Giorgio Armani Si Intense 2021
Ár: | $92, $128 és $155 | Kategória: | Parfümök | |||
Kiszerelés: | 30 ml, 50 ml és 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: illatvarázs*, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2021. február 9.
Ár: | $92, $128 és $155 | |
Acid Violet 43
Orange 4 / CI 15510
VÁSÁROLD MEG
Állapot: Pár fújás hiányzik belőle
Kifújáskor számomra nagyon fincsi. A gyümölcs és pacsuli elég domináns, de az anyaillatnál kicsit "dúsabb", sűrűbb. Elegáns, komoly, nőies, szép illat. Az üvegét ennek is rendkívül mutatósnak tartom. Én jóideig nem voltam elvarázsolva a Sí-k által. Kellemes illatnak találtam őket, néha fújtam is egy-egy utánzatát, de aztán csak eladtam. Mostanra viszont elkezdtek tetszeni úgy igazán. Ebből mintát szereztem be, érdekelt mennyiben másabb, mint az anyaillat. Meg kell hagyni, hogy jól sikerült flanker lett. Egy-két fújással nem lesz túlzott, nem hengerel le senkit és szerintem így viselve nyújt eleganciát is. Tartóssága is elég jó.

Mindenen tetszik, de valahogy magamon nem. Megmarad a ruhámon, sálamon, és ott nagyon tetszik egy a kissé fanyar feketeribizli, de magamon olyan érzetet kelt, mint ha Finlandiával locsolgatnám magam.

Nagy rajongója vagyok az eredetinek és szeretem a markáns illatokat, ezért gondoltam, ez is biztos nekem való lesz. Kifújáskor kicsit kellemetlen meglepetés volt az üröm, viszont egy idő után amikor lecsitult, finoman fűszeresnek éreztem. Viszont ahogy egyre jobban leszáradt, a rózsának pont ez az idős hölgyekkel asszociált oldala jött elő rajtam és nagyon hiányzott az eredeti illat vaníliás édessége. Tartóssága szuper, ezek nem olyan nagyon messzire projektáló iilatok, de én egész nap éreztem. Szerintem én megmaradok az anyaillatnál.

Megvan, hogy mit kérek Karácsonyra! Talán a törökrózsa amit imádok benne, nem tudom, de nagyon megfogott. Annyira PUHA. Jól érzem magam tőle, és ez a lényeg. A Hugo Boss Alive-hoz hasonló ez az érzés.

Az igazi Si :) Az eredeti EDP-t még 2014 környékén fedeztem fel, nagyon különlegesnek éreztem, de gondoltam még túl fiatal vagyok , hogy viseljem (és árban is túl drága). Néhány éve viszont elcsábultam egy üvegre, de olyan volt, mintha változtattak volna valamit - hiányzott belőle nekem ez a feketeribizli, picit pezsgős illat, amiről megjegyeztem. Ezt hozta vissza az Intense. Mivel az EDP -t tovább adtam, ha újra venném akkor erre esne a választásom. Annyira az az érzésem, hogy minden jó parfümöt egy idő után ,,felhigítanak"...

Én alapvetően a finomabb, lágyabb illatokat szeretem, ez az első, ami kicsit erősebb, fűszeresebb és nagyon tetszik. Télre tudom talán a legjobban elképzelni magamon, de ebben az időszakban is elhordom, ha úgy tartja kedvem. Tartós, a nap végén is lehet érezni.

Miutan mar nem volt kaphato a rozsas valtozata, mindenhol kerestunk ahhoz leginkabb hasonlo illatot es eddig ez bizonyult a legkozelebbi rokonnak. Az alapillatot is szeretem, de ez meg annal is jobban tetszik (szemelyes kedvenc a Passione Intense EDP ebbol a csaladbol). Noies, nem tolakodo es tartos. Jelenleg egy 7 ml-es travel size uvegcske van belole, de tervezek nagyobb kiszerelest is beszerezni :)

Imadom vegre talaltam egy tartos illatot olyan igazi olasz gazdag nő illata van es megdobja az onbizalmat jelenlegi kedvencem.

Tesztereim voltak belőle, egy ideje tervezem a vásárlást már. Alapvetően megőrülök a Sí edp-ért, sokadik üveggel használom már - viszont csak ősszel-télen-tavasszal, nyáron nem bírom elviselni. Ezért is vártam ezzel a vásárlással. Első benyomásra az ismerős illat fogad, nagyon kellemes érzés ezt viselni.
Aztán elkezd átalakulni az egész, és egy teljesen új arcát mutatja meg a parfüm és az egész illatcsalád is.
Elsőre az arab vonal ugrott be, amit a - nem túl sok - arab parfüm teszter szagolgatása során olyan jellegzetesnek éreztem. Emellett rajtam megjelenik egy unisex vonal is, ami bár soha nem voltam oda az unisex parfümökért, egészen tetszik. :)
Egy sokkal kifinomultabb, érettebb illat, mint a Sí edp, igazán rajtam a téli időben és hideg hőmérsékletben tud majd érvényesülni szerintem.
Alapvetően érettebb nőkhöz illik szerintem. Mindenképpen el fogom használni az üveggel, de valószínűleg 2-3 év múlva fogok csak visszatérni ehhez a jelentőségteljes illathoz (24 vagyok).
Mindenesetre megkapja az 5 csillagot, szerintem ez a design az egyik leggyönyörűbb és legletisztultabb - de persze ízlések és pofonok.. :)

Nagyon finom . Nekem a Sìk közül eddig ez a kedvencem. Hogy is jellemezném? Nagyasszonyos, elegáns. Fellelhető benne az anyaillat,de sokkal komolyabb, porosabb. Téli illatnak mondanám. Nekem nagyon bejön a benzoin benne, ad neki egy mélységet. Tiniken nem tudom elképzelni, kell hozzá 30+ . Nem tornacipős illat. Tartóssága közepes ( nem egy Montale) szívesen elfogadnám magamnak, még gondolkodom a beszerzésén.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Alcohol, Cinnamyl AlcoholFényvédők: Benzyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Limonene, Hydroxycitronellal, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Eugenol, Coumarin, Citral, Benzyl Cinnamate, Benzyl Benzoate, Farnesol
Színezékek: CI 14700, Acid Violet 43, Orange 4 / CI 15510
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzil alkohol és a fahéjsav észtere. Szintetikus illatkomponens. Allergia és immuntoxicitás tekintetében közepes kockázatú vegyület, kozmetikumokban való felhasználását jogszabályok korlátozzák. Magasabb koncentrációban erőteljesen irritatív, allergén és idegkárosító hatású. Limitált koncentrációban biztonságos, de allergizálhat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Növényi kivonat, melyet édes, virágos illata miatt illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Szintetikus lila festékanyag. Az EWG adatai szerint a bőrre káros, mérgező hatással lehet. Az összetevőleg elsősorban hajápolási termékekben találkozhatunk.
Színezék. Narancssárga.