Florence By Mills Cheek Me Later Cream Blush
Ár: | 6300 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 5,6 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Douglas, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: snezi, Módosítva: 2021. február 11.
Kiszerelés: | 5,6 g | |
Lelőhely: | Douglas, online | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Krémes arcpirosító, amely úgy szárad meg a bőrön, hogy por formájában sem csúszik le róla. A krém titkos összetevője a kaolinagyag, amely úgy szívja fel az olajat, hogy a szín megmaradjon
6 árnyalatban kapható
CI 77499
Red 6 / CI 15850
Yellow 5 Lake / CI 19140
VÁSÁROLD MEG
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Glowing G árnyalatban van meg, szép színe van és erősen pigmentált. Nyáron szeretem használni

Cream to powder formula, szóval sok krémes pirosítóval ezzelntétben ez szépen a helyén marad a melegebb napokon is. Színek tekintetében nekem túl rózsás a választék, lehetne picit izgalmasabb színeket is behozni.

Megszerettette velem a pirosító viselést. Glowing G árnyalatban van meg, pont olyan, mintha kipirosodott volna az arcom, természetes hatást ad. Tetszik az állaga, rajtam elég tartós is.

Szerintem nagyon jó kis pirosító. Eléggé pigmentált, és nekem tartósnak is tűnik. Szeretem h nagyon természetes a végeredmény, és, hogy ujjal el lehet tökéletesen dolgozni. Hétköznapokra, ha valaki nem nagyon használ alapozót, mint én, de szeretne egy kis pírt adni az arcának, arra tökéletes.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Octyldodecanol
Emolliensek: Ethylhexyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Tricaprylin, Isostearyl Neopentanoate, Caprylyl Glycol, Octyldodecanol
Szilikonok: Triethoxycaprylylsilane
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Red 6 / CI 15850, Yellow 5 Lake / CI 19140
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
A méhviasz szintetikus alternatívája mely zsírsavak és alkohol észterek keverékéből áll. Leginkább a kozmetikumok megfelelő állagáért (krémesség, kenhetőség) felel és a kozmetikai tulajdonságai szinte teljesen megegyeznek a természetes méhviaszéval. Bár az összetevőt jellemzően a cruelty-free és/vagy vegán alternatívájaként tartják számon a méhviasznak (és jellemzően így is van), az összetevő lehet nem vegán is, mivel több gyártó a szintetikus méhviaszában zsírsavként lanolint vagy épp természetes méhviaszt is alkalmaz.
A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.
A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.
Glycerin és caprylic acid keveréke. A CosIng szerint emollient, oldószer és bőrkondicionáló anyag.
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Színezék. Piros.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.