Dora Natura 13 Gyógynövényes Natúr Bőrbalzsam
Ár: | 3490 Ft | Kategória: | Testápolás | |||
Kiszerelés: | 50 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Natajsa, Módosítva: 2019. március 1.
Kiszerelés: | 50 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Testápolás | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
13 különleges hatóanyag: gyógynövények, olajok, vajak, vitaminok és főzetek keveréke egy egyedülálló bőrápoló krémben. Rendkívül széleskörű hatékonysága miatt a család mindennapjainak alapvető kelléke. Legyen szó a baba koszmójáról, a nagytesó horzsolásáról, anya mosolygós ráncairól vagy apa igénybevett kezeiről, ez a nyugtató és gazdagon tápláló krém gyógyír lesz rá. Egyedülálló bőrnyugtató hatása miatt tökéletes megoldás ekcémára hajlamos bőr hidratálására.
Az alábbi problémákra nyújthat megoldást ez a krém:
- nagyon száraz, igénybevett bőr
- atópiára, ekcémára hajlamos bőr
- koszmó megszüntetése
- herpesz megelőzése
- rovarcsípés okozta viszketés és gyulladás enyhítése
- szem- és ajakkörüli ráncok
- gombás eredetű pelenkakiütés és egyéb bőrgomba okozta panaszok enyhítése
- kirepedezett, cserepes ajkak, kéz- és lábfej
- vegyszerek, kemikáliák okozta irritáció
- varros sebek hámosítása
- pattanásos bőr
- napégés okozta bőrpír és fájdalom enyhítése
Water / Aqua
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Cetearyl Alcohol
ta
Geraniol
Limonene
i
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Picit drága, de nálunk csodaszer! Piros foltokra, pattikra, kiütésekre nagyon jól bevált.

Tettem egy próbát mert olyan jól hangzott amit ígért, de hatalmas csalódás. Csípte a bőrömet, nehezen szívódik fel, kellemetlen erős illata van és semmit nem ér a száraz bőrre.

Kellemes gyógynövényes krém, az illatát nagyon szeretem.
Picit nehezebb, ezért jellemzően éjszakára használom, de a száraz, dehidratált bőröm reggelre pihe-puha tőle.

Kellemes gyógynövényes krém, az illatát nagyon szeretem.

Őszintén nem értem ezt a hipe-ot ami körülveszi a dora natura termékeket, értem, hogy magyar, meg családbarát, de hát nem jók és kész. Ez a termék is egy teljesen fölösleges kence, zsíros, beszívódásra képtelen, nehéz érzetű a bőrön. Tök jó, hogy látott gyógynövényt, de ennyi pénzért valódi hatóanyag tartalmú bőrápolókrémeket lehet kapni a gyógyszertárban. Illetve a krém árának töredékéért drogériás, saját márkás natúrkozmetikumokat, amik jócskán verik a dora natura termékeket. Sajnos ez a krém teljes pénzkidobás kategória.

Jaj-jaj..nagyon nem jött be...még a mindig száraz lábszáramra se. Iszonyat lassan szívodik be de mégsincs hosszú távú hatása.
Először adtam egy esélyt arcon, nem kellett volna- rémálom tapadós,ragadós, erős az illata olyan meh... fogalmam sincs hova fogom kenni, a rossz arclemosókkal legalább fel lehet mosni...

Télen nagyon száraz, kirepedezett a bőröm, éjszakára kézkrém helyett használva regenerálja azt. Ekcémára és herpeszre, valamint száraz sarokra is nagyon bevált, állandó kelléke a kozmetikai fiókomnak. Napégésre is használom.

Azok csoportjaba tartozom, akik bedöltek az oriasi Instagram Hype-nak...Evek ota küzdöm telente hideg ekcemäval. Haromszor szerettem volna megrendelni, häromszor vetettem el az ötletet. Aztan meglättam a dm-ben, nagy felinduläsbol megis megvettem. Aztan jött oriasi csalodäs. Nekem szemely szerint az illatäval nincs gondom, kifejezetten tetszik. De az...hogy nem szivodik be es, hogy semmit nem enyhitett a problemäimon, nah az mär elegge zavaro. Ahogy nagymamäm szokta volt mondani, annyit er, mint halottnak a csok. Egyertelmüen a megbänos-penzkidobos halmazba sorolnäm.

Régóta szemeztem vele, de szkeptikus voltam, mert elbizonytalanítottak a "mindenre jó", meg "csodakrém" kommentek, főleg a különböző csoportokban. Aztán személyes (barátnői) ajánlás után mégis beszereztem és bevallom, mostanra odavagyok érte! Biztosan bőrtípus, vagy használatfüggő, nem tudom, de nálunk is tényleg MINDENRE bevált, amire kipróbáltuk. Hidegekcémára vettem alapvetően, nekem arra sosem volt jó ennyire semmi! :) Aztán a kislányom szélfújta arca, kipirosodott szeméremtájéka, férjemnek a herpeszt fogja meg mindig, ha már érzi hogy hólyagosodik...etc. tényleg, nagyon sokmindenre bevált. A dologhoz hozzátartozik, hogy most már Dora Natura tusfürdőket és mosószereket is használunk, valami blogbejegyzésben olvastam, hogy az is fontos, hogy a potenciális kiváltó okokat megszűntessük, mert nem tud túl hatékony lenni semmilyen krém, ha közben folyamatosan ki van téve a bőr az allergénnek.

Nekem bejött. Érzékeny, száraz bőrömet nem irritálja. Szépen hidratál, smink alá is használom. És szépek az összetevői.

Sajnos az ekcémára hajlamos, száraz kezemen nem, hogy segített volna, de sokat rontott az állapotán: száraz, viszkető és töredezett lett a bőröm.
Az illata szuper, az állaga megfelelő, a csomagolása szép - de sajnos nálam a kukában landol :(

Antioxidánsok: Tocopherol, SqualeneGyulladáscsökkentők: Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Persea Gratissima (Avocado) Oil, Glycerin, Sorbitol
Vitaminok: Panthenol, Tocopherol
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Panthenol, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Squalene
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol
Illatanyagok: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Geraniol, Limonene
Tartósítószerek: Potassium Sorbate
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.
Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.
Az Ilicsi honlapja szerint vizes kivonatát, illóolaját bakteriosztatikus, antiszeptikus, gyulladásgátló hatása miatt érzékeny, rozáceás, zsír- és vízhiányos bőr ápolására használják. Flavonoidjai révén vérkeringést serkentő, sejttevékenységet élénkítő hatása miatt is előnyös alkalmazása a kozmetikai készítményekben.
Paula Begoun szerint azonban a cickafark kivonat nem olyan előnyös, ahogy azt az Ilcsi gondolja: kevés valódi kutatás utal arra, hogy valóban előnyös a bőr számára, de néhány kémcsőben végzett tanulmány szerint (in vitro) valóban van gyulladás csökkentő hatása. Más kutatások szerint azonban a cickafarknak bőrirritáló és fényérzékenységet okozó tulajdonságai is vannak. Összességében Paula Begoun mint kerülendő összetevőt jellemzi a cickafark kivonatot.
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Koleszterinhez hasonló, növényi eredetű zsírsav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló és gyulladáscsökkentő hatással bír.
Természetes olaj, melyet a cápa májából vagy növényekből vonnak ki. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Paula Begoun szerint antioxidáns tulajdonsága is van a squalene-nak.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.