CeraVe Foaming Cleanser
Ár: | 2699 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 236 ml | Bőrtípus: | Normál, Zsíros | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Cosibella.hu-n 4 100 Ft-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: TimeaZsofia, az összetevőket feltöltötte: ddunai214, Módosítva: 2022. február 10.
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Normál, Zsíros | |
2021-ben megújult összetétel!
Tisztító habzó lemosó gél amely eltávolítja a felesleges faggyút, a test- és az arcbőr védőrétegének megzavarására nélkül. 3 alapvető ceramiddal, niacinamide-dal és hialuronsavval.
Cocamidopropyl Hydroxysultaine
Phytosphingosine
Xanthan Gum
Ethylhexylglycerin
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: utánvét, kreditkártya, banki átutalás, online fizetés, Szállítás:GLS, Magyar Posta, Packeta Csomagpont
Állapot: bontatlan, új
Régebben használtam akkor bevált. Most visszatértem rá, heti 2-3x használom de így is túlszárít. Alig várom elfogyjon. Tovább keresek.

A LRP Effaclar tisztítóról váltottam erre évekkel ezelőtt, mert ebben nincs illatanyag. Nagyon jól habzik, könnyed állaga van, szépen eltávolít mindent, de nem sérti a barrier-t. Többször is újravettem már. Nekem a fél literes kiszerelés sok-sok hónapig elég.

Nagyon szeretem. 2 éve használom. Drága, de megéri. Nekem nagyon jól tisztít, nem irritál. Amióta használom, sokkal kevesebb pattanásom van.

Szeretem, jól tisztít, nem irritál, problémás bőrrel nem nagyon kívánhatok jobbat. Másodjára veszem újra, nagy kiszerelésben, így megéri, és jó sokáig kitart. Második lemosóként használom, de ha nem sminkelek, akkor csak önmagában, semmi gondom nem volt vele.

Mélytisztításra tökéletes, de nekem a pattanásos bőrömet kissé szárította és segíteni se segített rajta, csak emiatt adok rá 4 csillagot, viszont minden más rendben volt vele. Egy nyomásnyi bőven elég volt az egész arcomra és nyakamra, sokáig kitartott a tubus, pedig párommal ketten használtuk. Ő amúgy nagyon szerette. Bár szerintem ugyanilyen tisztítót olcsóbban is lehet kapni, úgy gondolom túl van árazva.

2 éve használom minden este micellás víz után. Egy nyomásnyi elég belőle. Habár a száraz, vízhiányos bőrre inkább a hidratáló tisztítót (az élénkzöld csomagolásút) ajánlja a gyártó, számomra az nagyon zsíros érzetű, ez viszont tökéletes, és kellően zselés az állaga, nem folyik mindenhova, mint a Balea med lemosó. Sose cserélném le semmire.

Vizhianyos borre tokeletes. Nem kukacoskodik. Szepen tisztit. Nem okoz irritaciot sem.
En eleg sok Cerava termeket hasznalok. Nalam mindegyik 5 *

En eleg sok Cerava termeket hasznalok. Nalam mindegyik 5 *

Nekem sajnos nem vált be, mert nagyon szárította a bőrömet. Egyébként rendesen tisztít.

Nincs igazából bajom vele bár én nem arcra használom hanem testre. Rá volt írva hogy arra is jó 😅
Arcra nekem túl sok volt, az én fejem leginkább az ilyen 2-3 összetevős tisztítókat kedveli, ezek a 26 lépcsős rutinok is többet ártottak mint használtak. Ezektől a light arctisztítóktól viszont szép a bőröm és elvan a saját kis mikrovilágában.
Na szóval testre nekem bevált, de azért nem ez lesz az állandó tusfürdőm, ha elfogy nem veszem újra csak hogy ezzel fürödhessek. Tisztít, és hiába illatmentes, megvan a tiszta érzés is.

Kb egy éve használom. Szeretem, meg vagyok vele elégedve.Nem szárít, nem irritál, nem csípi a szemem. Itteni ajánlás után döntöttem anno mellette.

Hidratálók: Glycerin, Propanediol, Niacinamide, Sodium HyaluronateKémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Niacinamide
Emolliensek: Cholesterol
Emulgeálószerek: Sodium Lauroyl Sarcosinate, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sodium Lauroyl Lactylate, Cholesterol, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Xanthan Gum
Tartósítószerek: Sodium Benzoate, Phenoxyethanol
Kókuszolajból előállított összetevő, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatikus hatású, tisztító, habzást elősegítő felületaktív összetevőként használnak a kozmetikumokban. Segít más összetevők szállításában, különösen a tisztító és hidratáló hatásúakéban. Paula Begon szerint igen gyengéd, bőrkímélő hatású anyag. Bár igen széleskörű a felhasználása, de elsősorban hajápoló termékekben találkozhatunk vele.
Módosított zsírsav, mellyel samponokban, tusfürdőkben és arclemosókban találkozhatunk mint tisztítószer, felület aktív anyag, habképző és hajkondícionáló. További információ a truthinagingen.
Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt.
B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).
Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder
Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.
A keramidok természetben előforduló, hosszú láncok lipidek. A zsírsavak és koleszterol mellett a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevői, melyek a védőréteg mintegy 50%-t teszik ki. A keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vízet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, segítik a bőr regenerációját, valamint sejt szabályozó szerepet is betöltenek. A ceramidot tartalmazó készítmények elsősorban száraz és öregedő bőr ápolására ajánlottak, mivel segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.
További információ a ceramidokról Paula Begoun és a Thebautybrains oldalain található.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző és felületaktív anyag.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.
Az SLL a tejsav nátrium sója. Az ECOCERT által is elfogadott természetes habképző és emulgeáló szer. Hidratáló, bőrbarát hatású, nagyrészt bio és natúr termékekben alkalmazzák.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A bőr legfelső rétegében (stratum corneum) megtalálható lipidféle, mely fontos szerepet játszik a bőr anti-mikrobiális védelmében, valamint fontos gyulladásellenes funkciója is van. A fenti tulajdonságoknak köszönhetően a phytosphingosine hatásos összetevő lehet pattanások ellen is. Forrás: http://www.acneassasin.com/47-hypoallergenic-acne-treatment-based-on-skin-lipids/ és http://www.centerchem.com/Capability.asp?CapabilityID=3296&Cat1ID=20&Cat2ID=10
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.