Douglas To The Sky Szemhéjfesték Paletta
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 9 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Douglas | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: silence, Módosítva: 2019. november 29.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 9 g | |
Lelőhely: | Douglas | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
2 féle színösszeállításban kapható, 8 szemhéjfestékből álló paletta, dupla szemhéjecsettel és tükörrel.
Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil
Cera Alba / Cera Flava / Beeswax
Zea Mays Starch
Methyl Methacrylate Crosspolymer
sz
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
A Sunset Girl van meg nekem, ajándékba kaptam parfüm vásárláskor. Vannak benne nagyon ütős és elég lagymatag színek is, szóval elég vegyes. Szemhéjalappal használom, a tartósságára nincs egy rossz szavam se, baromi jó fesztiválsminket tudok vele csinálni, lehet vele vadulni úgy, hogy közben igényes marad az összhatás.
Nekem alapvetően tetszik, lehet, hogy adok majd miatta esélyt más Douglas palettának is.

A Sunset van meg nekem. Nagyon jó kis palatta, csomagolássa szuper plusz pont, hogy tartalmaz tükört. A színek pigmentáltak, icipicit porzik, de nem vészes. Tökéletes hétköznapi kis paletta.

Igazság szerint magamtól nem vettem volna meg, de egy nagyobb vásárláshoz adták ajándékba az üzletben (Eyes full of stars paletta). Kipróbálás után pozitív csalódás ért a termékkel kapcsolatban. Összességében, megkedveltem és örülök, hogy megajándékoztak vele, bár némelyik szín lehetne egy picit pigmentáltabb. 4*

A kék színű palettát kaptam ajándékba rendeléshez. Én kifejezetten elégedett vagyok vele. A barnám színek pigmentáltsága számomra abszolút megfelelő nappali sminkhez. Valamint építhető is. Ami plusz pont, hogy A hozzá tartozó mini ecsetet ki sem próbáltam úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.

A Sunset árnyalatút kaptuk ajándékba karácsonyi vásárláshoz. Elég szkeptikusan álltam hozzá, pláne mikor megláttam azt a kis mini "ecsetet"... Aztán láss csodát pozitívan csalódtam. Korrektor+púder alapra használva szépen eldolgozható, nem marad foltos, egész jól pigmentált, nincs sok lehulló pigment, a metálfényű árnyalatok különösen jól használhatók. Nem tudom pontosan meddig, de 2-3 órát lehetett körülbelül a szememen NYX fixálóval lefújva, ennyi idő alatt meg sem moccant. Nem rossz paletta ez, a matt színek nem annyira nagyon pigmentáltsága miatt kap 4 csillagot.

A kék csomagolású verzió van meg nekem. Alapjáraton pont azokat a színeket tartalmazza amikkel a leginkább szeretek sminkelni. Bázis nélkül próbáltam, elég lagymatagok a színek, nem igazán van ereje a színeknek. Lehetne pigmentáltabb.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract
Hidratálók: Magnesium Stearate, Propanediol, Magnesium Stearate, Propanediol, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Magnesium Stearate, Propanediol, Propanediol, Magnesium Stearate, Magnesium Stearate, Propanediol, Propanediol, Magnesium Stearate, Magnesium Stearate, Propanediol, Propanediol, Magnesium Stearate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Dimethicone, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Diisostearyl Malate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isostearyl Neopentanoate, Methicone, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Diisostearyl Malate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isostearyl Neopentanoate, Dimethicone, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Diisostearyl Malate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isostearyl Neopentanoate, Dimethicone, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Diisostearyl Malate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isostearyl Neopentanoate, Dimethicone, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Dimethicone, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Methicone, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Diisostearyl Malate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isostearyl Neopentanoate, Dimethicone, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Diisostearyl Malate, Dimethicone
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-2 Triisostearate
Szilikonok: Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Methicone, Triethoxycaprylylsilane, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Methicone, Phenyl Trimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Dimethicone
Tisztítószerek: Diisostearyl Malate, Diisostearyl Malate, Diisostearyl Malate, Diisostearyl Malate, Diisostearyl Malate, Diisostearyl Malate
Színezékek: Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, Ultramarines, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77442, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77499, Aluminum Powder / CI 77000, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77499, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Magnesium Stearate, CI 77499, CI 77491, CI 77492, Titanium Dioxide / CI 77891
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt.
A makadámia fa terméséből előállított olaj. Kiváló hidratáló, védi a hajat és a bőrt. Magas arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat (olein sav, palmitolein sav), ezért kiváló helyettesítője állati olajoknak. Hasonlít az emberi bőr faggyú szerkezetéhez. Viszonylag stabil olaj. Elsősorban nehezebb krémekhez és a száraz bőr számára ideális összetevő. (Forrás: Wikipédia)
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
A CosIng hivatalos besorolása szerint sűrűségszabályozó és kötőanyag. Ragadós jellege miatt elsősorban rúzsokban és ajakápolókban találkozhatunk vele.
A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.
Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Felületi hártyaképző anyag (film forming agent). Lyukacsos polimer, amely képes a felesleges faggyút és olajat beszívni a bőrről. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/methylmetacrylate-crosspolymer/
Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Ez egy átlátszatlanná tevő segédanyag, melyet kiváló fedése, nedvesség és zsírosság felszívó hatása miatt használnak kozmetikumokban, és kiváló bőrkondícionáló hatásáról sem szabad megfeledkezni.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.
Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó, csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag