Catrice 72H Natural Brow Precise Liner
Ár: | 1329 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 2,5 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Piko888, Módosítva: 2021. november 22.
Kiszerelés: | 2,5 ml | |
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Vegán, vízálló szemöldökformázó akár 72 órás tartóssággal. Precíziós filces applikátora segítségével szuper természetes hatású szemöldök készíthető. Panthenoltartalma révén mind a szemöldökszálaknak, mind a szemöldök alatti bőrterületnek hidratáló ápolást nyújt. Olajmentes formula, nem tartalmaz mikroműanyagokat, ásványi olajat, parabéneket és illatanyagokat.
4 árnyalatban kapható
CI 77492
CI 77499
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Én véletlenül vettem ezt először. Szemöldök filcet szerettem volna. De úgy voltam vele, hogy na mindegy, kipróbálom hátha....Elképesztően jó! Nem, hogy nem kenődik el, lemosni alig lehet. Imádom!!! Én pici szemöldök kefével "oszlatom" szét és szuper úgy.

Szemhéjtushoz hasonló kivitel, könnyűnek tűnő használattal, de mégis inkább gyakorlottabb kezűeknek ajánlanám. Én a szőke szemöldökre a legvilágosabb és a legsötétebb színt keverem. Előbbi önmagában nem elég sötét, de az alapot szépen be lehet színezni és "rászálazok" a sötétebbel (azért a legsötétebbel, mert a köztes árnyalatok nagyon meleg tónusúak, bár a 20assal talán teszek egy próbát). Óvatosan bánva vele, nagyon természetes szemöldököt lehet készíteni, úgyis ha nem precíz a szálazás, mert az ecset nagyon kevés festéket vesz fel egy igazi tussal ellentétben. Így akaratlanul se lehet "homogénra" rajzolni a szemöldököt. Nagyon gyorsan szárad, érintésre érződik a szálakon és hihetetlen tartós, napokig (értsd: napokig!) fennmarad. A szokásos lemosók nem szedik le. Részemről tanács emiatt, hogy senki se próbája erővel leszedni, mert ki fogja tépni magával a szálakat. Ami nekem bevált: fültisztító pálcikát átitatok teafaolajjal, ami szépen, kíméletesen leoldja ( de odafigyelve, mert a szemhez közel a teafaolaj nagyon irritáló)
Eleinte barna szemhéjtusnak is szerettem volna használni, de ezt nem javaslom, mert még ha kíméletes olajjal mosnánk is le, a szemhéjat semmennyire nem célszerű dörzsölni.
Én egyébként nagyon szeretem ezt a terméket, macera de bombabiztos. A körülményessége miatt 4 csillag, de én biztosan újraveszem.

Vitaminok: PanthenolEmolliensek: Trimethylsiloxysilicate, Dimethicone, Panthenol
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate
Szilikonok: Trimethylsiloxysilicate, Dimethicone
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a kozmetikumokban habosodást gátló, bőrkondícionáló hatású összetevő. Az EWG információi szerint a fő gond az összetevővel, hogy nem bomlik le, és a környezetben idővel halmozódik. A trisiloxane-nal leggyakrabban hajápolókban találkozhatunk.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)