Inglot

Ár:   1900 Ft   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   15 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Inglot márkabolt   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: GossipGirl, Módosítva: 2012. december 13.

Ár:   1900 Ft
Kiszerelés:   15 ml
Lelőhely:   Inglot márkabolt
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Hortenzis

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. április 24.

Egy ezüst holo csillámosat vettem még nyáron a lábkörmeimre. Az ecsete nem tetszik, túl tömör és vékonyka, sokszor kell áthúzni a körömfelületet. Lábon nagyon tartós, hetekig fent van. Használom néha kézre is, két géllakk között. Ott is tartós, viszont borzasztóan sok idő,míg megszárad, picit is beleér valami, szétmaszatolja.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. április 24.

PurePrincess2002

Bőrtípus:  -
Korcsoport: < 18
2022. április 10.

A színe nagyon, szép pirosan árnyalat van meg. Két rétegben kentem fel, viszonylag tartós, de volt már jobb lakkom. Az ecsete kicsit fura, nekem nem áll kézre.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: < 18 |  Dátum: 2022. április 10.

Lina14

2019. december 14.

Nekem 2 nagyon csillámos, holo szín van meg:
232: ezüst alapszínű holo
233: pezsgős alapszínű holo
Mindkettő eléggé meg van pakolva csillámmal, a 233 kicsit jobban meg van pakolva és az ecset sokat vesz fel, egy rétegben nagyon fed., de 2 rétegben a 232 is nagyon mutatós. Nyilván a leszedésük áztatással működik, mint a legtöbb csillámos lakknak, de emiatt nem vonol le pontot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. december 14.

Nekem 2 nagyon csillámos, holo szín van meg:
232: ezüst alapszínű holo
233: pezsgős alapszínű holo

Dodo2017

2018. július 15.

Nekem egy kicsit barnába hajló szürkés árnyalat van meg. Nagyon szép szín, könnyű volt festeni is vele, de nem tartósabb egy átlag lakknál - nálam 3, max 4 nap duplán kenve.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. július 15.

Daisyyy

2018. április 11.

Csodaszép lakk, a pink árnyalatban vettem meg, 2 rétegben kentem, nagyon jó krémes, fényes, sűrű lakk, intenzív a színe, de az ecsete borzalmasan kicsi, vékony, a kupakja is kicsi..., nem tudom kinek találták ki, gyerekeknek?? - hogy ennyire kicsi legyen az ecsetrésze, elképesztő amatőrség. 3 ezer ft körül vettem Arénában, ennyi pénzért elvárnám, hogy normális ecsete legyen.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. április 11.

peachcricket

2016. június 9.

Nagyon szeretem, gyönyörű, de visszafogott színe van. Ápol és szépít :) Egy rétegben selymes fényt ad, kettőben kiadja a teljes színt. Nagyon tartós!!! Strapáltam rendesen és így is két hétig tartotta magát (egy rétegben). Hajfestés után kezdett el kopni, de gondolom a festéknek köszönhetően :) El tudom képzelni, hogy tovább is bírja. Ő lett a kedvencem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. június 9.

Erzsi73

2014. január 27.

Szép színekben kapható, gyorsan és fényesre száradnak a krémes színek, tartóssága 3 nap fedőlakkal (nálam, pedig gyengék a körmeim).
Ami negatívum, az ára, mivel csak külföldről lehet beszerezni, átszámolva 2800 Ft. körül van, ezt nagyon soknak találom.
Én a 361-es enyhén korallos élénk rózsaszínt választottam, nagyon tetszik a színe, ezért lett 4 csillagos az értékelésem, az ára miatt csak 3,5 érdemelne :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. január 27.

viktorianikolett

2013. június 21.

nekem is fent marad 1 hétig :P

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 21.

nekem is fent marad 1 hétig :P

GossipGirl

2013. január 30.

Szerintem nagyon jó lakk :D Egy hétig fent maradt, nem pattogzott, talán csak egy kicsit veszített a fényéből.. De én pont nem feltűnő színűt kaptam... :D (és én is utáltam őket :D)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 30.

dodoos

2012. december 27.

Nekem annyira nem jött be ez a körömlakk. :( Hamar lepattogzik,ritkán használom a feltűnő színei miatt,és már csak azért is ellenszenves mert a cseppet sem kedves lengyel cserediákomtól kaptam...;))

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. december 27.

Kémiai hámlasztók: Citric Acid

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Ez egy átlátszatlanná tevő segédanyag, melyet kiváló fedése, nedvesség és zsírosság felszívó hatása miatt használnak kozmetikumokban, és kiváló bőrkondícionáló hatásáról sem szabad megfeledkezni.

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.

Sűrítő és kötőanyagként használt cellulóz (növényi rost) származék

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövelőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják, illetve effektpigment lévén gyakori összetevője a highlightereknek és egyéb fényes hatású sminktermékeknek.

Színezék. Piros.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.