Eveline Cosmetics

Ár:   945 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   250 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   Rossmann, online   Bőrprobléma:   Tág pórusok

A krémet és az összetevőket feltöltötte: zsizsu, Módosítva: 2011. március 23.

Kiszerelés:   250 ml
Lelőhely:   Rossmann, online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Tág pórusok

Három az egyben termék a pattanások, mitesszerek és tág pórusok ellen: lemosó, hámlasztó és maszk egyben.

Borostyan

Kitsyke

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. január 6.

Nem a legjobb. Se nem kevesebb tőle a pattanásom, se több. Viszont orromon sok a mitesszer, ez a arcradír után kitudom őket nyomkodni mert olyan mintha kiakarnànak jönni. Utána mégegyszer leradírozom vele.. Végülis mitesszereimre nem rossz eddig. De...utána zsíros érzetet ad és megesik hogy hámlik a bőröm. Illatával nincs bajom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 6.

VanillaLeaf

Bőrtípus:  -
2019. augusztus 12.

Nekem bevált! A pattanások utáni piros foltokat hamar eltűntette, és tetszik, hogy hámlaszt is. Kellemes krémes állaga van, könnyen kezelhető. Amíg "ki nem növök" a pattanásos korszakomból, használni fogom!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. augusztus 12.

flamika

2019. március 4.

Egyszóval: imádom. Régóta ezt használom, eleinte mindhárom termékét használtam a családból, végül ezt és a másodikat tartottam meg. Tökéletesen lemossa a sminket is, én lemosóként használom. Eleinte nekem is kicsit furcsa volt az illata, enyhén férfiasnak találtam, és mivel nagyon érzékeny vagyok a "szagokra", féltem, hogy utána is ezt érzem majd bőrömön, de nem! Lemosás után egyáltalán nem érzem az illatát. A bőröm kevésbé fénylik mióta ezt használom.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. március 4.

teoteha

2019. február 26.

Nagyon szeretem, hogy hámlaszt is. Nem tudom, hogy már csak megszokásból használom-e vagy tényleg segít és azért térek hozzá vissza mindig, de nekem végül is bevált.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. február 26.

PiciBrigii

2019. február 18.

Nem értem mit kell az illata miatt kiakadni, nem az illata miatt kell egy bőrhibákra kifejlesztett kozmetikumot használni... Másrészt nem fog megmaradni az illata lemosás után, meglehet nyugodni...Akinek ilyen problémája van, feltételezem semmi hibája nincs a bőrének, és ezért ér rá ilyenekkel foglalkozni... -.-

NA SZÓVAL. A szemcsék benne elég kicsik,de egy kis dörzsölés és pár perc várakozás után érződik, hogy nem is baj, nagyon húzódik a bőr. Kb egy hete használom, és mindenképp kell utána valami krémet használni, mert eléggé szárít (pedig az én bőröm elég zsíros). Azt kell mondanom, hogy egész jó kis cucc, mivel a hetek óta tartó kisebesedett pattanások és a kinyomhatatlan "dudorokat" szinte teljesen eltávolította már. Szépen helyrehozta az arcom, szerintem megéri kipróbálni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. február 18.

Amulette

2018. október 19.

Se pozitív, se negatív hatását nem vélem felfedezni. A benne található szemcsék arcradírozáshoz túl aprók és iszonyúan erős, férfias szaga van, amit szerencsére felkenés után nem lehet csak minimálisan érezni. Nem mondom, hogy használhatatlan, de újra vásárolni biztosan nem fogom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. október 19.

Hecate

2018. május 2.

Elhasználtam, de nem tapasztaltam, hogy hatna valamit pattanások ellen. Nekem sajnos nem vált be.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. május 2.

ildko13

2018. április 8.

Nagyon büdös, rengeteg és rendkívül rossz. Sajnos nem volt a drogériában a korábbi arctisztítóm, így gondoltam kipróbálom ezt, de rosszabbul jártam, mintha csak vízzel mostam volna arcot. A pórusaim eltömődtek és több pattanás, illetve mitesszer jelent meg az arcomon az alatt a két nap alatt, amíg használtam, mint egy hónap során összesen. Emellett nagyon ki is szárította az amúgy zsíros bőrömet.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. április 8.

kottazur

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2018. március 14.

Hatalmas kiszerelés, arcmaszknak használom néha, mivel lett másik arclemosóm amitől nem szárad ki az orrom. Arcradírnak nem olyan jó, szerintem a szemcsék kicsik benne, és nincs is benne elég.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. március 14.

dodika2001

2017. november 4.

Hiába felel meg a bőrtípusomnak, borzasztó hatást keltett nálam. Több pattanás jelent meg tőle, mint amennyi volt. Irritálta a bőröm, hosszantartó viszkető, égő érzetet nyújtott. Nem nagyon izgat a termékek szaga, de ez szörnyen büdös. Semmiképpen nem ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2017. november 4.

Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Salicylic Acid
Hidratálók: PEG-75, Lanolin, Propylene Glycol, Zinc PCA
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Vitaminok: Panthenol

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

A PEG a polyethylene glycol rövidítése. Stabilizáló, vízmegkötő anyag.

Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.

Kókuszolajból előállított összetevő, melyet tisztítószerként, felületaktív anyagként, habképzőként használnak a kozmetikumokban. Az összetevő az EWG, Paula Begoun és a Wikipédia szerint is gyakran okoz allergiát  érzékeny bőr esetén. A Cocamide DEA rákkeltő hatásával kapcsolatban ellentmondó kutatások vannak, az EWG alacsony karcinogén kockázatot jelez az összetevőnél.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártya képző anyag, melyet elsősorban hajápolókban használnak, de találkozhatunk vele szappanokban és tisztítókban is. Ez egy polyquarternium által alkotott (utolsó) generáció, amelynek az a különleges tulajdonsága, hogy fényt adjon a hajnak. Biztosítja a haj simaságát, csökkenti a "ragadósságát".

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA (pyrrolidone carboxylic acid) egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg).

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Paula Begoun szerint jó baktérium ellenes anyag, az azonban kérdéses, hogy valóban használ-e a pattanások kezelésében. Az is felmerült, hogy  a túlzott triclosan használat hozzájárulhat antibiotikum rezisztens baktérium törzsek kialakulásához. A CosIng besorolás szerint dezodoráló és tartósítószer.

Az EWG szerint a triclosan egy magas biztonsági kockázatú összetevő, mely mérgező hatássa lehet az endokrin mirigyekre. Az összetevő Japánban és Kanadában csak korlátozott mennyiségben használható a kozmetikumokban.

Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.

Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, mely már alacsony koncentrációban is rendkívül hatékony a baktériumok ellen, és amit manapság viszont már leginkább csak lemosható termékekben használnak, mivel könnyen érzékenyítheti és irritálhatja a bőrt, ha bőrön hagyható termékben van jelen.