Ezt a terméket már nem gyártják!

Eveline Argán Olaj Zuhanyzás Közbeni Feszesítő-Kisimító Testápoló
Ár: | 1200 Ft | Kategória: | Testápolók | |||
Kiszerelés: | 350 ml | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | Rossmann, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: calendula88, az összetevőket feltöltötte: fanett, Módosítva: 2018. március 1.
Lelőhely: | Rossmann, online | |
Kategória: | Testápolók | |
Bőrtípus: | Száraz | |
Zuhanyzás közbeni feszesítő-kisimító testápoló száraz és feszességet vesztett bőrre
Innovatív formulája a fejlett CELLFORTE® technológián alapszik, amely szinergiában működve a Luxury of Youth Complex™ összetevővel, feszesíti és kihúzza a bőrt. Láthatóan javítja rugalmasságát és tökéletesen kisimítja a bőrt. A Q10 koenzim támogatja a sejt metabolizmust, energizál és részt vesz a sejtközi oxidálási folyamatokban. Megakadályozza a sejtek károsodását.
- Argán olaj, igazi „fiatalság elixírnek” tekintik, regenerálja, feszesíti és kihúzza, tökéletesen fiatalítja és javítja a bőr kondícióját.
- A,E,F vitamin komplex fékezi az öregedési folyamatokat, védi a bőrsejteket a szabad gyökök káros hatásától. Kellemes, gyengéd illata biztosítja a frissesség és komfort kivételes érzését.
Használat: 1.lépés A testápoló használata előtt mossa meg testét, a habot bő vízzel mossa le.
2. lépés A testápolót használja a nedves testre, majd körkörös mozdulatokkal masszírozza be.
3. lépés A felesleges testápolót öblítse le vízzel. 4. lépés Gyengéd törölközés után felöltözhet.
A bőr bársonyosan sima és puha érintésű lesz rögtön a használat után.
Water / Aqua
Glycine Soja (Soybean) Oil
Petrolatum
eo
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Glycerin
Hexyl Cinnamal
Alpha-Isomethyl Ionone
Citronellol
i
Nagyon jól hidratál,bár szerintem nehezebb is leöblíteni,mint a niveát pl. Engem egyedül az illata,vagyis inkább a szaga zavar,számomra kellemetlen és még másnap is érezni,a pizsim is beissza..nem lennének rosszak az eveline termékek,az összetevőlisták végét kellene lenyisszantani,mert egyébként sok hasznos dolgot pakolnak a krémeikbe.

Még jó hogy ilyen nagy tubusa van, különben pillanatok alatt efogyna, a bőröm csak úgy issza magába :) az eredmény pedig szuper!

Bőrtápláló és puhító hatású termék, mindkét tulajdonságát tekintve 5-ös. Az illata édeskés- vaníliás, hosszantartó. Annyi hátránya van, hogy egy részét az olajos rétegnek, amit a bőrön hagy a krém, a törölközővel letörli az ember, emiatt azt gyakrabban kell cserélni, mint a hagyományos termékek használatakor.

Én is folyton kapom a bókokat a páromtól, hogy milyen puha a bőröm, szóval ezek szerint bevált hidratálás szempontjából. :)
Nagy a kiszerelése, bár több pumpányi kell, de nagyon kényelmes a zuhany alatt hidratálni, majd kicsit leöblíteni, mint hagyományos úton.
Lassan egy hónapja használom heti 3 alkalommal.
A illata erőteljes, nagyon finom, enyhül a későbbiekben, de a hidratáltság megmarad egész nap.
Nekem nem irritálta a bőrömet se. Akciósan megéri megvenni szerintem. (Az eredeti árát kicsit soknak tartom)

Lassan egy hónapja használom heti 3 alkalommal.

A termék kiszerelése nagyon-nagyon kényelmes használatot tesz lehetővé.
Puha, selymes lesz tőle a bőröm.
Az összetevőlista sajnos elég ronda.
Kiszerelés: 5
Hatás: 5
Összetevők: 2
Átlag 4 csillag...

A termék kiszerelése nagyon-nagyon kényelmes használatot tesz lehetővé.
Puha, selymes lesz tőle a bőröm.
Az összetevőlista sajnos elég ronda.
Kiszerelés: 5
Hatás: 5
Összetevők: 2
Átlag 4 csillag...

Férjem megjegyezte milyen puha a bőröm. Nekem bevált, mivel nem szeretem a sima hagyományos testápolókat és nem kell magamon hagyni. Isteni süti illata van, olyan krémes.

Akciós áron jutottam hozzá. Az ár-érték arányt nézve szerintem jó terméknek minősül. Igazából ez sem olyan, mint a társai, hogy azonnal érzed a hatást, viszont többszöri használat után szerintem érezhető a változás. Puhább, lágyabb lett a bőröm. Egyéb testápolót nem használtam pluszba. Illata szerintem nagyon jó, az a tipikus krémes lágy illat. Állaga ugye, mint egy testápoló ill. a felvitellel sincs probléma. Javasolni tudom, szerintem nem csak egyszeri alkalom volt, hogy használtam ezt a terméket! :)

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Ubiquinone, Tocopherol, Retinyl PalmitateHidratálók: Glycerin
Vitaminok: Tocopherol, Retinyl Palmitate
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Glycine Soja (Soybean) Oil, Petrolatum, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetearyl Alcohol, Sodium Polyacrylate, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Lecithin, Linoleic Acid
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Lecithin, Polysorbate 20, PEG-20 Glyceryl Laurate
Tisztítószerek: Carnitine, Polysorbate 20, PEG-20 Glyceryl Laurate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol
Tartósítószerek: DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá. Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír. Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, felületaktív, sűrűség szabályozó, haj- és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint talán van antioxidáns hatása. Egy 2012-es kutatás szerint 2% L-carnitine-t tartalmazó krém talán csökkenti a bőr zsírtermelését. (Journal of Cosmetic Dermatology, Vol 11, 2012 Marc.)
Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. Részletesebb infó az INCIDecoderen.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.
Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható termékekben használnak.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.