Ezt a terméket már nem gyártják!

Catrice Eyeliner Pen Waterproof
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: svivko, az összetevőket feltöltötte: anonymous, Módosítva: 2020. február 26.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Vízálló tusfilc, mely erősen pigmentált, és gyorsan zárad. Vízállóságának hála különösen tartós. A vékony filctoll hegye lehetővé teszi a pontos és egyszerű felvitelt.
Water / Aqua
Dehydroacetic Acid
Potassium Sorbate
Black 2 / CI 77266
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Nincs erősen pigmentálva és egy órán belül, ha fejre állok akkor is kenődik.

Nincs erősen pigmentálva és egy órán belül, ha fejre állok akkor is kenődik.

Csatlakozom a többiekhez. Gyors sos vásárlásból jött haza velem, de már az 1. használat utánb megbántam. Az, hogy vízálló nevetséges...
Már a délután folyamán elkenődik (panda efekt), illetve meg is reped a festék a szemhéjon. A filces végébe nem jut elég festék, így a precizitás lehetetlen.

Nekem egy ujabb(?), tattoo elnevezesu van, de nagyjabol ugyanez a termek.
Namost o a klasszikus “teljes penzkidobas” esete.
Nem vizallo. Elmaszik a helyerol, sot eltunik kb 15 perc utan a tusvonal legvegerol, a szempillaim tovebol kb 2 ora utan tunt el foltokban. Nem is ertem. Ovakodjon mindenki tole , nekem most repul -szerencsere csak- egy ezres a kukaba.

Nekem egy ujabb(?), tattoo elnevezesu van, de nagyjabol ugyanez a termek.
Namost o a klasszikus “teljes penzkidobas” esete.

Használhatatlan. Szürke, maszatol, lehetetlen vele normális vonalat húzni, pedig már van pár év gyakorlatom. Mindig felhúztam magam amikor használni próbáltam. :D Hatalmas öröm volt kivágni a kukába miután beszereztem egy normális filcet.

Nekem bejött.
Nem vízálló, de fed.
Szürke. Mélyszürke nem fekete.
Ára is ok.
Tus részével profin egy mozdulattal lehet dolgozni.

Nekem bejött.
Nem vízálló, de fed.
Szürke. Mélyszürke nem fekete.
Ára is ok.
Tus részével profin egy mozdulattal lehet dolgozni.

Eddig szemceruzát használtam, gondoltam kipróbálom a tust. Mivel a Catrice termékeket szeretem, úgy döntöttem ezt veszem meg, mivel nem drága, és jó lesz vele kísérleteznem. Na, hát nagy csalódás lett! Képtelenség vele szépen dolgozni, a színe egyáltalán nem olyan mint kéne, kenődik, és nem tartós. Kuka!

Nem bír sokat és nem is vízálló.
Már hozzá éréskor is lejön.
A színe és állaga nem lenne rossz.
Szemzugnál hamar elkenődik, darabol.
Nem veszem meg többet.

Nem bír sokat és nem is vízálló.
Már hozzá éréskor is lejön.
A színe és állaga nem lenne rossz.
Szemzugnál hamar elkenődik, darabol.
Nem veszem meg többet.

Alapból nem kedvelem a filces tusokat, de ez tényleg valami borzasztó. Halványszürke, tej állaga van, felkenve max 1 órát bír, utána kenődik mindenfelé. Feltételezem nem is vízálló, kuka.

Tesztelés nélkül vettem meg, szerintem hiba volt, hogy elfelejtettem, mert valószínüleg más terméket vettem volna. A filc része könnyen használható, maga a tus viszont nem élénk fekete, hanem halvány szürke és vizes az állaga. Vízállóságát tekintve nem vettem észre, hogy extra tartós, de nem kenődik, nem tűnik el a tusom napközben, szóval ez már félsiker. Ennek ellenére nekem használható a mindennapokban, de kicsit csalódtam.

Alapvetően szeretem a Catrice termékeket, de ez valami BORZASZTÓ!!! Halványszürke színű, híg állagú, abszolút használhatatlan. Nagy csalódás!!!

Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Caprylyl GlycolAlkoholok: Alcohol Denat., Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Caprylyl Glycol, Simethicone
Emulgeálószerek: Ricinoleth-40, PEG-75 Shea Butter Glycerides, C11-15 Pareth-7
Tisztítószerek: Ricinoleth-40, PEG-75 Shea Butter Glycerides, Sodium Laureth-12 Sulfate, C11-15 Pareth-7
Illatanyagok: Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol
Színezékek: Black 2 / CI 77266
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Dehydroacetate, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.
Szintetikus polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, vagyis csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző hatású összetevő és felületaktív anyag (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát).
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Dimethicone és silica keveréke, melyet leginkább habzás gátló anyagként használnak a kozmetikumokban. Ezen kívül még a CosIng szerint emollient, bőr- és hajkondícionáló anyag is.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.