Eucerin

Ár:   5390 Ft   Kategória:   Lábápolók
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Radam, az összetevőket feltöltötte: req, Módosítva: 2022. december 20.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Lábápolók
Bőrtípus:   Száraz

2022-ben megújult változat!

A lábápoló krém a száraz vagy rendkívül száraz lábfej bőrének azt az intenzív ápolást nyújtja, amire szüksége van, akkor is, ha a sarok bőre repedezett. Az ureát és tejsavat tartalmazó termék még a súlyosan kiszáradt és repedezett bőrt is hosszan tartóan hidratálja. Gyorsan enyhíti a bőrszárazságot és a kellemetlen érzést, és a lábat simává és puhává teszi.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Gica81

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2023. március 10.

Nagyon jó krém, gyorsan beszívódik. Bár én zoknit húzok minden alkalommal, amikor bekenem vele a lábaimat, mert így jobban hidratál.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 10.

Virvatuli

Korcsoport:  -
2022. augusztus 6.

Egyszerűen imádnivaló, nagyon jól táplál, de nem ragadok hozzá az ágyneműhöz, és reggel sem csúszkálok a papucsomban. Szépen karbantartja a lábam bőrét, ami ilyenkor nyáron fájdalmasan ki tud száradni. Időnként egyéb igénybevett területekre is felkenem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2022. augusztus 6.

Jassza

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. november 24.

Egyszerűen szuper a száraz, repedezett lábakra(is).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 24.

Egyszerűen szuper a száraz, repedezett lábakra(is).

mattmania

Korcsoport:  -
2021. augusztus 3.

Utókezelésként írta fel nekem a bőrgyógyász a lábszáramon lévő pikkelysömörre és egy csoda ! Amióta használom nem kellett a szteroidos kenőcsre visszatérnem olyan szépen felpuhítja még ezt is ☺️☺️ A talpam is sajnos olyan és nagyon száraz de éjszakára bekenem rá a zokni és tökéletesen puhítja reggelre 😊

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. augusztus 3.

KoosAlexandra

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. július 30.

Attól függetlenül hogy lábkrémnek van címezve, testápolóként és arckrémként is használtam többször, szuper puha és hidratált utána a bőröm, kedvencem lett.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 30.

henrietta81

Bőrtípus:  -
2021. július 26.

Nagyon szuper krém. Tetszik, hogy illatmentes, nem ragad és annak ellenére is szép lett a lábam tőle, hogy nem használtam minden nap. Már az első alkalom után lehetett látni a különbséget.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. július 26.

bucccoka

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. július 19.

Nyáron a szandáloktól kirepedezik a sarkam, és nem igazán hozza rendbe egyik krém sem. A lábápoló krém teszi a dolgát, rövid időn belül rendbe tette a lábaimat. Esténként használom, szeretem az állagát.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 19.

Ciccc

Korcsoport: >54
2021. július 19.

Illatmentes, jó állagú, jól kenhető, jól beszívódik.
Száraz, kemény sarokra, talpra kenem minden este zuhanyozás után. Érezhető a bőrpuhító hatás, aminek örülök.

(Én is tesztelésre kaptam, a teszt termékek kipróbálásával lehet engem megnyerni arra, hogy később is vásárló legyek.)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2021. július 19.

Illatmentes, jó állagú, jól kenhető, jól beszívódik.

Folkero

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. július 19.

Trnd-projekt keretén belül találkoztam a termékkel, nagyon megszerettem. Nyáron a sarkam a papucstól, szandáltól kireped, de nagyon nehezen veszem rá magam a lábápolásra, mert iszonyúan zavar, hogy ragad a talpam a krémtől (tudom-tudom, elég bolond vagyok :D). Számomra az egyik legnagyobb pozitívum, hogy az Eucerin egyből beszívódik és a magas urea tartalmának köszönhetően egyből pihe-puha lábam lesz. Nekem abszolút kedvenc.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 19.

Primadonna66

2021. július 13.

Intenzíven hidratál és puhává varázsolja a száraz lábakat.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 13.

Intenzíven hidratál és puhává varázsolja a száraz lábakat.

Antioxidánsok: Alanine
Hidratálók: Urea, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Sodium PCA, Alanine
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Glycerin h 0 0

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Kókuszolajból előállított bőrpuhító (emollient) szer. Könnyen kenhető.

Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

A tejsav nátrium sója, melyet hidratáló és ph szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A kozmetikumokon kívül élelmiszerekben is találkozhatunk vele E325 néven, ahol gombaellenes hatása miatt húskészítmények szavatosságának a meghosszabítására használják.

A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló"  (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája.  Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.

Keményítő féle. Kozmetikumokban összecsomósodást megakadályozó, emluzió stabilizáló, a kozmetikumokat homogénen megtartó segédanyagként használják.

A keramidok természetben előforduló, hosszú láncok lipidek. A zsírsavak és koleszterol mellett a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevői, melyek a védőréteg mintegy 50%-t teszik ki. A keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vízet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, segítik a bőr regenerációját, valamint sejt szabályozó szerepet is betöltenek. A ceramidot tartalmazó készítmények elsősorban száraz és öregedő bőr ápolására ajánlottak, mivel segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.

További információ a ceramidokról Paula Begoun és a Thebautybrains oldalain található.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF -  Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.

Cholesterol eo I eu 0 0

A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Alanine a I h

Az alanin egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, felületaktív, sűrűség szabályozó, haj- és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint talán van antioxidáns hatása. Egy 2012-es kutatás szerint 2% L-carnitine-t tartalmazó krém talán csökkenti a bőr zsírtermelését. (Journal of Cosmetic Dermatology, Vol 11, 2012 Marc.)

A glicin fehérjéket felépítő 21 aminosav közül a legkisebb. Az aminosavakat a kozmetikumokban leginkább vízmegkötő tulajdonságuk miatt használják, némelyiknek antioxidáns és sebgyógyító tulajdonsága is van. A glicin ráncsimító hatással is bír.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.

Sorbitol és zsírsavak keveréke. Emulgeálószer.

Elsősorban kókuszdióból származó detergens. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző, és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. Paula Begoun szerint igen kíméletes és egyben hatékony összetevő.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)