Ezt a terméket már nem gyártják!

Catrice Spectra Light Effect Körömlakk
Ár: | 1159 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 10 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: lovecreams, az összetevőket feltöltötte: javi, Módosítva: 2020. február 26.
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
"Az egyedülálló hatásoknak köszönhetően ez a körömlakk abszolút must-have: a holografikus és duo-króm végeredmény igazán szemet gyönyörködtető! Hosszantartó formula párosul magas fényű végeredménnyel, lenyűgöző csillámló hatással."
4 árnyalatban kapható
Red 7 / CI 15850
Yellow 5 Lake / CI 19140
Aluminum Powder / CI 77000
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Nekem a 05 Holo Enchantment és a 03 Irregular Galaxies van meg, utóbbit már ki is próbáltam. Egy réteg szerintem kevés, 2 rétegben tökéletesen szép. Ha alpból nem töredeznének a körmeim, akkor szerintem nagyon tartós lenne, de így a vége már pattogott le a körmömmel együtt (ami nem a lakk hibája). Körömlakk lemosóval a többi része alig akart lejönni, úgyhogy.. :D Amúgy nagyon érdekes, egyszer zöldnek tűnik, mászor lilának vagy kéknek.. Nagyon király :D

A 05-ös árnyalatot kaptam rendelés mellé, nekem tetszik hogy első ránézésre olyan unalmas szürke de ha egy bizonyos szögből ráesik a fény akkor látszanak a holografikus darabkák benne.
Azóta a 01-est is beszereztem, sokkal szemcsésebb és alig tudtam lemosni, de ezzel kb bármelyik lakkomat holografikussá varázsolhatom.
Kár, hogy már kifutó széria, de úgyis itt az új trendkiadás.

Kár, hogy már kifutó széria, de úgyis itt az új trendkiadás.

Gyönyörű színekben van. Napfényben tündökölnek, viszont csak több rétegezés után fednek jól. Ami előnye, ami általában a Catrice körömlakkokknak, hogy tartósak.

Én nagyon akartam szeretni... Alapozó és fedőlakk mellett, 2 rétegben 3 nap után lepattogott. A színe gyönyörű, imádtam. De a tartósságán bőven van mit csiszolni sajnos.

Képesek voltak 4 színben szikrázóan csillámos lakkokat behozni? Egy fél órát tuti eltöltöttem a lakkok előtt, mire sikerült kispekulálnom a színt. Bár az ára elég drága, ezért meditáltam ennyit, hogy melyik is legyen, végül eldöntöttem, hogy lila manikűrt fogok csinálni, ezért a képen látható balról a második lilás lakkot vettem meg. Ma kenem fel, előlegezek neki a színe és a csillámai miatt 4 csillagot.
UP: 6 napot volt a körmömön, és bírta volna talán tovább is, de leszedtem, mivel nem mindegyik körmömre kentem, de ahol ezek voltak ott fent maradt totálisan jól.Pedig mosogattam, autót takarítottam, hajat mostam, szóval bírta a gyűrődést. Remek, állandóan néztem azt a gyönyörű lilás-kékes csillogását. Jó döntés volt :) 4-ről 5 csillagra!

01 Down The Milky Way árnyalatot vettem meg mert a boltban megakadt rajta a szemem. Tényleg nem teljesen olyan mint az üvegben és nem is szárad sima felületűre (homokszemcsés hatása van) de ez nem is olyan nagy baj mert még így is gyönyörű mióta megvettem nem használok mást. Egész gyorsan szárad de szépen el lehet egyengetni. Tartósnak tartós talán kicsit túlzottan is mert lemosóval nem jön le. Ha nagyon sokat kell kaparásznom valami miatt nyilván kicsit pattogzik na de melyik lakk nem? Teljesen elégedett vagyok vele.

Szurkeben vettem meg Rossban 500Ft-ert.Ez egy matt halvany szurke, ezust ekszeres lanyoknak nagyon jol mutathat, nyaron, szepen lebarnult kezen rozsaszinnel pinkkel sztem jol fog mukodni.Nekem 1 retegben is jol fed.

Ma vettem belőle egy 01 Down The Milky Way árnyalatút és már ki is próbáltam. Nézegettem egy ideje csak őszintén szólva sokallok ennyi pénzt egy körömlakkért, viszont szerencsémre ma féláron adták a Dmben.
Nem írják sehol, de nem sima felületűre szárad, van egy enyhe homok hatása. Ami miatt nem kapja meg az 5*ot,hogy elég nehezen szárad és ez nálam nagy hátrány, mert belenyúlok... Csillámos körömlakkot általában alig győzi kenni az ember hogy ragadjon is a körmére csillám, ebben viszont van anyag rendesen és rajta is marad az ecseten, amiről át is kerül a körömre. Ez azért is lehet mondjuk mert rengeteg, nagyon apró csillámpor van benne. Ezüst színű, főleg fényben mutatós akkor szikráznak a szemcsék. 2 rétegben nagyon szép, de 3mal lenne az igazi csak ahhoz már nem volt türelmem... Az ecsetével elsőre úgy tűnik, jól lehet dolgozni, viszont ha jól megnézed, nem egyforma vastag a réteg mindenütt a köröm felületén. Egyedül ezért jó hogy lassan szárad, el lehet egyengetni anélkül hogy csúnya lenne. Azt már most látom előre hogy nagyon tartós lesz.
Összességében szerintem ez egy jó körömlakk, szép is, de továbbra sem adnám meg érte a teljes árát.
Ha valamit még tapasztalok vagy változna a véleményem, akkor még ide visszatérek.

most vettem a 05 holo enchantment színt, ki is lakkoztam vele a körmöm amint hazaértem. hát 1: radiátorfesték hatása van tapintásra és lámpafényben ránézésre is (ami nem baj, csak nem ezt szerettem volna), B: ha ez holo akkor én szép vagyok. annyira visszafogottan, tompán holo, hogy csak zseblámpával vagy vakuval megvilágítva az, egyébként max. metál, és végül: száraznak nyilvánítástól számítva két óra múlva lepattant belőle egy darab. nem a végén, hanem középen. asszem ezek szerint a szokásosnál tartósabb alaplakk kell neki. meg hiper-szuper fedőlakk. meg még mittudomén...
up: megvettem a 04 Magma Infusiont-t is. sajnos kb. csak a drogériában emlékeztetett magmára, amúgy inkább csak a pinkes-lilás és a kékes színes látszanak belőle, a piros az csak nagyon ritkán és minimálisan... és ez is pattog. :/

01 Down The Milky Way
Megláttam és nem tudtam otthagyni. Annyira megtetszett, kigondoltam hogy tökéletes lesz szilveszterre is (bármi, amivel megmagyarázhatom magamnak a századik körömlakk megvételét...)
2-3 réteg is kell belőle, főleg fény alatt látszanak benne a többszínű részecskék. Az eddigi legmakacsabb körömlakkom. Próbáltam lemosni ebelin, emese lakklemosókkal - ezekkel nem jött össze. Végül az amúgyis használatos/eddig bevált isana acetonmentessel sikerült. Mindhárom márkánál ugyanazt a technikát alkalmaztam, lemosós vattával tekertem be az ujjaim, kellett kb. másfél-két perc neki mire le tudtam szedni a lakkot.
Alkalmakra szerintem egy nagyon különleges és szép lakk, de egymás után nem fogom sokszor használni, mert az kicsit megviselő lenne a körmeimnek.

01 Down The Milky Way

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Isopropyl AlcoholIllatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, N-Butyl Alcohol
Színezékek: Red 6 / CI 15850, Red 7 / CI 15850, Yellow 5 Lake / CI 19140, Aluminum Powder / CI 77000
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Színezék. Piros.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.