Bőrproblémák: bőrproblémák and pattanások (acne)
Szérumok, Kezelések

Retin-A

4.7
Hozzáadva 2022.01.27.by

bogarka

20 g

A tretinoin az acne bizonyos formáira használatos, illetve ráncos-öregedő petyhüdt bőrre is ajánlják. A bőr felső rétegének megújulását serkenti, csökkentheti a mitesszerek számát. Körülbelül 2-4 hetet vesz igénybe, amíg a hatása muatkozni kezd, a teljes hatás eléréséhez 6-12 hétre van szükség. Nagyon fontos hogy magas fakrotszámú fényvédő mellett lehet csak alkalmazni és ezt szigorúan be kell tartani! Használatát fokozatosan kell bevezetni! Irritálhatja, kiszáríthatja a bőrt, főleg kezdetben, érdemes fokozatosan növelni a töménységet és a használat gyakoriságát, használata mellett kerülni az irritáló bőrtisztítókat, kozmetikumokat.

Kismamák, gyermeket tervezők szigorúan óvakodjanak a használatától biztonsági okokból.

Többféle töménységű krém van forgalomban:  0.1 % (erős),  0.05 % (közepes) 0.025 % (gyenge- ezzel érdemes kezdeni)

Utoljára szerkesztve: 2022.09.15. 18:54 - 2022.09.15. 18:42

Nem rossz, egész jó állaga van a krémnek. Pár éve használtam utoljára, a netről rendeltem. De legutóbb már nagyon fura szaga volt, így nem bízom bennük többet, inkább ismerőstől vásárolok, hozatok.Én Illiyoon Ceramice Ato-t kentem rá, éjszakára hanyatt fekve vált be. :)Nekem kicsit jobban a Ketrel és a Retirides jött még be, vagy az Acne Free is szuper, ezeket ismerőseim hozták Portugáliából és Spanyolországból, Dubai-ból, számlával igazi gyógyszertárból, biztonsági ragasztóval ellátva, így most már csak így veszem. FB-on is láttam.

2021.05.06. 09:02

Na szóval, elkezdtem használni. Mivel nagyon féltem a bőröm, így a lehető összes cikket, videót megnéztem a tretinoinról, és vásárlás után egy hónappal kezdtem csak neki, mert előtte túl sok volt az aktív összetevő a rutinomban. Aknéra hajlamos a bőröm, tavaly nyáron hatalmas cisztás pattanásokkal küzdöttem, amit sikerült Differinnel leküzdeni, azóta elég tiszta az arcom, menzesz előtt kicsit rosszabb a helyzet áll és állkapocs környékén, de elviselheő. Megtanultam nem piszkálni az arcom, akármennyire is kinyomható vagy kicsi egy pattanás/mitesszer, úgy vettem észre ha kinyomom őket, akkor inkább csak elterjesztem. Tényleg mindent megteszek, amit csak jelenleg tudok az arcomért, az egyik szenvedélyem lett a skincare emiatt. 22 vagyok, nincsenek különösebb ráncaim, kenem a fényvédőt literszámra, de a szemem sarkában látszódnak azok a bizonyos kezdetleges szarkalábak. Én ezt annak tudom be, hogy szemüveges vagyok, de nem szeretem hordani, ezért sokat hunyorgok..💀 persze ezen igyekszek változtatni. Szóval az akné, a foltok/hegek és a kezdetleges kis ráncok miatt kezdtem el tretinoint használni. Az első használat után 2 nappal jelent meg nálam egy minimális hámlás az orrom körül és az államon, 0.05%-ossal kezdtem, mert csak ez elérhető itthon, szóval ez gondolom normális. Előtte már használtam 0.5%-os és 1%-os retinolt is, ezek soha semmi problémát nem okoztak. Jelenleg heti 1x tervezem használni, aztán így tovább, a cél úgy a heti 3 alkalom lenne. Cicaplast és mindenféle hidratáló finomság kötelező számomra mellé. Nagyon kíváncsi vagyok mit tudunk a bőrömmel kihozni hosszabb távon, természetesen update-elni fogok.

2021.03.10. 12:47

Én az emagról rendeltem meg végül. Kétszer használtam, eddig csak kis mértékű hámlást tapasztaltam, nem jelentős. Irritációt nem okozott. Ajánlom mindenkinek, most már könnyen beszerezhető 7000-8000 Ft között.

2021.01.01. 10:43

Én a Hippolita által ajánlott oldalról rendeltem. Az első rendelés meg is érkezett, de a második már nem, és nem merek még egyszer rendelni onnan. Tudtok megbízható oldalt, ahonnan be lehetne szerezni? Vagy a magyar bőrgyógyászok is fel szokták írni ezt a krémet?Egyébként ez az egy tubus, amihez hozzá tudtam jutni nagyon szuper volt. Óvatos voltam, így nem okozott problémát, és az aknémat is szépen kezdte helyre hozni.

2020.07.14. 18:22

A krém nagyon jó, de vigyázni kell vele, mert nagyon erős. Korábban e-bayről tudtam beszerezni, most váltani akartam beszállítót.FONTOS! Ne rendeljetek Hippolita által lent megadott oldalon, több hónapja várok a termékre és nem válaszolnak még a küldött e-mailre sem. Felejtős!

2020.07.01. 14:07

6 hónapja használom, így hosszú távú tapasztalatom még nincs róla, de mintha halványította volna a szarkalábaimat. Nagy reményt fűzök hozzá. :-) Természetesen az elején érzékenyített rendesen, ami mostanra ugyan mérséklődött, de nem szűnt meg. De ez betudható annak, hogy a legerősebb verziót használom (fokozatosan építettem fel a használatát, most 2 naponta használom). Következőnek a 0,05%-os verziót rendeltem.