Guerlain

Ár:   10 490 Ft   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   2,8 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Aimet, az összetevőket feltöltötte: LaNara, Módosítva: 2016. március 30.

Ár:   10 490 Ft
Kiszerelés:   2,8 g
Lelőhely:   parfümériák
Kategória:   Sminkek szájra

"Finoman fényes, tökéletesen ellenállhatatlan...Az új La Petite Robe Noire ajakrúzs tiszta élvezet! 20 fantasztikus árnyalata és egyedülálló illatos textúrája lágy, érzéki csókokat vonz."

VÁSÁROLD MEG

Ár: 5000 , Eladó: lacsikviky
Állapot: 1-szer próbált, Helyszín: Budapest, fizetés: személyes átvétel vagy előre utalás esetén foxpost
Ár: 7500 , Eladó: maruani
Állapot: swatcholt, Helyszín: Budapest, fizetés: Személyes átvétel Bp belvárosában, vagy nagyobb közlekedési csomópontokon lehetséges. Egyébként FoxPosttal küldöm, 1000 forintért.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Spiritcat78

2019. július 30.

Ékszerdobozba illőek! Két árnyalatban rendeltem, Red Teddy-ben (lilás) és Poppy Cap-ben (pirosba hajló erős rózsaszín). Tartósságukban sem találok kivetnivalót, az illatuk pedig finom, kellemes. Jobbára azt mondanám róluk, hogy erősen pigmentált szájbalzsamok, már csak a formájuk miatt is.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. július 30.

Dettolka

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. április 17.

Szerelem a javából <3 Nem csupán a szív miatt (igen, a csomagolás is egy álom), a szín, az illat.... Nem is szárít, sőt! Iszonyatosan jó ajakápoló gyanánt is:)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. április 17.

Izar

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2018. október 2.

Kezdem azzal, hogy engem ajakkencék esetében a tartósság teljesen hidegen hagy, nem érdekel, milyen hamar kopik le és hányszor kell újrakenni. Rúzs az istenadta, hát persze, hogy újra kell kenni. Eszel, tuti, hogy minden rúzs lejön. Iszol, úgyszintén. Legfeljebb az nem, ami köt, mint a beton, attól viszont általában úgy nézek ki, mint egy kivénhedt madame. :-)

Egy kedves krémmániás hölgytől vettem az elsőt egy éve, és még mindig az a kedvencem (Python Bag), pedig azóta követte még 5 db.

Nagyon tetszik benne, hogy nincs brutál erős fedése, egy húzásra szinte színezett balzsam, aztán ismételt áthúzásokkal szépen lehet építeni és egészen intenzív színt lehet elérni.

Az illatot és ízt én egy kicsit soknak tartom, és el tudnám nélkülözni, vagy valami sokszoros hígításban még elviselném, de nem vonok le miatta pontot, mert találkoztam már sokkal rosszabb dolgokkal is ilyen téren.

Nekem nagyon tetszik, egészen egyedi a formula és nagyon kellemes viselet akár napközben, akár esti programhoz.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. október 2.

hajnalkaeva

2018. augusztus 9.

002 Pink Tie-ra esett a választásom, ami szerintem egy vidám, gyönyörű, nyári (vagy nyarat idéző) vidám árnyalat. A csomagolás nagyon szívmelengető, megkapó számomra. Baráti körben mikor megfogom instant önbizalomnak is hívom : oh igen ez az enyém...wáo érzés tör rám tőle :)
Illata is nagyon kellemes.
Most viszont térjünk át a tényekre: nulla a tartóssága. Némelyik drogériás termék is többet tud e téren sajnos, így az ár-érték aránnyal van számomra gond.
Hiába instant önbizalom....léleksimogatás ide vagy oda, ha elfogy nem veszem újra.
Nagyon szeretem a Guerlaint, de ez a harmadik olyan termékük ami a csomagoláson ,és a lélekmelengetésen kívül számomra semmit sem adott. (tehát valójában miért is szeretem???-na mindegy)
Így én 2* csillagot adok neki. (csomagolás, és szín )

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. augusztus 9.

Illata is nagyon kellemes.
Így én 2* csillagot adok neki. (csomagolás, és szín )

umpalumpa

Bőrprobléma: Bőröregedés
2018. augusztus 3.

Kedves barátnőmtől kaptam a Red Heels árnyalatot. Vajon miért olyan népszerű ez a szín ;)? Rajta korallosnak tűnt, nagyon jól állt neki, magamon narancsnak látom és tetszik.
Tulajdonképpen minden Guerlain termékért odavagyok, mert a franciás, laza életérzést luxussal köríti. Ez a rúzs is ilyen, bár a csomagolása szerintem a fiatalabbaknak szól. Na, a szín csodás, a finish fényes, de tetszik. Az illata jó, bár az íze emiatt elég parfümös. Több réteget viszek fel, hogy a szín jobban látszódjon, emiatt hamar el fogom kenni. Tudom, hogy az is az életérzés része, hogy folyton kened a szád a kis tükörben (vagy anélkül), de én szeretem a tartósabb holmikat. Emiatt adok 4-est, mert nekem kell, hogy a szín hosszabban megmaradjon.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. augusztus 3.

DorothyHK

2018. július 12.

Egy kedves krémmániással (Sancsa) való csereberélés által jutottam hozzá a Red Heels árnyalathoz. Az utóbbi időben én kizárólag tartós folyékony rúzsokat vásároltam, így ez a Guerlain rúzs egy kis üde szellőként érkezett az életembe. Olyannyira kényelmes viselet, hogy legszívesebben itthonra is felvinném. A textúra könnyen siklik az ajkakon és szolíd ragyogást biztosít. Bár én 100%-osan matt párti vagyok, ez a termék teljesen kizökkentett - egyszerűen imádom! Ahogy többen is írták, tényleg isteni parfümös illata van.
Egyébként én úgy tartom, hogy a különböző rúzsokat különböző funkcióik (tartósságuk, hidratáló képességük, színük stb.) miatt vásároljuk meg, s bár ez a termék valóban nem egy tartós darab, úgy gondolom aki megvásárolja azt ennek tudatában teszi (hiszen a leírásában sem állítják, hogy az lenne), így én nem tartom ésszerűnek a lepontozást emiatt.
Én már ki is néztem, melyik árnyalatot fogom beszerezni legközelebb - most már csak egy kisebb akciót várok :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. július 12.

NovakneViki

Bőrprobléma: Bőröregedés
2017. október 2.

Otthoni próbacsomag miatt sikerült kipróbálnom a 002-es Pink Tie árnyalatot, sajnos rajtam nem észrevehető, hiába rétegzem és a 003-as Red Heels árnyalatot, azzal már sokkal jobban megvagyok elégedve, lehet rétegezni, minden rétegnél új arcát mutatja. Tartósságban nem voltak nagy elvárásaim, mert egy előadáson hallottam azt a kulisszatitkot, hogy a Guerlain direkt úgy fejleszti ki a rúzsait, hogy 3 óránként frissíteni kelljen.
Miután a próbacsomagban megtetszettek a rúzsok, így kinéztem magamnak néhány árnyalatot. Guerlaines konzultáció után kiderült, hogy a bőrszínemhez csak bizonyos árnyalatok illenek. Ezekből beszereztem a 069-es Lilac Belt árnyalatot, amiről később kiderült, hogy limitált és a kívánságlistámra felkerült még a 007-es Black Perfecto árnyalat.
A rúzsok kiszerelését tekintve vagyon tetszik, hogy vékonyabb, mint az átlag, így akinek keskenyebb a szája az is könnyedén használhatja, a rúzs vastag átlátszó tokján pedig meglepődtem, netes képek alapján másnak képzeltem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. október 2.

Jillian

2017. augusztus 16.

002 Pink Tie tulajdonosa vagyok:
Pozitívumok: nagyon gyönyörű nyári árnyalat, vidám szín, csodálatos csomagolás és LPRN illat. A rúzs egyes árnyatai egymással jól variálhatóak, keverhetőek, ami a mostani ombre trend során nagyon hasznos lehet. Emellett a sminkes polcom és az Insta fotók csodaszép kelléke
Negatívum: nulla tartósság. A hasonló highend márkák hasonló termékei ennél ezerszer jobb minőségűek, így az ár-érték aránnyal van számomra gond.
Nagyon szeretem a Guerlaint, de nem szeretném félrevezetni a többi Krémmániást, ezért kap a termék csak 3 csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. augusztus 16.

002 Pink Tie tulajdonosa vagyok:

Jellybean

2017. augusztus 1.

Leather blazer árnyalat boldog tulajdonosa vagyok. Valóban "bőrszín", kicsit talán barnába hajó, apró csillámokkal. Életemben nem találkoztam még ilyen színnel.
Maga a csomagolás gyönyörű, üvegcipellő jut róla eszembe. Nagyon szeretem használni, mert tartós, nem ül meg az ajkak ráncaiban, nem szárít, sőt, kimondottan ápol. Minden hasznàlattal csak egyre jobban szeretem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. augusztus 1.

mate

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2017. február 20.

Nagyon szeretem es miatta kezdtem magam ruzsozni 40 eves koromra!! Sancsa,kedves Kremmanias ismertette meg velem es azota mar 3 szin is a birtokomban van.
Csak ismetelni tudom az elottem szolot: gyonyoru, luxus kivitelu es egyedi csomagolas. Nekem nagyon tartos,orak mulva es eves utan is latom meg a szamom. Es a szinei! Csodalatosak! Elettel telik! Abszolut ajanlom!!!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. február 20.

Antioxidánsok: Ascorbyl Tetraisopalmitate, BHT, Propyl Gallate, Tocopherol
Vitaminok: Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopherol

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Antimikróbiális hatása is van, így tartósítszerként is használt, különosen az UV szűrőt tartalmazó termékekben.  Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.

Lanolinból származó, szintetikusan előállított, zsírhoz hasonlatos kötőanyag. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló és emulgeáló hatású összetevő, de Paula Begon szerint emollient funkciója is van, vagyis bőrpuhító hatással is rendelkezik. A leggyakrabban ajakrúzsokban, szájfényben találhatjuk meg.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

A C-vitamin egy viszonylag stabil, olajban oldódó formája. Az összetevő gyártója szerint a származék előnye, hogy jóval stabilabb, mint a tiszta C vitamin, és hatásában hasonló: mérsékli az UV-sugárzás okozta károkat, stimulálja a kollagéntermelést és csökkenti a melanintermelést. Az előnyös hatásokat azonban eddig csak in-vitro, azaz kémcsőben végzett tesztek, illetve a gyártóhoz kötődő szakirodalom támasztja alá, míg a tiszta C vitami hatását számos független és in-vivo, azaz emberen végzett kutatás is megerősíti. (Forrás: Journal of Cosmetic Dermatology, Vol 11).

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Ásványi anyag, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondíciónálú hatású összetevő. A TruthInAging szerint talán hozzájárul az összetevő a bőrsejtek ásványokkal való ellátásához, de nincs igazán alátámasztott kutatás róla.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A galluszsav és a propanol reakciójából keletkező észter. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxidáns hatású összetevő és illatanyag. A kozmetikumokban széles körben, elsősorban tartósítószerként használják, mivel gátolja a termékben levő olajok és zsírok oxidációját. A truthinaging információi szerint 0,1%-os koncentrációig biztonságosnak számít a kozmetikumokban. Általában a rúzsokban, bőrtisztító termékekben, és hidratáló, bőrápoló termékekben találkozhatunk az összetevővel.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.