Coastal Scents Eclipse Concealer Paletta
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek | |||
Kiszerelés: | 18 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Sminkes, Módosítva: 2011. szeptember 4.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 18 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek | |
Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
15 színből álló professzionális korrektor paletta minden bőrszínhez, mely színes korrigálókat is tartalmaz a problémás bőr javításához. Szemhéjfesték-alapnak is használható, mivel nem gyűrődik meg a festék rajta, úgyanis a felhordást követően selymes állagot vesz fel és nincs ideje beleülni a ráncokba. A concealer-ek jól keverhetőek egyymással is. Orr, arc, áll korrigálására, kiemelésére, árnyalására is használható. A palettában 1 fehér highlighter is található.
- Menta zöld: rosacea vagy egyéb piros színű bőrelváltozásokra
- Sárga: a bőrön található fekete, kék vagy lila egyenetlenségeket, bőrhibákat kendőzi el
- Levendula: a sárgás árnyalatú arcbőr korrigálására
- Ég kék: a narancsos, illetve a túl barnás szín, illetve sötét karikák kompenzálásához
Kiszerelés: 18 g
Yellow 5 Lake / CI 19140
Ultramarines
CI 42090
sz
Tökéletes kis paletta:) Reggel felkenem, delután, mikor hazaérek még mindig rajtam van, éphogy kopott egy picit :) A zöld nagyon jò a patijaimra, szépen halványìtja, persze magába kevés, így utána BB krémezek. A sötétbarnàval az orrom "keskenyìtem" és az arcom "vékonyìtom" :)

Kontúrozáshoz szoktam használni néha, jó kis termék, nem is drága, viszont szem körényékre nem tudom kenni, mert ott nagyon szárít, ráadásul bele is ül a rácnokba. Kötelező hidratáló krém alá, mert kiemeli amúgy a száraz részeket.

2 csillag, mivel ha nem is haszontalan, de nem sokra jó.
Szem alatt konkrétan ocsmány lett tőle a bőröm, a filléres dmes korrektor is jobb. A középső színek semmire sem jók. a felső barna bőrön sárga. A másik kettő az ami a haszon része a palettának kb.
Szeretném kérdezni, hogy aki 5 csillagot adott mivel dolgozza az arcára, pattanásra, szeme alá? nekem sem ecsettel, sem kézzel, sem szivaccsal nem sikerült, eddig egy nagy csalódás a cucc :( főleg, hogy én a képek, videók, beszámolókból sokkal világosabbra számítottam, nem vagyok hófehérke, de van 2-3 szín ami kb jó, pedig reméltem h ezzel mindent elintézek, eddig 2 csillag, de lehet, hogy csak béna vagyok nekem ki se jön a szín a serpenyőből, lehet szárazat fogtam ki
Ha az orromra ha teszek középre a világosból olyan hámlásokat hoz elő, ami nincs is, most bőrradíroztam, hidratáltam, ezt feltettem, RT ecsettel , és foszlik az orrom, legalábbis a tükör szerint.
Ha már megtanultam használni feljebb húzom a pontokat, de szerintem ez a cucc így ennyi színnel felesleges, mondjuk filléres darab.
Szerintem túl kemény az anyag, nehezen terűl, kontúrozáshoz meg pláne.
Száraz bőrre semmiképpen sem ajánlom, pénzkidobás.
A fehérnek igért highlighter ezüst színű, az olyan jó 80as évek diszkósminkje.
Szerintem egy Catrice 4es korrektorcucc pont ezt tudja, és pont 4-6 szín elég is.
Az, hogy ez egy professzionális paletta, max a sokszínből jöhet, nem vagyok márkasznob, de 10 dollártól ne várjunk profizmust, a CS cuccok jók, de nem csodásak, csak az árukhoz képest.

2 csillag, mivel ha nem is haszontalan, de nem sokra jó.
Szerintem túl kemény az anyag, nehezen terűl, kontúrozáshoz meg pláne.
Száraz bőrre semmiképpen sem ajánlom, pénzkidobás.
A fehérnek igért highlighter ezüst színű, az olyan jó 80as évek diszkósminkje.

Praktikus kis kence, tényleg sokoldalú és a rengeteg színnek köszönhetően bárki megtalálja a bőréhez illő árnyalatot. Kontúrozáshoz is tökéletes, bár én ahhoz béna vagyok. :-)

Én a pattanásaimat tűntetem el vele álltalában ( ... meg az utána maradó sebet, sajnos nem tudom mgállni, hogy ne piszkáljam) és nagyon jól fed. Eddig még nem tudtam olyat működni, hogy ne tűntesse el. Kontúrozásra is használtam (egyszer :) ), úgy is simán működik. Pattanásokat eddig nem okozott. Viszont következőleg a Camouflage palettát fogom megvenni, nem használom ki a szineseket belőle, csak a bőr szinűeket.

Én is nagyot csalódtam mikor megláttam hogy komedogént tartalmaz. Amúgy a színekkel megvagyok elégedve, maga a paletta nagyon jó, de a komedogén megmagyarázza hogy miért pattogtam ki ennyire az utóbbi időben... Óvatosak legyetek vele!

Nagyon szeretem, nagyon kellemes krémes, jó felvinni a bőrre, viszont pont a sok színnek köszönhetően elég kihasználatlan marad és nekem nem is fér el egy kis neszesszerbe, külön meg nem szeretem hurcolgatni

jó fedésű korrektorok, a színek is jók benne, könnyen eldolgozható. keményebb állagú mint a camouflage paletta színei, pigmentáltsága nagyjából ugyanolyan jó. szeretem, kontúrozásra és kiemelésre használom. tartóssága is rendben van

Szeretem ezt a korrektorpalettát, sok szín megtalálható benne, egymással keverhetőek a színek. Jó a fedése, építhető, jó sűrű állagú. Kontúrozáshoz is szoktam használni, arc formázáshoz, illetve a fehér gyönyörű highlight szín benne. Kiadós mennyiség, megéri az árát.

vérzik a szívem , de az én száraz bőrömön sajnos nem működik, nemtudom rendesen elkenni, darabos , "cserepes" lesz a bőröm tőle, és sajnos allergiás vagyok rá, (voltam bőrgyógyászaton, vittem és kiderült) természetesen ez nem a termék hibája, imádtam mert jól fed és áldásom mindenkire aki használja, de én sajnos nemtudom :(((((((((((((((((

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Cyclomethicone
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Ethylhexyl Palmitate, Squalane, Cyclomethicone, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Petrolatum
Emulgeálószerek: Sorbitan Oleate
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Polymethylsilsesquioxane, Cyclomethicone
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Sorbitan Oleate
Parabének: Propylparaben
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Red 27 / CI 45410A , Yellow 5 Lake / CI 19140, Ultramarines, CI 42090
Tartósítószerek: Propylparaben
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleins összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A komedogén indexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.
A CosIng besorolás szerint átlátszatlanná tevő segédanyag, a TruthInAging szerint pedig felületi hártya képző anyag, mely a többi szilikonhoz hasonlóan selymes, sima érzetet hagy maga után a bőrön.
Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.
Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá. Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír. Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.
Bár illatanyagként és felületaktív anyagként is alkalmazható, elsősorban mint emulgeálószer kerül a kozmetikumokba. A truthinaging információi szerint különösen alkalmas olyan készítmények emulgeálására, melyek növényi olajokat tartalmaznak.
Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.
Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.
Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.
Piros színezék.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).