Gisada Ambassadora EDP

Szívjegyek: jázmin, narancsvirág

Alapjegyek: vanília, pézsma, szantálfa

31 990 Ft és 43 290 Ft-tól

2025.04.08. 07:45

Szinte egy az egyben YSL Libre, csak az árához képest irreálisan rövid tartóssággal.

2025.01.30. 11:52

Amikor először próbáltam, imádtam. Azóta minden kipróbálásnál egyre jobban szeretek ki belőle. Az illat maga kellemes, de már nem érzem túl extrának és alig tart rajtam. Ha elfogy az illatmintám, lehet adok egy próbát a nagy kiszerelésnek, de ennyi pénzért vannak sokkal jobb illatok. Kár érte, a férfi verzióért oda meg vissza vagyok.

2024.08.23. 07:55

Szerelem illat, mintában kaptam. Nagyon sokan megjegyezték, akik érezték rajtam, hogy mennyire finom és mi ez. Luxus finomság nekem.

2024.01.29. 18:04

Nagyon finom, nagyon kellemes, édes-fűszeres illat! Minőségi és valóban tartós!

Utoljára szerkesztve: 2025.01.29. 07:23 - 2024.01.28. 17:15

A világból ki tudnak kergeti parfümvéleményezők azzal, ha az általuk nem kedvelt illatokat fogják és egy közös illatjegy miatt egyformának mondják. Tovább rontja a helyzetet, hogy designer-gourmand vonalban utazom, amit előszeretettel hurrognak le a niche-nagyasszonyok. Véleményük szerint minden, ami nem aldehid, rózsa vagy tölgymoha, az egykaptafa, vótmá, unalmas, tucat stb. Na de ennél a parfümnél nem mehetek el amellett, hogy ez olyan, mint egy YSL Libre EDP Yodeyma-koppintása. Ráadásul nem is csak egy jegy közös, sőt, még a felépítés is hasonló: mandarin a fejillatban, jázmin és narancsvirág a szívillatban, vanília és pézsma némi fás jeggyel az alapillatban. Amit viszont szerintem elsunnyog a Gisada, az a levendula. Merthogy ordít ebből az illatból, az összetevők között viszont nem tüntetik fel. Mintát kaptam a Douglas-rendelésem mellé, eleinte ki sem akartam próbálni, mert echte férfiparfüm illata volt az egész kártyának, amibe a kis fújóst tették. Az az édes, ordítóan erős fajta, amit a külföldi hallgatók használnak literszám. Ezen túllendülve mégis fújtam egyet a csuklómra és ismerkedni kezdtünk. Elsőre férfiparfüm rajtam is, majd Libre-utánzattá válik, viszont nem olyan szépen kidolgozott, nem olyan tartós és nem olyan kifinomult. Az eredeti Libre pont azért fenomenális számomra, mert olyan mesteri ügyességgel egyensúlyozik azon a hajszálvékony vonalon, ami a férfi és női illat határmezsgyéjét adja. Még egy kicsivel több fás jegy, még egy kicsivel kevesebb vanília és már nem lenne nőies. Az Ambassadora viszont elég ügyetlen módon dülöngél ezen az ominózus hajszálon. Hol ide billen - hol oda dől. A kezdeti túl édes, ámbár kissé vérszegény Libre-fázis nagyon hamar leszáradt rajtam, az alapillat pedig annyira fásra sikeredett, ami nekem már nem is Libre, hanem inkább Zadig & Voltaire This Is Her, amit pontosan azért nem kedvelek, mert az én orromnak túlságosan száraz, fás, férfias. Összességében ennyi pénzt én akkor sem adnék két másik parfüm egybegyúrt utánzatáért, ha amúgy jó illatnak tartanám.

2024.11.22. 11:27

@sztike plusz egy szerintem is full Librésen indul.

Utoljára szerkesztve: 2024.01.01. 19:51 - 2024.01.01. 19:49

Enyhén fűszeres ,de kellemes illat,Nagyon tartós ,sokan dícsérték már meg rajtam,Szerelem.....

Piactér

Több mutatása