Garnier Ambre Solaire Önbarnító Spray
Ár: | 2490 Ft | Kategória: | Testápolás | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Greenapple, Módosítva: 2011. július 27.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
eo
Coumarin
Parfum/Fragrance
i
Önbarnítózási kísérleteim során ôt is kipróbáltam. A valaha legrosszabb az összes közül. Rá se nézzetek a polcon, még akkor se, ha csak ez az egy féle van. Csak az vegye meg, aki répának szeretne öltözni, vagy foltos párducnak :D Teljesen véletlenül vettem meg, mert nem volt elérhetô egy másik termék. Végül ez jött velem haza. Minden lépést betartottam amit az önbarnítózás megkövetel, sôt már napokkal elôtte elkezdtem rágyúrni a hidratálásra, testápoló ezerrel stb.
A használata még tetszett is, mivel "spray" csak fújni kell DE! sokkal kényelmetlenebb mint gondoltam, pláne, hogy átlátszó és arra is ügyelni kell, hogy megfelelô távolságból fújjuk a bôrre. De ezeket is betartottam, ahogy az le volt írva a használati útmutatóba. Az illata fújás közben barackos, de késôbb tipikus önbarnítós, égetett csirkés. Kicsit erôsebb volt de tusolást követôen ez nem fog érzôdni. A legelsô alkalommal még tetszett is az eredmény csak a fekete leves késôbb jött. Alapjáraton nem száraz a bôröm és különösen ügyelek a lábfejeim, sarkaim ápolására is fôleg nyáron. A szín fokozatosan sárgul, foltosan kopik és beleül az összes kis redôcskébe a bôrön. A lábfejeim körül a bôr jóval erôsebb színû volt, pedig különös ügyeltem arra, hogy alig fújjak oda csak egy kicsit ... de még így is vállalhatatlan. Nagyon nehezen kopott le, akkoris foltokban és úgy néztem ki, mint akinek pigmenthiànyos a bôre tele fehér és narancssárga foltokkal. Ki akar így kimenni az utcára? Undorító. Ja és ha még nem lenne mindez elég, nagyon szárítja a bôrt... Mindent betartottam, odafigyeltem, kísérleteztem is vele... de nem. Két rétegben is kipróbáltam, azaz, hogy két egymást követô napon befújtam vele magam. Olyan sárgarépa lettem tôle, hogy azt inkább nem is részletezném. A kopást a dupla réteg meg csak megnehezítette, a foltosodás meg undorítóbb lett. Nem éri meg. Még csak ne is gondolkodjatok rajta, hogy "hátha majd nekem beválik" vagy, hogy " majd én jobban odafigyelek az alkalmazásnál"... Csak pénzkidobás az egész. Aki szeretne barna lenni, és jó önbarnítót keres mindenféle macera, vagy foltosodás nélkül, akkor az a Palmer"s önbarnítóját vegye. Drágább ugyan, de a létezô legjobb! Ezt pedig soha többet...

Spontán vétel volt, a boltban már pár felesleges dolog kosárba tétele után a kasszánál egyszer csak felnéztem és “húúú barnítóók!” Sosem használtam még ezelőtt semmi féle önbarnítót, de már három éve a munkám miatt nem napozok és szoláriumra sincs lehetőségem. A krém változata nagyon fel volt árazva így meg vettem a spray-t (Gondolom hamarabb ki is fogy mint a tubusos) próbaként.
Negatívum, hogy amikor magadra fújod egyáltalán nem látsz semmit, hogy hova mennyit fújtál, max érzetre elkezded kenegetni magadon a folyadékot (mert hiába fújod 30 centire, konkrétan folyik, ráadás átlátszó).
Pozitívum, nem ragadtam tőle egyáltalán, be szívta a bőröm, foltot a ruháimon nem hagyott (fehéret azért nem vennék fel az első nap).
Egy óra hatóidőt írt, én este fújtam be magam de csak reggel vettem észre a változást. Van most itt-ott egy-két foltom, a tenyerem is besárgult, de valószínű még ki kell tapasztalnom a használatát.
A színe eléggé sárgás, de még nem elrettentő, többeknek is tetszett. Kíváncsian várom a lekopást, mennyire marad “egyenletes”.
Első próbálkozásom, ezért kap egy jószívű négyest, ötöst már azért nem, mert nehéz felvinni, hogy ne legyen foltos és picit narancssárga árnyalatú.
Újra megpróbáltam, lehetetlen úgy felvinni, hogy ne legyen foltos, fehér bőrűeknek semmiképp nem ajánlom, az eredmény 100 %-osan fehér, sötét és világosbarna foltok az egész testen, szörnyű, sajnálom.
Két csillag.

Két csillag.

Kreol bőröm van, használtam, tökéletesen bevált. Fehérbőrüeknek, rózsaszín árnyalatúaknak nem ajánlom.
Könnyű felvinni, és hordani.

Könnyű felvinni, és hordani.

Sárga és sötétbarna csíkos lett tőle a lábam, ráadásul csípte a bőröm, ami miatt ki is pirosodott. Pocsék.

szörnyű csalódás. csak arra jó hogy az ember foltosan répa színű legyen méreg drágán, ráadásul lassan kopik le ami ebben az esetben szintén rossz tulajdonság.
fitness bajnokságokon résztvevőknek vagy farsangon répának öltözőknek talán hasznos kiegészítő lehet.

A lábamon próbáltam ki és nevetségesen sárga. :D Pedig barack illatú... :(

A lábamon próbáltam ki és nevetségesen sárga. :D Pedig barack illatú... :(

Mindig félek az új önbarnítóktól, mi fog történni a bőrömön, most nem csalódtam. Egyszer fújtam be a lábaimat vele, és már így is szép barna bőrt kaptam. Nem vagyok tejfehér, így lehet jobban működött. Könnyű jól eldolgozni, nem lettem foltos. Az illatával is minden rendben.

Mikor közeledik a nyár,mániákus önbarnítógyűjtésbe kezdek,hát ennél is ez történt. Nézegettem a boltban,amit egyszerű felkenni,jobban szeretem a sprays változatot,mint a kenőcsöset,mert nem kell sokat vacakolni,befújom a testem hagyom kicsit száradni és mehetek is. Összességében,nekem egészen tetszik,napbarnított bőröm van,na jó nem az a kreol sötét,de egészséges karamellbarna. Ha minden nap befújom vele magam,látványosan barnít,kiegyenlíti a színemet. Illata rendben,nem fogja meg a ruháimat,csak néha foltos lesz a nyakamnál,meg a karomnál,látom hogy valami nem stimmel,de egyébként tényleg egész jó. Mivel szeretek keresgélni,adok egy négyest,de valószínű,hogy vissza fogok térni hozzá . :)

Szerintem szörnyű készitmény,bár alapból a Garnier márkáról ez a véleményem. Könnyűnek tűnik a felvitele,mivel spray. Csak a lábszáramon használtam,előtte alaposan radiroztam. A végeredmény nevetségesen sárga lett,hálát adtam utána magamnak,hogy csak a lábszáramra kentem..Egyből ment a kukába.Lehet,hogy az alapjáraton mediterrán tipusú bőrűeknek beválik,nekem elég világos a bőröm.

A legjobb önbarnító, amit használtam eddig. Nem a legolcsóbb, de megéri. Nem lettem foltos, gyönyörű színe van.

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Glycerin, Propylene Glycol
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
Emulgeálószerek: PEG-60 Hydrogenated Castor Oil
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Tisztítószerek: PEG-60 Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Lyral, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Methylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citral, Coumarin, Parfum/Fragrance
Parabének: Methylparaben
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben
A cukorrépából vagy cukornádból származó DHA néven is emlegetett összetevő az önbarnítók fő hatóanyaga. 1-15%-ig terjedhet a koncentrációja, de a legtöbb kozmetikumba 5%-nál nagyobb koncentrációt nem használnak. Minél több van belőle egy termékben, annál barnább színt lehet elérni vele.
A barnulás folyamata csak a bőr legfelső rétegét érinti, úgy hogy a dihidroxiaceton a keratin tartalmú fehérjékhez kötődik. A különböző fehérjék különböző módon reagálnak a DHA-val szemben és létrejönnek a sárga és barna pigmentek, amelyeket melanoidoknak hívunk. Ezek a pigementek hasonlóak a melanin nevű pigmenthez, ami azonban a bőr mélyebb rétegében keletkezik UV sugarak hatására.
A barnaság általában a felvitelt követő 1-3 órában alakul ki, és egyénenként változik, hogy milyen gyorsan kopik le, általában 2-5 nap. Hámlasztás, izzadás, szauna, hosszas víz alatt töltött idő felpuhítja a sejteket és gyorsítja a a szín eltünését.
A DHA hátránya, hogy hatására a bőrben több szabad gyök képződhet, így önbarnítók mellett fokozottan ajánlott a fényvédők használata vagy pedig önbarnítás után 24 órával ajánlott a napot kerülni.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Sárgabarck magjából előállított növényi olaj, mely emollient anyagként használt a kozmetikumokban. Könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy maga után zsíros érzetet. Zsírsavakban gazdag olaj, mely különösen az érett, száraz bőr számára hasznos. Gyulladáscsökkentő hatása is van. Forrás: Dermaxime
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.