Isadora Velvet Touch Kompakt Púder
Ár: | 6990 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Douglas | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: sisu69, Módosítva: 2011. április 13.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Propylparaben
ta I par
BHT
a I ta
10 Sheer Transparent. 10 g-os, csinos kis kompaktdobozban, a tetőben tükör.
Alapozás után, pirosítás előtt a kis puffnijával szoktam felvinni, mert így látványosabb az eredmény. Ecsettel még nem próbáltam. Nem egy átzsírosodós fajta az arcom, így én inkább kiemelésre használom: a szemek alá, az orcák belső felére, az orromra, valamint a homlokom és az állam közepére. Nem kell megijedni attól, hogy pár percig olyanok vagyunk, mintha rizsporral fújtak volna szemközt bennünket, egy kis idő elteltével a púder szépen beidomul az arcbőrünk színéhez, ettől transparent.
El tudom képzelni, hogy akinek átzsírosodásra hajlamos a bőre, annak esetleg nem válik be, vagy naponta több alkalommal is utána kell igazítania, mert szerintem ez a púder igazából „csak” a vizuális élmény fokozására szolgáló sminktermék. A használatával lágyabb, bársonyosabb megjelenést tudunk varázsolni az arcunkra!

10 Sheer Transparent. 10 g-os, csinos kis kompaktdobozban, a tetőben tükör.

Szeretem, jól fed, viszont nem túl tartós, ezért egy nap többször is ki kell javítanom.

Nagyon szeretem,jo texturaju,kellemes a használata.

Nagyon szeretem,jo texturaju,kellemes a használata.

Jaj, de nagyon kedvenc! Gyorsan lecsaptam rá Glamour-nap alkalmából. A Sheer Transparentet szoktam venni, mert a többi nagyon elüt az arcomtól, nem tudom eltalálni az árnyalatot. Már legalább 6-ot vettem az évek alatt. Szégyen, hogy 5000-ről felment már 7000-re, ez Svédországban sima drogériás termék. Ha lehetne másutt kapni, nem hizlalnám a Douglas pénztárcáját többé. :S
Jól mattít, nem szárít, a fehérsége kb. félóra alatt eltűnik, idomul, és a doboza pedig imádnivaló, olyan kis elegáns. <3

Régebben használtam, nagyon erős fedésű púder, akkor nagyon szerettem - bár fiatalka lányként az árnyalat nem volt tökéletes, dehát erről nem a púder tehet :D
Visszatérve, ma már nem használom, sok, mert mostmár nem olyan csúnya az arcom, mint régen, de akinek alapozó fölé még elkell a fedés, annak nagyon ajánlom. Tartós, helyén marad, sokára fénylik át.

Mindig újra veszem, annyira imádom. Nagyon könnyed és mégis fed.

Mindig újra veszem, annyira imádom. Nagyon könnyed és mégis fed.

Jónak jó, de semmi különlegesség. Zsírosabb bőrön hamar átfénylik, amúgy tetszik a finomsága, könnyű felvinni!

Nekem kombinált bőr típusom van és tökéletes rá! Érzékeny a bőröm és minden napos használat mellett sem okoz pattanásokat, piros foltokat! Nem szárít ahol kell matt hatást nyújt jó a szín skálája! Én az olive beige mist 16-os színt használom ami nyáron a barna bőrszínemnek megfelel de még télen is pedig jó pár árnyalattal világosabb lett az arcom!
Az ára ha jól emlékszek 5000 Ft. körül volt! Mindenképpen 5 csillag!

Az ára ha jól emlékszek 5000 Ft. körül volt! Mindenképpen 5 csillag!

könnyen fel lehet vinni, erős a fedése, viszont amit a douglas-ben ajánlottak, sötét lett nekem. elég hamar átfényesedett rajtam, és oxidálódott is, úgyhogy nem volt valami nagy kedvenc.

Én nem ájultam el tőle, semmi extra. Képen valahogy a csomagolás is igényesebbnek és masszívabbnak tűnik, hát életben nem az, kicsit gagyinak néz ki, és nagyon könnyen szétnyílik. A színskálája okés lenne, már ha behoznák őket Magyarországra is, de hát nem, így amit az eladó ajánlott, az persze túl sötét lett. Nem nagyon gázul, de én látom, és ez már elég, szóval télen nem nagyon tudom majd használni.
A mattító hatása egész jó (ugyan száraz a bőröm, de valahogy mégis könnyen kifényesedik rajtam minden BB meg alapozó-rejtély?!), kb 5 óra után kell frissíteni, de azt is lehelet vékonyan. A fedése elég durva púderhez képest, úgyhogy óvatosan kell vele bánni.
Újravenni nem fogom, mert én nem vettem nagy különbségeket észre közte, és olcsóbb társai között.

Antioxidánsok: Magnesium Ascorbyl Phosphate, BHTHidratálók: Glycerin
Vitaminok: Magnesium Ascorbyl Phosphate
Emolliensek: Dimethicone, Cetyl Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate
Fényvédők: Octinoxate
Szilikonok: Dimethicone, Cetyl Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben, BHT
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Részletesebb információ a smartskincare-en.
Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.
Szilikon alapú polimer, amely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient hatású összetevő, Paula Begoun szerint pedig kiváló bőrkondicionáló szer. A összetevő csúszósságot ad a termékeknek, ami megkönnyíti az egyszerű felvitelt, ezen kívül pedig gátolja a bőr vízveszteségét is. Mivel jól tapad a bőrhöz, és puha, sima megjelenést ad neki, anélkül, hogy tapadós érzete lenne, ezért gyakori összetevője a különféle sminktermékeknek, elsősorban az alapozóknak, púdereknek és rúzsoknak.
Vízben oldódó, nem irritáló C-vitaminféle. Viszonylag stabil; stabilabb, mint a sima C-vitamin (Ascorbic Acid), ami fény és levegő hatására gyorsan lebomlik. Az össszetevő hátránya, hogy az Ascorbic Acidhoz képest kevéssé szívódik fel jól, viszont INCIDecoder információi szerint hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését és a C-vitamin származékok közül neki van a legjobb bőrvilágosító hatása, így hatásos összetevő lehet fakó, élettelen bőrre. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.
Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.