Clinique Anti-Blemish Solutions Tonik
Ár: | 6900 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Clinique szaküzlet, parfümériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Lencsi, az összetevőket feltöltötte: kat, Módosítva: 2011. július 30.
Kiszerelés: | 200 ml | |
Salicylic Acid
kh I gy
Butylene Glycol
h
Hamamelis Virginiana (Witch Hazel)
gy
Silica
Disodium EDTA
Benzalkonium Chloride
ti I ta
Imádom, kedvenc tonikom. Nagyon jó a pattanásos bőrömre. Nem csípi és csak annyira szárítja, amennyire kell. Most rendeltem a hatodikat és még újra fogom venni az biztos. :)

Még tavaly ősszel azt gondoltam, hogy a hosszú ideje tartó küzdelemnek az aknés, problémás bőrömmel azzal vetek véget, hogy beruházok egy drágább termékcsaládba. Így sikerült az anti-blemish 3 lépéses rutinját megrendelnem. Sokszor nyúltam már mellé, de ennyibe még nem fájt a pénztárcámnak. Ez a tonic pálinkának is elmegy annyira alkoholos. Már az orromat is csípi amikor letekerem a kupakot, de sajnos az arcomat is.
Én konkrétan lemosónak használom, mert kidobni biztos nem fogom ha már ennyit kiadtam érte. Lemosónak tökéletes. A mici vízes, habzó lemosós tisztitás után is van hogy talál még koszt az arcomon. A vatta sosem tiszta. Mindent IS levisz.
Újra venni semmiképp nem fogom.

Újra venni semmiképp nem fogom.

Alkohol van benne, hosszú távon sajnos nagyon szárít. Az én kombinált bőrömet is teljesen kiszárította. :(

Elhasználtam egy kicsi és egy nagy kiszerelést és megfogadtam, hogy végleg szakítok az alkoholos tonikokkal. Kamaszkorom óta (15+ év) problémás a bőrőm és minddig alkoholos tonikokat használtam, bőrgyógyásznál is mindig ilyeneket ajánlottak. Pillanatnyilag tiszta, sima, száraz bőrt eredményez, hosszútávon, ahogy a hasonló tonikok, csak kiszárítja a bőr felszínét, amivel ugye nem érünk semmit. A vége fele már csak célzottan a pattanásokra kentem. A szalicilsav okés benne, de azt mostanában szérumban használom külön. Hatalmas különbséget nem vettem észre a használatakor, úgyanúgy, mint más termékekkel, volt a bőrömnek nyugodtabb időszaka, és volt, hogy megteltem pattanásokkal. Nem veszem újra. Egy ideig termálvizet használtam tonik helyett, aztán megvettem a Paula's Choice Pore Reducing tonikot, és annak ellenére, nem ad olyan száraz, tiszta érzetet, mint ez a tonik, egyáltalán nem zsírosodik tőle a bőrőm jobban, sőt, mintha lassabban kezdene kifényesedni, a sminkem is hosszabb ideig marad matt.

Szettben vettem meg arctisztito habbal és krémmel. Reggel és este is használtam. Valószínű nekem nagyon zsíros a bőröm mert nekem nem szárította. Csodát nem tett az arcommal, jöttek ki a pattanások, miteszerek és a homlokon a kis göbök. Valamivel jobb volt de nekem nem újravevős. Többet vártam

A hármas mini csomagot vettem meg, arctisztitóval es hidratálóval együtt, de úgy együtt nagyon kikészítette az arcom. Ugyanakkor külön- külön mindhárom termék beválik ha mással kombinálom. A napi rutinomban ezt a tonikot használom Uriage Termal vizes spray-vel kiegésztítve és nagyon szeretem. A rettenetesen ronda hormonalis pattanasos bőrömet ez hozta helyre teljesen: La Roche Posay Effaclar habzó arclemosó--> Clinique Anti-Blemish Tonic + Uriage Termálvizes spray --> La roche posay Effaclar Duo + krém! 3 hét alatt napi 2x-i kezeléssel az egész eletemet megkeserítő nagy göbös hormonalis pattanások szépen elmultak es a hegek is latvanyonyan javultak. Ez a tonic tehát önmagában az arcápolási rutin részeként nagyon szuper. A nagy tág pórusokat szépen elkezdte összehúzni nekem. Csak ezt, újra fogom venni! A Clinique anti-blemish családból még a szappan az, ami bevállt a hatamon es a vallamon lévő pattikra, ezzel a tonikkal együtt használva es az LRP Duo + krémmel látványos javulást eredményezett! Újravevős szuper tonik!

Szuper ez az egész termékcsalád, viszont ha együtt használom őket, az már sajnos túl sok abőrömnek, és hámlani kezd tőle. :( Mivel ez a tonik tényleg szuper, arra jutottam, hogy kíméletesebb mélytisztítóval és krémmel talán vissza tudom csempészni az arckezelési rutinomba, mert nagy segítség volt a a zsírosodás és a pattanások elleni harcban.

A 3 lépés program keretében vásároltam meg a lemosó és a krém társával együtt. Az egyik legjobb tonikom volt, amit valaha próbáltam, vissza-visszatértem rá egy ideig, és gondolkozok, hogy újraveszem. Pár hét alatt látványosan csökkentette a gyulladásokat, kevesebb pattanás jött ki rajta, ami kijött azt is szépen leszárította. Borzalmas bőröm van, pedig azt hittem 30 felé már javul a helyzet, majd kinövöm, de nem. Állítólag nem vészes, de nyilván én ezt másképp látom. Sok apró mitesszerem van, ami csak közelről látszik, brutálisan zsírosodik az arcom, főleg tavasztól- őszig. Nem tudom mit tenni, egyszerűen nem lehet ezt elmulasztani. Ez a tonik segített koordinálni a túlzott faggyútermelést, szép matt maradt a bőröm napközben, és reggel sem tocsogtam a zsírban felkeléskor. A kispárnám is hálás neki. A hegek után maradó foltokon is halványított valamelyest. Ami negatívum: a csomagolás, könnyen kifolyik, brutálisan szárít, és az alkohol nagyon kiérződik rajta. A normál ára borzalom, de a Müllerben ki lehet fogni jó áron szettben, főleg kuponnapokon. Ami miatt leszoktam róla, és csak néha térek vissza hozzá azért van, mert sajnos hozzászokik a bőröm mindig minden termékhez, és már nem hat úgy, mint az első pár hónapban, ilyenkor váltani szoktam.

Újravevős mindent amit ígér teljesít számomra nagyon szeretem kellemes a használata egy megtisztitott arcboron tényleg össze húzza a pórusokat és jol tisztít mindig ezt használom
Mindent amit ígér teljesít ez es a lemoso es a maszk segített a tökéletes arcbor létrehozásában! Ajánlom mindnekinek ezt a termek családot!

Számomra ez a tökéletes tonik! Kombinált-zsírosodásra hajlamos bőrömet áttörlöm reggel, és egész napra matt marad a megfelelő további termékek használatával :) Próbáltam más, alacsonyabb árkategóriás tonikokat is, ideig - óráig jók, mikor télen esetleg jobban kiszárad vagy nyáron picit megpirul az arcom, de a végén mindig visszatérek ehhez.

Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel), Sea Whip ExtractHidratálók: Butylene Glycol, Sucrose, Glycerin, Acetyl Glucosamine, Sorbitol
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Alkoholok: Alcohol Denat.
Tisztítószerek: Benzalkonium Chloride
Színezékek: Barium Sulfate
Tartósítószerek: Benzalkonium Chloride
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban. A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A nagylevelű csodamogyoró különböző részeiből készülő kivonat - jellemzően a levelek, gallyak és kérgekből vonják ki, ezek a különböző részek pedig eltérő mennyiségű biológiailag aktív összetevőt (tannint, katechint és galluszsavat) tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.
Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Konkrétan erről a típusú algakivonatról rendkívül kevés az információ, a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.
Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.
A sejten kívüli mátrixban nagy mennyiségben megtalálható GAG-ok fontos alkotórésze, vagyis a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Nagy koncentrációban elősegíti a sebgyógyulást is. Az Estée Lauderhez tartozó márkák (pl. Clinique) előszeretettel használják az acetyl glucosamine-t mint hatékony nem savas hámlasztó összetevőt, azonban Paula Begoun szerint nincs értékelhető mennyiségű kutatás arra nézve, hogy az valóban hatásos alternatívája az AHA/BHA hámlasztóknak. Egy 2009-es tanulmány szerint az összetevő hatásos a hiperpigmentáció kezelésében is.
Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.
Szarukorall kivonat, aminek gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonsága van. Segít csökkenteni a bőr vörösségét. Egy 2009-es IFSCC publinkáció szerint klinikai vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a szarukorall kivonat helyileg alkalmazva a még alacsony koncentrációban is hatásosabb a bőr gyulladásánaka a kezelésében, mint a bisabolol.
A méhpempő antibakteriális és a bőr faggyútermelését kiegyensúlyozó hatóanyaga, ma már mesterségesen állítják elő Acnacidol néven. Gyakran 1,10-Decanediol-lal és Sebacic Acid-dal együtt alkalmazzák.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Felületaktív anyag és tartósítószer.