Clean&Clear Morning Energy Arclemosó
Ár: | 1212 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: apolka, az összetevőket feltöltötte: HBrigi, Módosítva: 2012. augusztus 8.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Élénkítő arclemosó. Formulája egész napra élénk, friss érzetet nyújt a bőrnek.
Water / Aqua
CI 77491
sz
CI 77492
sz
Ez egy citrusos illatú ragacsos cucc. Nem habzik, ellenben szúszós, nyálkás állagú. Pénzkidobás.

Alapjaiban véve nem rossz, viszont ha az ár-érték arányt vézzük, akkor igen.

Alapjaiban véve nem rossz, viszont ha az ár-érték arányt vézzük, akkor igen.

Nekem nem vált be csípte a szem környékem,az arcom.
fríssített rendesen de ez nagyon nagy mínusz volt.

Nekem nem vált be csípte a szem környékem,az arcom.
fríssített rendesen de ez nagyon nagy mínusz volt.

Update2: Nagyon szárít.
Update: A One Euro Marketben tudtam venni a héten, kb 900 ft volt.
Tetszik. :) Frissít, nem szárít, jó illata van. Nagyon kellemes reggelente ezt használni, segít felébredni! :D

Update2: Nagyon szárít.
Update: A One Euro Marketben tudtam venni a héten, kb 900 ft volt.

Eddig 2 tubusst is elhasználtam. Nagyon jó illata van, igazán felfrissít, és nagyon jól tisztít is. Érdekes hogy hűti is az arcomat vagyis legalább olyan érzés. Szerintem ez a termék inkább zsíros pattanásos bőrre van. Többszöri használat után szárítja a bőrt. Száraz érzékeny bőrre nem hiszem, hogy ez az igazi arctisztitó.
Akinek zsíros bőre van és szereti a frissitő illatú termékeket azoknak ajánlanám. :)

Egy ideje sehol sem látom ezt a terméket, nagy kár! :( Én nagyon szerettem, reggelente használtam és nagyon jó friss érzést adott. Hidratálni nyilván kellett utána.

Nyáron használtam mindennap, igaz nem reggel hanem este és imádtam, az én bőrömet nem szárította, szerintem nagyon jó arclemosó, felfrissíti a bőrt, kellemes az illata és imádom a gyöngyöket benne!

Ha száraz vagy kombinált a bőröd szerintem felejtsd el ezt a terméket.
Mindennapi használatra nem ajánlom, nagyon húzódik a bőröm tőle.
Nekem kombinált bőröm van így hetente egyszer használom reggel de csak akkor ha hidratáló pakolást vagy krémet használok utána.
Illatra viszont nagyon jó.

Ha száraz vagy kombinált a bőröd szerintem felejtsd el ezt a terméket.
Mindennapi használatra nem ajánlom, nagyon húzódik a bőröm tőle.
Illatra viszont nagyon jó.

Egy ideig használtam ezt a pumpás meg a tubusos verziót is. De úgy éreztem az én bőrömnek túl sok ez a napi rendszeres radírozó jellegű reggeli arctisztítás. Sokkal jobban húzódott nap mint napos használat után a bőröm, mint általában. Pedig olyan jól hangzott ez a reggeli energizáló jelző - épp ez kellene reggelente, hogy valami feltöltsön energiával, de vele hosszútávon több a veszteség a bőr állapotában, mint nélküle. Szóval én elhagytam. De ettől még egy jól működő és kellemes illatú lemosó, csak nem szabad napi rendszerességgel használni.

Imádom :) Nemrég leértékelve jutottam hozzá a Tesco-ban, azóta minden reggel használom. Hatásosabb, mint egy csésze kávé :D :D frissítő hatású, és tényleg szebbnek, élettel telibbnek tűnik a bőröm. :) a pumpás megoldás is nagyon bejön, nem kaphat hát mást, mint 5 csillagot :)

Antioxidánsok: Panax Ginseng (Ginseng) Extract, Retinyl Palmitate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Triethyl CitrateGyulladáscsökkentők: Zingiber Officinale (Ginger) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
Hidratálók: Glycerin, Mannitol
Vitaminok: Retinyl Palmitate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, Polysorbate 20, Hydroxypropyl Methylcellulose
Fényvédők: Titanium Dioxide
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Glucoside, Polysorbate 20, Hydroxypropyl Methylcellulose
Illatanyagok: Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Methylparaben, Parfum/Fragrance
Parabének: Methylparaben
Színezékek: CI 77491, CI 77492
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.
Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag. Nagyon gyakori összetevő olyan gél típusú formulákban, amelyek olajos fázist is tartalmaznak, valamint a tisztító hatású készítményekben, mivel a legtöbb tisztítószerrel is jól együttműködik.
Mentolból származó összetevő, amit hűsítő és illatanyagként hasznának a kozmetikumokban. Elvileg kevésbé irritáló összetevő, mint a mentol, de Paula Begountól így is szomorú smilet kapott.
A cellulóz egy összetett szénhidrát. A cellulóz a földön előforduló leggyakoribb szerves anyag, mert a növények vázanyagának nagy része cellulóz (a fa 40%-a, a gyapot 50%-a, a len és a kender 80%-a). A vatta és a papír szinte 100%-ban cellulózmolekulákból áll. A CosIng besorolása szerint az összetevő kozmetikumokban használva felszívó, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Gyömbér kivonat. A CosIng hivatalos besorolása szerint bőrkondícionáló összetevő. Az összetevő a gingerol nevű biológiailag aktív komponenst tartalmazza, amely erős antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Bisaboloolal együtt használva a két hatóanyag erősíti egymás gyulladáscsökkentő hatását (forrás). Paula Begoun szerint a gyömbérkivonat a gyömbér olajjal ennenben nem irritálja az érzékeny bőrt.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint összehúzó, frissítő, pezsdítő, bőrkondícionáló hatású hatású összetevő. Gyakran használják illatanyagként is. Az EWG szerint irritáló hatása lehet a bőrre, főleg ha az INCI lista első felében szerepel. Az összetevővel elsősorban parfümökben találkozhatunk.
Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.
A ginzeng kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló és antioxidáns hatású összetevő.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.
A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Emulgeáló és sűrítő anyag. Élelmiszerekben is használt (E464 néven), valamint a szemészetben könnypótló készítményekben.
Felületi hártya képző anyag.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Egy viszonylag új, vízben oldódó, stabil formája a C-vitaminnak (Ascorbic Acid), melynek a többi C-vitaminféléhez hasonlóan antioxidáns hatása van. Még viszonylag kevés, de ígéretes kutatás utal arra is, hogy 1%-nál nagyobb koncentrációban hatásos hatóanyag lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen, és 5%-nál nagyobb koncentrációban pedig csökkenti a pattanások okozta gyulladásos reakciót, főleg ha 0,5% retinollal kombinálják. Hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését, bár kevésbbé, mint a sima C-vitamin. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A citromsav észtere, melyet E1505 néven az élelmiszerekben is megtalálunk. Arckrémekben talán némi antioxidáns tulajdonsága van, továbbá oldószer és maszkoló (a nem szükséges anyagokat semlegesítő, elnyomó) segédanyag. Álltólag hatásos izzadás ellen is, így dezodorok gyakori összetevője.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.