CV Cadea Vera

Ár:   495 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Száraz, Normál
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: ryara, Módosítva: 2014. április 2.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Száraz, Normál
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A CV arcvíz tisztítja, hidratálja és megnyugtatja a bőr.

Bőrkímélő jellegét dermatológiai vizsgálatokkal támasztották alá. Az alkoholmentes formulának köszönhetően gyengéden tisztítja meg a bőrt a szennyeződésketől és az elhalt hámsejtektől. A hidratáló sárgadinnye kivonat puhává varázsolja bőrét. A B-5 provitamin megnyugtatja a bőrt és csökkenti a bőrirritációt. Az eredmény ragyogó bőrszín és puha bőr.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

nemethd728

Bőrtípus:  -
2021. szeptember 16.

Osztom az előttem szólók vélemènyét, hatása szinte egyenértékű drágább társaival.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. szeptember 16.

ReiShiltenphie

2019. január 27.

Nagy pozitívum, hogy olcsó és nem tud kevesebbet mint a drágább árkategóriában lévő társai. Teszi a dolgát szépen, nem szárítja a bőröm. Az első pár alkalommal amikor használtam, picit csípte az arcomat ami nem tudom miért lehetett. Ár érték arányban nagyon jó.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. január 27.

berni88

2017. április 7.

Olcsó, sokáig kitart, az illatát mondjuk nem szeretem, de elillan. Viszont az én egyáltalán nem zsiros bőröm a használata utána csak úgy csillog.A szennyeződést, sminket leszedi, a szememre is használom, bár ott dörzsölgetni kell rendesen, amit annyira azért nem szeretek. Száritani nem szárit, irritáció sincs.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. április 7.

orsipanka

2016. január 13.

Nagyon olcsó, jól tisztít és nem szárít. Nem is irritál, bár nekem nem érzékeny a bőröm. Ez most a kedvencem, biztosan újraveszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. január 13.

Bettu

2015. május 17.

Megmondom őszintén, nem szeretem az ennyire "olcsó" arcápolási termékeket, de tegnap a Müllerben járva megpillantottam,és muszáj volt megvennem. 450ft körül volt az ára. Mielőtt kipróbáltam azért elolvastam az itteni véleményeket, azt hiszem be kell vallanom,hogy kellemesen csalódtam. Ki is próbáltam gyorsa. Az illata egyszerűen csodás, a sárgadinnyés orbit rágóra emlékeztet. Hosszabb véleményt a hatásáról később írok, mivel még csak kétszer használtam.Egyenlőre nincs vele problémám,így megkapja az 5 csillagot :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. május 17.

feredith

2015. február 8.

Az illata nagyon tetszett. Kellemes, frissítő tonik, az utolsó, maradék szennyeződések eltávolítására használtam, szépen lehozta. Nem irritált. Az ára is teljesen rendben van.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. február 8.

vargalipton

2014. november 11.

Ára nagyon kedvező és a termék is jó. Újraveszem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. november 11.

Ára nagyon kedvező és a termék is jó. Újraveszem.

ryara

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2014. április 3.

Most kezdtem el használni, és eddig meg vagyok vele elégedve. Nem hagy zsíros, ragadós érzést a bőrön, az illata kellemes sárgadinnyés, bár nem érezni sokáig, Icipicit szárít, de közel sem annyira mint zöld színű testvérkéje. Jól tisztít, nekem már másnap halványodtak a mitesszereim (4 használat). Csak ajánlani tudom :))

Update: Hááát, mit is mondjak... Az arcomon még jó, de a homlokom reggelre tök zsíros lesz tőle. És aztán egész nap folyton púdereznem kell, hogy ne legyek diszkógömb... Nem értem, hogyan csinálja, mikor egyébként kicsit szárít. :D De ezért egy csillagot levonok...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. április 3.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Propylene Glycol, Pantolactone
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol

Glycerin h 0 0

Ricinusolajból és polyethylene glycolból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer. Leggyakrabban illatanyagok oldására használják vízbázisú formulákhoz.

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást és általában a bőr regenerálódását is. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Közismert nevén sárgadinnye gyümölcs kivonat. Paula Begoun szerint antioxidánsok, A és C vitamin gazdag forrása. A CosIng hivatalos besorolása szerint bőrkondícionáló.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között gyengédnek ls kevéssé irritálónak számít. Ecocert jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban, viszont általában egy tartósítószerkeverék részeként kerül a képletbe, mivel önmagában nem elegendően erős a hatása.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak, jellemzően más gyengéd tartósítószerekkel kombinálva. Enyhe, természetes eredetű összetevő, mely egy 2004-es tanulmány szerint még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.