Bőrproblémák: bőrproblémák and pattanások (acne)
Szérumok, Kezelések
Lelőhely: Online

Differin Adapalene Gel 0,1%

Hozzáadva 2021.01.20.by

vikofrivia

15 g

Az első FDA által jóváhagyott vény nélkül kapható helyi retinoid pattanások kezelésére.

$18-tól

Utoljára szerkesztve: 2024.09.07. 08:53 - 2023.04.09. 08:38

Egy pár hónapja vettem differint először, azóta szinte minden este használom. Egy bajom van vele, hiába kenek fel keveset, így is pár nap használat után kicsit irritálja a bőrömet, pedig alá rétegezek mindenféle nyugtató szérumot. Egyébként nagyon szép lesz tőle a bőröm, de szerintem a G&G A-Game 10-nél maradok inkább, mert annál nem tapasztaltam semmiféle irritációt, és az is elég sokáig tartott.

Utoljára szerkesztve: 2023.02.13. 05:44 - 2023.02.13. 05:42

@Annie4 Nincs. :/ Holott itt Krémen azt írták, hogy ez az első számú antiaging hatóanyag, ami ebben van, az adapalene. Én olyan lassan használtam, hogy valami 3-4 éve adagolom az általános hidratáló/hialuronos arckrémembe, nagyon kicsi adagokkal, illetve volt, hogy elfogyott egy tégelynyi nélküle, és úgy néz ki, a következő tégely lesz a legutolsó, amibe még van egy borsónyim, aztán ennyi volt. És senki nem tudott választ adni arra, hogy miért szüntették be a magyarországi forgalmazását. Azért kérdezd meg a helyi patikust, abból baj nem lehet.

2020.12.15. 00:59

Nyáron az első karantén után valami iszonyú állapotba került az arcom, pedig semmit nem változtattam a rutinomon. Sosem volt tökéletes arcbőröm, de kordában tudtam tartani a megfelelő termékekkel. Ennek ellenére egyszerűen csak jöttek az ilyen hatalmas bőr alatti, cisztás valamicsodák, főleg az állkapcsomnál és az akneroxid nem segített már ezen. Ami érdekes volt, hogy ugyanazon a helyen jöttek ki mindig szinte. Hajthatatlan voltam azzal kapcsolatban, hogy márpedig én meg fogom találni a módját, hogy meggyógyítsam magam, akkor találtam rá erre a kis csodára. Iherbről rendeletem, kb egy hét alatt meg is érkezett, 8-12 hetet írnak míg javulás látható, és sajnos vagy nem sajnos esetemben ehhez tényleg tartotta magát, hiába vártam előbb a megváltástEleinte nem hittem, hogy működik, mert még rosszabb lett a helyzet (purging miatt), de aztán egyszer csak kezdtek elmaradozni a nagy és fájó pattanások. Augusztus 17-én kezdtem el kenni, október közepén kezdett el látványosabban tisztulni az arcom. Minden másnap kentem, azóta is így csinálom, lassan már a krém végére érek. Valószínűleg egy adagot még ezután el fogok használni a biztonság kedvéért, nekem tényleg megmentette a bőröm.A használata nagyon egyszerű, egy borsónyi vagy annál is kisebb adagot kell eloszlatni az arcon, várni vele 10 percet és mehet rá a hidratáló. Vagy igazából lehet alá is tenni a hidratálót, de akkor meg kell várni míg beszívódik. Nem ajánlott semmilyen más aktív hatóanyaggak együtt használni, mert együtt irritálhatnak, én ezért is használom csak minden másnap, hogy meglehessen a heti 2-3 hámlasztás. Amúgy is kötelezőnek kéne lennie, de mellette még inkább az reggel a fényvédő.