KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Best of Beauty 2019

Aroma Naturals Amazing K, A & C Vitamin Krém
Aroma Naturals Amazing K, A & C Vitamin Krém

Egyéb

Aroma Naturals Amazing K, A & C Vitamin Krém

  (0 vélemény)
Ár:   $14   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   94 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Rose23, Módosítva: 2015. június 11.

Ár:   $14
Kiszerelés:   94 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Természetes összetevőkből álló krém,bioaktív hatóanyagokat tartalmaz. Ránctalanító hatású, antioxidáns, illatmentes, parabénmentes, GMO-mentes.

Hosszantartó hidratálást biztosít, K-vitamin tartalma pedig elősegíti a horzsolások, striák, hegek és a kitágult erek ápolását.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Tocotrienols, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Thioctic Acid, Retinyl Palmitate, Ubiquinone, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Propanediol, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Caprylyl Glycol, Xylitol
Vitaminok: D-Alpha Tocopherol, Tocotrienols, Retinyl Palmitate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Aloe vera gél. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Tápióka keményítő. A kozmetikumokban sűrűség szabályozó segédanyagként használt. Az élelmiszeriparban is gyakran használt sűrítőként és stabilizáló anyagként.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Az E-vitamin egyik formája. A "D" betű a természes formájú E-Vitamin olajat jelöli, melyet nővényi olajakból vagy szójababból nyernek. Paula begin szerint az E-vitamin természetes formában hatásosabb és jobban megtartja a bőr,mint a szintetikus társait. További információk az E-vitaminról>>>.

Az E vitamin egy formája, melyet hatásos és stabil antioxidánsnak tartanak. Több 2010-s kutatás szerint a tocotrienols a bőrön használva segít a nap okozta pigmentfoltok megelőzésében, védi a bőrt az UVB sugaraktól, hatásos gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Érdekes módon szájon át bevéve kevésbé hatékony, mint az E vitamin egyéb formái. (forrás: cosmeticscop)

Koleszterinhez hasonló, növényi eredetű zsírsav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló és gyulladáscsökkentő hatással bír. 

A homoktövis olaj a homoktövis frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat. A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak. A terméseknek a különböző eredetű sebek és fekélyek gyógyulását elősegítő hatása főként a zsíroldékony karotinoid-vegyületeinek köszönhető, melyek a szezámmagolajjal történő kivonás során kerülnek az olajos kivonatba. A kivonatban az értékes karotinoid-vegyületek mellett a szezámmagolajban lévő zsírsavészterek (linol-, olaj- és alfa-linolénsav, összesen mintegy 85%-ot tesznek ki) is fontos szerepet töltenek be a bőr ápolásában, hiszen az említett zsírsavak ún. esszenciális és bőralkotó zsírsavak. A szezámmagolajjal készült olajos kivonat bőrápoló és bőrvédő olajként önmagában, vagy különféle (bőrvédő, napozó, bőr öregedési folyamatát lassító) kozmetikai készítmények alkotórészeként egyaránt használható.Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, amely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese.  (forrás: aromax.hu, Wikipedia)

A CosIng besorolása szerint emollient anyag, Paula Begoun szerint pedig a sebgyógyító tulajdonásgon túl antioxidáns hatása is van a homoktövisnek.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Borágó magjából kivont olaj. Kiváló növényi emollient olaj, melynek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága is van. Gazdag forrása a GLA (gamma-linolenic acid) zsírsavnak, mely kiváló emollient, antioxidáns, sejtszabályozó és gyulladáscsökkentő. A borágóolaj kiváló összetevő a problémás, aknés bőrre is, mert nyugtató és emollient hatása révén segít a piros, érzékeny, sérült bőr regenerálásában. Ekcémás bőrre is kiváló.

A Rosa Rubiginosa nevű vadrózsa csipkebogyójának olaja. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient összetevő. Ez az olaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, vitaminokban, karotinoidokban, ezért kiváló anti-aging összetevő. Paula Begoun szerint nagyon jó antioxidáns és emollient, a Truthinaging információi szerint pedig rendkívül gazdag forrása az A- és a C-vitaminoknak és duzzanatcsökkentő, vérzéscsilapító, heggyógyító, és erőteljes hidratáló hatással is rendelkezik, valamit stírák és ekcéma ellen is hatásosnak bizonyult.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Len mag olaj. Paula Begoun szerint a lenmagnak és a lenolajnak antioxidáns hatása is van és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.

Tioktánsav, vagy más néven: alfa liponsav. A legtöbb antioxidánssal ellentétben víz- és zsíroldékony is egyben. Paula Begoun szerint bár kitűnő összetevő, vannak nála hatékonyabb antioxidánsok is. Egyes kutatások szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. 

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav. Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Az abrakzab kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxindáns, emollient, bőrkondícionáló, nagyobb méretben bőrradírozó hatású összetevő. Paula Begon szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevő tartalmaz glutént. További információ --->

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.