Diorshow 24H Stylo Waterproof Eyeliner
Ár: | 10 790 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 0.2 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2021. november 4.
Ár: | 10 790 Ft | |
Kiszerelés: | 0.2 g | |
Lelőhely: | parfümériák, online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Vízálló szemceruza, amely precíz vonalakkal és merész színekkel emeli ki a tekintetet. A szemceruza krémes textúrája könnyen siklik a bőrön, és 24 órán keresztül vízálló sminket biztosít.
2 színárnyalatban kapható.
CI 77491
Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Abszolúte nem éri meg az árát! Barna van nekem, szép de fikarcnyit sem vízálló. 1 óra alatt leolvad, mint a vaj. Ilyet biztos nem vedzek többet, figyelembe véve, hogy 10.000 Ft, szerintem kb. annyit ér, mint egy 800 Ft-os DM-ben kapható bármely olcsóbb szemceruza. Nem ajánlom. Mást nem is tudok elmondani róla...szép barna, hogy mondjak jót is, de kb. ennyi 😃

Nekem sem volt korábban Dior szemceruzám egészen néhány hónappal ezelőttig. És nem is fogok tőlük többet venni. Maradok a bevált eddiginél (Chanel, Essence)
Jó pár hónapja a Chanel 83-Cassisból szerettem volna venni, de sajnos nem volt és helyette a Dior 771 Matte Taupe-ját hoztam el.a D.ból. Színpróbakor az üzletben a kézfejemen kb. ugyanazt a színt hozta, mint a Cassis. Majd otthon pár napra rá elátkoztam a percet, hogy ezért pénzt adtam, ugyanis bár a kézfejemen gyönyörűen tudtam vele "dolgozni", de a szemhéjamon már nem, ott szanaszét karistoltam a bőröm, alig tudtam felhordani a terméket. Próbálkoztam úgy is, hogy a kézfejemen "elősatíroztam", hogy a ceruzabél kicsit felmelegedjen, megolvadjon és utána rajzoltam volna a szememen, de sajnos ez sem működött. Megvárom vele a nyarat, hátha a stabil 25-30 fok kicsit alakít majd a szerkezetén, akkor adok neki esélyt még.
Ami még szúrja a szemem ezzel a termékkel kapcsolatban: 2 dolog.
Egy - a kiszerelés egy Chanel vagy Essence-hez hasonlítva kb.1 cm-es különbséget jelent.
Kettő - van ugyan kis szivacsos applikátor a másik végén a terméknek, de minek?? Az én szemhéjamon ez inkább radírként működött és gusztustalanul összegumírozta a felvitt színt, alig tudtam a kis db-kákat leszedni. Túl kemény, egyáltalán nem kíméletes és számomra használhatatlan.
Egyedül a fent nevezett szín szépségét tudnám pontozni, az 5*, de mivel nem tudom használni, ezért ez nem lehet több 1*-nál.

Ami még szúrja a szemem ezzel a termékkel kapcsolatban: 2 dolog.

Dior szemceruzám eddig még nem volt, ezzel a limitált őszi kollekcióval kezdtem, nem hagyományos feketével vagy barnával, ahogy egyébként szoktam.
836 Pearly Platine. Halvány pezsgőszín, szép gyöngyházszínű fénnyel. Az alsó vízvonalra használom, világosítja, élénkíti, nagyítja a szemem. Szebb, mint a fehér vagy testszínű szemceruza, amit általában használok. Nem látványosan más, de mégis ad egy kis pluszt, hogy különleges fénye van.
796 Iridescent Taupe. Halványdrappos-szürke, de a pink irizáló fénye miatt igazából halvány rózsaszínnek látszik. Ez is jól mutat az alsó vízvonalon, ez még nem az az árnyalat, amitől fáradtnak vagy pirosnak tűnik az ember szeme. Nekem a legjobban a felső szemhéjon tetszik, közvetlenül a szempillasor fölött, egy vékony vonalként. Tökéletesen passzol pl. CT Pillow Talk szemceruzájához.
Színre ez a Pearly Platine és az Iridescent Taupe kísértetiesen hasonlít a Sisley Phyto 4 Ombres 1-es Dream szemhéjnégyesből a két világos színre. Az egyik pezsgőszínű, a másik halvanyrózsaszín. Kedvenc palettám, rég óta használom, sajnálom, hogy megszüntették. Az új mono szemhéjpúderekből sajnos egyik se pont olyan árnyalat.
796 Iridescent Bronze. Bronz alapszín, enyhén lilás-zöldes irizáló fénnyel, amitől hideg árnyalatúnak tűnik. A legkülönlegesebb a háromból, mindenhol jól mutat, és nagyon jól illik a szemem színéhez.
Jó minőségű, krémes és tartós mind a három. Tetszik, hogy mindegyiknek a hegye olyan színű, mint maga bél, így állítva a tartóban könnyű őket megkülönböztetni. A másik végén hegyező és satírozó fej van, de ezeknél a ceruzáknál hegyezésre nincs is szükség.
A ceruza végén attól a kis átlátszó, műanyag kupaktól nem vagyok elájulva, de emiatt természetesen nem vonok le pontot.
A terméklapon leírttal ellentétben nem 2, hanem 17 színben kapható.

A terméklapon leírttal ellentétben nem 2, hanem 17 színben kapható.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emolliensek: Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Synthetic Wax, PhenylpropyldimethylsiloxysilicateEmulgeálószerek: Polyhydroxystearic Acid
Szilikonok: Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate
Színezékek: Carmine / CI 75470, Aluminum Powder / CI 77000, CI 77491, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, Titanium Dioxide / CI 77891
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.