D'RAN Arc és Nyak Mély Ránctalanító Wonder Krém
Ár: | 5290 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 100 g | Bőrtípus: | Normál | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: baby63, Módosítva: 2019. június 12.
Kiszerelés: | 100 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrtípus: | Normál | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Speciálisan az arc és a nyak területére kifejlesztett ránctalanító krém, tengeri kollagénel, Placenta Proteinnel, EGF-el, Beta Glucan-nal, amelyek erősen feszesítik a mély nyaki ráncokat és javítanak a V-vonal megjelenésén.
Water / Aqua
Parfum/Fragrance
i
Adenosine
gy
Elfogyott, újravenném de eltűnt a hazai webshopokból, nemcsak a termék de a márka is :-(
Egy cseh webshopban felfedeztem de nem szállítanak külföldre. Valaki esetleg tudna segíteni a beszerzésében ill. ha lenne egy elfekvő példánya, átvenném.
Elhasználtam az első dobozzal, gazdaságos, nagy kiszerelés, nem is spóroltam vele. Dekoltázsra, nyakra bőségesen kentem este, és az esti rutin befejezéseként arcra is. Bár nem szeretem a "krém" állagú kencéket, estére jó volt, és akármennyit kentem, egy idő után beszívódott, nem keltett ragacsos zavaró hatást. Én ebben az életkorban sokat nem várok a kencékről, csodák meg csak a mesében vannak, de a dekoltázsomon határozottan halványabbak az oldalt fekvés következtében kialakulni készülő hosszanti ráncok, a bőröm szép, hidratált, feltöltött reggelre, úgyhogy újraveszem. Ár/érték arányban tőlem megkapja a maximumot - na meg azért is, hogy végre (!) kenek valamit a nyakamra és a dekoltázsomra is, ugyanis a kisebb kiszerelésű drágaságokat mindig sajnáltam oda "elpancsolni"...

1 hónapja használom. Mikor megpillantottam, szinte felkiáltottam! Mekkora kiszerelés! Mostanában jött a felismerés, hogy nem is akkora... mivel dupla falú, a belső doboz azért jóval kisebb.
Nyakra és dekoltázsra használom.
Az illata nagyon finom, leheletnyi csak, nem ütközik más rajtam lévő illattal.
Kellemes felkenve, azonnal bársonyos a bőr tőle.
Viszont nem "csoda". Tényleg nincsenek mély ráncaim, de bizony semmit nem csinált az aprókkal sem.
Összefoglalva : felkenve kellemes, jól hidratál.... de nem több.

Nyakra és dekoltázsra használom.
Az illata nagyon finom, leheletnyi csak, nem ütközik más rajtam lévő illattal.
Kellemes felkenve, azonnal bársonyos a bőr tőle.
Összefoglalva : felkenve kellemes, jól hidratál.... de nem több.

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Beta-GlucanGyulladáscsökkentők: Beta-Glucan, Adenosine
Hidratálók: Cyclomethicone, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Hydrolyzed Collagen
Peptidek: Human Oligopeptide-1, Copper Tripeptide-1
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Cetyl Alcohol
Emolliensek: Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Nut Oil, Cyclomethicone, Hydrolyzed Collagen, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Diisostearyl Malate, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Squalane, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Oil, Stearic Acid, Glyceryl Caprylate
Emulgeálószerek: Cetyl Alcohol, Myristic Acid, Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sorbitan Stearate, Glyceryl Caprylate, Triethanolamine
Szilikonok: Cyclomethicone
Tisztítószerek: Cetyl Alcohol, Myristic Acid, PEG-100 Stearate, Diisostearyl Malate, Triethanolamine
Illatanyagok: Myristic Acid, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
A fehér tajtékvirág magjából kivont olaj. Illatmentes, ehető. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dezodoráló és emolient hatású összetevő. Fitoszterolokban és E vitaminokban gazdag olaj, ami nagyon stabil, mivel a fő alkotóelemei a hosszú láncú zsírsavak. Omega 3 és 9 tartalmával segít megőrízni a bőr és haj nedvességtartalmát.
Makadámdió olaj, melyet a kozmetikumokban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. Elsősorban a száraz bőrre ajánlott természetes növényi olaj.
Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A kollagén hidrolizált formája, 20 aminosavat tartalmaz. Állati eredetű összetevő, elsősorban halból nyerik. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hidratáló, vízmegkötő, bőr- és hajkondícionáló hatása van. Paula Begoun szerint az összetevő jelentős mértékben tartalmaz Hydroxyproline-t, amelynek a vízmegkötő hatása hasonló a kollagénéhez és valószínű, hogy a sebgyógyulst is elősegíti.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.
Áttetsző, fehér, vízoldhatatlan, kristályos anyag. A kókusz- és pálmaolaj, a szerecsendió valamint a méhviasz alkotórésze. Paula Begoun szerint szárító hatása lehet. Mivel az összetevő habot képez, ezért gyakori összetevője a habzó arclemosó készítményeknek.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben
Sorbitol és zsírsavak keveréke. Emulgeálószer.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Az élesztőből is kivonható cukor féle, aminek némi antioxidáns tulajdonsága és erős gyulladáscsökkentő hatása is van. (forrás)
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
Szintetikusan előállított peptidféle, mely arra hivatott, hogy leutánozza az EGF-et (=Epidermal Growth Factor), vagyis az Epidermális Növekedési faktort. A növekedési faktor egy olyan természetben előforuló fehérje, mely serketi a sejtek osztódását és szaporodását. E szerint a forrás szerint az EGF a kozmetikumokban gyorsítsa a sebgyógyulást, és csökkenti a hegesedést.
3 aminsavból álló peptide (Tripeptide-1) és réz komplexe, ami a szervezet különböző folyadékaiban (pl. plazma, vizelet, nyál) természetesen is megtalálható. A viszonylag bizonyított és sokat kutatott peptidek közé tartozik, aminek kimagasló sebgyógyító és gyulladáscsökkentő tulajdonsága van. Különlegessége, hogy sebgyógyuláskor először segíti a hibás kollagén lebomlását, majd az egészséges, új kollagén újratermelődését. Anti-aging hatása nagyon ígéretes, egy kisebb, de embereken végzett 1998-as kutatás szerint kollagén serkentő képessége felveszi a versenyt a C-vitaminnal és a retinollal. Hajápoló termékekben is találkozhatunk vele, ahol hajnövekedést segítő tulajdonsága miatt használják. Részletesebb infó INCIDecoderen és Truthinaging-en.
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.
Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.