Chanel

Ár:   16 000 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   4 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Fiorentina, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2020. november 30.

Ár:   16 000 Ft
Kiszerelés:   4 g
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Sminkek szemre

Ideális készlet a tökéletes szemöldökhöz, koncentrált ásványi pigmentekkel, amely alkalmazkodik a szemöldök színéhez.

3 árnyalatban kapható

Tiria

Tarzicia

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2022. augusztus 31.

Kiváló minőségű szemöldökszett, méltó a Chanel-hez. A festék pigmentált, az állaga is tökéletes, nem porzik, de nem is kemény, a wax se olvadós formula. A négy kiegészítő cuki, nem csak dísznek vannak, mindegyik használható, a szemöldökcsipesz konkrétan profi. Ezek utazáskor jól jönnek, de én az első alkalommal kivettem és félretettem őket, használat közben úgyis csak kipotyognának a kompaktból. Egy normál méretű szemöldökecsetet vettem elő hozzá. Érdekes, hogy először a viaszt kell használni, és csak utána a magát a színt. Én pont forditva kezdtem volna. Gondolom így lehet egy kicsit személyre szabni a színt, legalábbis a leírás ezt ígéri. Szűk határok között ez igaz is. Sokat vacilláltam a medium és a dark változat között. A sötét vörösesbarna hajamhoz a medium világosnak és meleg árnyalatúnak tűnt, ezért a dark-ot választottam. Tónusban jó is, de kicsit sötétebb, mint amit szeretek, még akkor is, ha csak nagyon keveset teszek fel a jobb oldali színből.
Egy jó ideje két szemöldökceruzát használok egyszerre, ez a kombó nekem nagyon bevált. Ez a Dior Diorshow Brow Styler 002-es Dark Brown, vékony a hegye, egy kis hiánykitöltésre szuper, és a Tom Ford Brow Sculptor 04 Espresso, ami egységesíti és fixálja az egészet, wax nem is kell. A formája olyan lesz, amilyet szeretnék, a színe meg tökéletesen illik a hajamhoz. Ezzel a Chanel-lel ilyet nem tudok produkálni, csak hasonlót.
De ha valakinek színben pont passzol a háromból az egyik variáció, akkor nagyon megéri az árát. Nem csak a kiváló minősége miatt, hanem mert annyira kiadós, hogy ezer évig, plusz egy napig elég. A szemöldökceruzák sokkal gyorsabban fogynak. Csak a számomra nem megfelelő színe miatt vonok le egy csillagot.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2022. augusztus 31.

Kata_218

2020. november 30.

Nekem nagyon bevált, nagyon kevés is elég és a végeredmény önmagáért beszél! :) Kezdőknek bátran ajánlom, ami talán picit nehézkes volt az a megfelelő árnyalat kiválasztása, amikor a drogériában fültisztítóval vittem fel a termék mintát, sokkal világosabnak látszódott mintha a hozzá tartozó eszközökkel csináltam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 30.

nusmanna

Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport:  -
2020. május 28.

Természetes színe van és tartós. Nagyon szépen mutat, de annyira keményre van préselve, hogy kb kapirgálnom kell a tetjét. Az teszteren láttam ,hogy ilyen az állaga, de azt hittem hogy kiszáradt a teszter mert ezer éve van kiállítva. Sajna nem.. ez nagyon megnehezíti a mindennapi használatát.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2020. május 28.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Magnesium Stearate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Más néven gliceril monooleát. Glicerin és olajsav észtere, melyet a természetben előforduló, magas olajsav tartalmú zsírokból és olajokból nyernek. Sárgás folyadék, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.