magam.
Majd eltelt kb fél óra, és az illat átalakult, isteni lett, és most már boldog vagyok a vásárlásommal. Egy csillagot levonok a borzalmas kezdés miatt, de egyébként tényleg egy nagyon különleges, finom illat, viszont kizárólag hideg időben.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 25.

MademoiselleSumire

2023. június 13.

Nem tudom eldönteni. Van benne valami hagyományosan, pacsulisan parfümös, meg valamilyen elegáns, estélyi nőies kellemesség. Viszont kiérzek belőle - elnézést mindenkitől - egy macskapisi szagot.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. június 13.

fioretta

2023. március 30.

Mély, édes-krémes, rendkívül tartós és viszonylag nagy hatósugarú parfüm, ezért a kevesebb jobb belőle. Nagyon egyedi illatkompozíció enyhén keleties beütéssel.
Számomra egyértelműen őszies-téli illat.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 30.

Számomra egyértelműen őszies-téli illat.

Lanita86

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. március 6.

Isteni finom illat! Én télen használom, nyáron még nem mertem kipróbálni, de valami varázslatos illata van! Ha ez van rajtam, olyan érzésem van, mintha egy másik dimenzióban lennék. Sejtelmes, meleg, puha, megnyugtató. Nem tudom semelyik másik illathoz sem hasonlítani. Egyszer kipróbálom nyáron is, csak valahogy el nem tudom képzelni ehhez az illathoz a szikrázó napsütést, sokkal inkább egy ködös őszi-téli este illata nekem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 6.

andy79

Bőrtípus:  -
2022. november 11.

Néha elkap minket parfümánokat a gépszíj, hogy hiába van már meg AZ illatunk, és tudjuk, hogy a kipróbált 300 különböző illat után úgyse tud már egyik sem újat mondani, mégis mindig újra bedőlünk a mániáktól vezérelt vágyainknak és vadászösztönünknek :)
Talán egyik illatnál sem írták ennyien, hogy leszólították őket, meg hogy- elismerő megjegyzést kaptak rá, stb. Beálltam a sorba és vettem 5 ml-t ebből a csoda hatásúnak kikiáltott illatból.
Anno, legelsőként dobott a piacra a Dove tégelyes testápolót, egyetlen egy fajtát akkor még. Szerintem elhasználtam belőle vagy 20 tégelyt, nem túlzok. Amíg ki nem jöttek vagy százfélével újra átnevezve az újdonság jegyében és már nem lehetett megtalálni a sok csili-vili tégely között az eredetit, a legelsőt...
Tizenévig kentem, ÁLLANDÓAN bókokat kaptam, hogy milyen isteni illatom van és nem győztek a közelemben lenni, hogy érezzék. Egyszerűen imádtam az illatát, amit művelt a bőrömmel és az emberekre gyakorolt hatását 😎 😋
Pihe-puha bársonyos és isteni, semmihez sem hasonlítható, egyedi szépséges aurát vont körém. Szószerint megsirattam, mikor eltűnt a kínálatból, mikor felemésztette az állandó termékmegújulási kényszer a cég részéről.
Nos, a Burberry My Burberry Black egy az egyben az eredeti, tégelyes Dove Supreme Body Silk Testápoló 😄
TELJESEN és EGY AZ EGYBEN ugyanaz az illat 😄
Napok óta használom, de erre tegnap jöttem rá, amikoris mentem a postára és a tegnapi egy fújás olyan szép illatot adott még ki magából a pulcsimból. Ahogy a ködös időben a melegségtől felszállt az illat, és még morgolódtam is magamban, hogy "oké, szép illat, de én ezt már tizen-húszon évvel ezelőttről ismerem valahonnan, de nem emlékszem melyik parfüm lehetett, de kit érdekel, nem akarok én már ilyen 2000-es évek körüli illatot használni."
Ma is fújtam, szigorúan csak egyet (mert akkora legszebb és napokig) és órákkal később hirtelen felgyulladt a lámpa eloszlatva ködöt az emlékezetről beugrott, basszus, hogyhát ez egy az egyben AZ A tégelyes, imádott Silk Dove testápolóm a múltból 😅
Amire anno egyfolytában bókokat kaptam és ember mágnes volt 😅
A boldogság, hogy nem kerestem, de egy borús, szép őszi napon a semmiből váratlanul felbukkant a múltból és rám talált az illat...mi más lehetne, mint 5 csillag :)
A Parfümöt így már nem tudom önállóan elemezni és véleményt írni, mert nekem ez az illat egy az egyben az eredeti, meseszép, tégelyes Silk Dove, sorry 😊
Csak annyit tudok róla írni, hogy egy meseszép, végtelenségig nőies,selyemérintésű és embereket megbűvölő finom illat 🙂
Az eredeti, legelső kiadású tégelyes Dove Supreme Body Silk Testápoló Burberry-ék parfümös üvegébe zárva :)

Vegyétek, vigyétek, garantálom nem fognak elmaradni a bókok, és ájuldozni fognak körülöttetek az emberek, nem lehet vele betelni, és érezni akarják és még és még és még 😅
[csak a titkot, hogy az illat a Burberry My Burberry Black... ne áruljátok el kívülállóknak, pszt! :) ]

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. november 11.

TELJESEN és EGY AZ EGYBEN ugyanaz az illat 😄
Amire anno egyfolytában bókokat kaptam és ember mágnes volt 😅

Harper

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2022. november 11.

Nem szeretem az édes, testes illatokat, de ez teljesen magával ragadott. Elég 1-2 fújás, és még másnap is érezni. Nagyon nagy a hatósugara, igazi nőies, dögös illat.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. november 11.

Sophie0517

Bőrtípus:  -
2022. szeptember 22.

Egy balzsamos, édes, csoda. Két éve fedeztem fel. Rajtam nagyon jól állnak az édesebb illatok, de ezzel, amit a bőröm produkál, hát attól én is el vagyok ájulva. Van pár más olyan illatom is, amiért már megállítottak úton -útfélen, na, de ezért, még futottak is utánam. Hatalmas, le a kalappal.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. szeptember 22.

csipihusi

2022. február 1.

Nagyon ritkán merek megkérdezni ismeretlent, hogy mit használ. Ebben az esetben egy ügyfélnél kivételt tettem.Soha senkin nem éreztem, nagyon különleges, tartós,mély ,nőies. A 90-es években voltak ilyen "jó" illatok. Nem szokványos, Burberry illatait nagyon bírom. Alkalomra is tökéletes, ha nem fájdul meg az illető feje tőle. Nekem sajnos igen,, de nem fogom eladni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. február 1.

Antioxidánsok: BHT

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Más néven Uvinul A. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak ellen nyújt védelmet (a csúcsa a 350nm-es régióban van, viszont védelmet nyújt a 320-340 nm-es területen is). Viszonylag nagy stabilitású és kiválóan kompatibilis más fényvédő- és kozmetikai összetevőkkel is.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

A kozmetikumokban gyakran használt piros színű színező anyag.