Lelőhely: Parfümériák, online

Kiadás éve: 2002

Illatjegyek: orientális-virágos

Fejjegyek: sáfrány, szerecsendió

Szívjegyek: rózsa, szegfű, bors

Alapjegyek: fás jegyek, vanília, pacsuli, borostyán

14 000 Ft-tól

2024.02.23. 18:52

Még egyetemista voltam,amikor megjelent, és még egyetemista, amikor összespóroltam- inkább kuporgattam- rá, ilyenre csak a Feminite du Bois iránti rajongásom vitt rá :)Holnap szülinapom lesz, ilyenkor összegzem, meg készülök is, még a régi kiadásúból, a féltve őrzöttből fújtam, még mindig bódítóan szép. Azt hiszem, ez az illat, ahol a rózsa teljesen alapillat lett számomra, és ahol belebolondultam a szegfűbe. A szerecsendió a szegfűvel olyan szívszaggatóan szép duót alkot, hogy minden más alkotóelem nélkül is ámulat. Borsosan indít, erőteljes orientális illatkavalkáddal- és én annak nem vagyok rajongója-, de olyan szépen simul egymásba és lágyul, körbeölel. Édessége nincs, száraz és fás, közben puha, de tartást adó, olyan életösszegző illat, veszteségekkel, tudomásul vétellel, továbblépéssel, elfogadással, örömökkel együtt. Hosszan tart- megtart-, kifejezetten kedveli a hideget, nagy átalakulásai nincsenek. Elegáns, mértéktartó, de pazar illat, bődületes tartással. Azt le sem írom, hogy valaha bárhol elérhető csoda volt, és bár..Kifejezetten híve vagyok az eleganciának, a történetmesélős illatoknak, pláne, ha találkoznak. Nem véletlenül egy parfümtörténeti mérföldkő, igazi klasszikus, a mai napig időtálló, modern és szép.

2021.08.27. 22:27

Már kezdhetek gyűjteni a "folyami kavics" változatára. Itt jutottam hozzá az újabb kiadásához. Sokat hezitáltam, mert így is sok parfümöm van, de erre régóta kíváncsi voltam. Örülök neki, hogy így döntöttem.Teljesen belesimul az ember bőrébe, nem tudom jobban kifejezni, komfortos és mégis felemelő, magasztos(eh), uniszexnek írják, de számomra nagyon nőies (pedig én is azt vallom, hogy az ilyen típusú parfümöknek nincsen neme). Elképesztő. Ezt senki nem utálhatja, mert csendes, szelíd, visszafogott, és mégis különleges, elnézést, nem tudok írni külön az illatjegyekről, egyszerűen annyira simulékony, mégis benne van az a sötétség, amit igénylek. Mindegy, írok: a szegfű és a szerecsendió ledominálja a vaníliát, pacsulit, a rózsát megölelik, mindenki a helyén van, a többi illatjegy is. Már jó pár parfümöstárssal megegyeztem abban, hogy nem kell signatura illat, mert annyi gyönyörű illat van. De ő áll a legközelebb ahhoz, amit örök illatomnak fogadnék és már tervezem a "pótkavics vagy henger" beszerzését.

2017.10.01. 06:49

Hát a régi, az valami varázslatos volt. Bársonyos- poros füstfelhő, amin, mint a csillagok az éjszakai égen, át- meg átcsillant egy-egy egy sziporkányi kardamom, szerecsendió, feketebors, káprázatos szép volt és akkoriban, mikor született, egy női illatként igenis meglepő. Most rendeltem 10 mlt a reissue- ból, háát, nagyon kíváncsi leszek. Általában rettegek az újrakiadásoktól ( Feminité du Bois kivételével eddig mindig- mindig csalódtam) de nem bírtam ki. Ha tudná ugyanazt adni, istenem...

Utoljára szerkesztve: 2016.07.12. 06:46 - 2016.07.12. 06:45

Nahát, Ő is fenn van az oldalon. Régebben rákerestem, nem volt fenn, és mivel már megszűnt, így nem is vettem a fáradtságot , hogy feltöltsem, pedig imádom, szeretem. Szerencsére nekem még van, és boldog vagyok tőle. Őszi - téli illat, komor, de sejtelmes. Fás , sötét, némi mézes illattal. Ismerem a történetét, de nekem mégsem a gyászt juttatja eszembe, hanem az építő magányt, a csendet, amikor egy hűvös, esős őszi nap, gyertyafénnyel megvilágítva könyvet olvasok, vagy csak egyszerűen csak elgondolkodva nézem a természeti jelenségeket. Az önmagába mélyen leszállni képes Nő illata, nagyon mély mondanivalóval, a lélek kis esszenciája. Valóban érezhető benne egy kis melankólia, de lehet én vagyok csak ilyen bizarr gondolkodású, de nekem néha igenis szükségem van arra az érzésre. Legszívesebben itthon viselem az illatot, vagy olyan helyen, ahol központi szerepet játszik a lélek, a misztikum, a talány. Lehunyt szempillák alól álmos víziók tűnnek fel, egy-egy rebbenés, éber álom... Alig várom az őszt, az esőt, a hűvös időt, hogy végre újra cseppentsek belőle magamra.

Utoljára szerkesztve: 2015.10.14. 06:28 - 2015.10.13. 07:12

Sötét, füstös illat. Mikor lehetőségem adódott megismerni, sokáig idegenkedtem tőle, mert tudtam, hogy ezt a parfümöt Donna Karan férje elvesztése után kérte Rodrigo Flores-Roux parfümőrtől, hogy egy olyan illatot komponáljon meg, mely a fekete kasmír kelme mélységes, sűrű textúráját adja vissza. Nem kívántam gyászba öltözni. A sors azonban néha különösen kegyetlen tud lenni, és bizony rövidesen okot szolgáltatott rá, hogy megismerhessem: elveszítettem gyermekkori legjobb barátnőmet, aki tragikus körülmények között hunyt el. Így hát végül csak kipróbáltam ezt az illatot. Most ő a társam a szomorúságomban. Nem mélyíti el, nem nehezíti meg, nem hoz több bánatot. Csak egyszerűen társ. És most szükségem van rá.Kifejezetten száraz, füstös, fás, fűszeres illat. Ha vele rokon illatokat kellene mondanom, akkor a Frapin Caravelle Epicée jut eszembe, ami szintén száraz, fűszeres illat, és szintén nagyon domináns benne a szerecsendió. Füstössége pedig a Tom Ford Sahara Noir-ra hajaz, de annál jóval szelídebb, és kifejezetten a tömjénes vonalat képviseli. Maga az összkép egyébként meglepően semleges. Szinte szemernyi édességet sem lehet benne felfedezni. Valóban nagyon tartós, és viszonylag lineáris is.

Piactér

Több mutatása