L'Angelica Teafaolaj Tusfürdő
Ár: | 900 Ft | Kategória: | Tusfürdők | |||
Kiszerelés: | 250 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM, bioboltok | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: baranyeszter, Módosítva: 2015. május 6.
Kiszerelés: | 250 ml | |
Lelőhely: | DM, bioboltok | |
Kategória: | Tusfürdők | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A L'Angelica Teafaolaj Tusfürdő a Melaleuca Alternifolia, más néven austrál teafa olaját tartalmazza, mely egy igazi csodanvény: természetes antibakteriális hatású, segít megőrzini a bőr egészségét.
Gyengéd formula: paraben mentes, petrolatum mentes, szilikon mentes, GMO mentes.
Water / Aqua
Yellow 6 Lake / CI 15985
CI 42090
Yellow 5 Lake / CI 19140
sz
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Én nagyon szerettem, remek frissítő illata és hatása volt. Semmi problémát nem okozott, de most, hogy jobban odafigyelek a kozmetikumok összetevőire, már nem vásárolnám meg.

Nagyon szeretem, szuper tusfürdő, évek óta vissza-visszatérek hozzá. Állaga remek, jól habzik, jól tisztít. A teafaolaj önmagában tud nagyon bántó lenni, de ebben a termékben nagyon jól eltalálták, nem olyan erős, továbbá ellensúlyozza az eukaliptusz illata, ami friss, hűsítő. Szeretem a praktikus cuccokat, nem szeretek a fürdőszobába 5-6 dologgal készülni, arclemosó, intim mosó, stb...Ez a tusi gyakorlatilag teljesen megfelelő, bármelyik testrészemre is használom, sőt, sampon helyett is kiváló. Szóval abszolút a legjobb ilyen téren is, másrészről nagyon tisztának, frissnek, üdének érzem magam tőle.

Vendégeknek raktam ki a nyáron, de végül én is rájártam, mert tetszett az illata, és így ott is maradt a kád mellett. Jól tisztít, nem szárít, és mint említettem, fenséges, friss illata van, ami bőrön is sokáig megmarad. Habfürdőként is jól teljesít, vagyis bőségesen habzik és lazít, az egész fürdőszobát beillatosítja. Egyszer samponként is használtam, mikor zuhanyzás közben észrevettem, hogy nem raktam ki sampont, és nem irritált. Az egyetlen hátránya, hogy híg állagából adódóan nagyon folyik, könnyű túlönteni, és gyorsan fogy.

Kedvenc nyári tusfürdőm. Mindig nagyon frissnek és tisztának érzem magam tőle, nagyon szeretem az illatát. Ha még szulfátmentes is lenne, az lenne az igazi, de így is megérdemli az 5 csillagot. :)

Csak az illatáért mindig tartok itthon egyet. Az egyik nyaramra emlékeztet. Szép emlékek. :)

Nekem a Dr. Organic teafaoljaos tusfürdője egy fokkal jobban jött be, mint ez. Itt nem érzem annyira a teafaolajos illatot fürdés közben, annak kicsit jobban lehetett érezni az illatát. Az állagra is érdekesebb volt, viszont az drágább is volt. Olyan nagy kedvem nem lett újravenni.

Legjobb tusfürdő a világon! Először a kozmetikusom ajánlotta 6-7 éve mikor még pattanásokkal küzdöttem mind a hátamon, mind pedig az arcomon. Azóta is töretlenül csak ezt használom. Aki pattanásos, zsíros arcbőrrel küzd különösen jó,( igen arcra is!) Mai napig tisztítom vele az arcomat. Nagyon kellemes, először kissé gyógynövényes, tiszta illatot kelt, hamar hozzá lehet szokni, én nagyon szeretem.

Teljesen véletlenül vettük le a polcról, a párom érzékeny és problémás bőre miatt. Neki is nagyon bevált és én is nagyon szeretem, kellemesen hűsít, a teafaolaj illata is szuper. Arcmosáshoz is nagyon jó ha épp nincs más, többször újravettük már. Szerintem ár-érték arányban is megfelelő.

Kellemes friss tusfürdő, tényleg tisztaság érzetet ad. Én háton/vállon levő pattanások ellen szerettem volna használni, sajnos itt nem teljesített olyan jól. Egy átlag tusfürdőhöz képest kevésbé szárít.

Sűrű tusfürdő, zselészerű, nagyon jól lehet érezni a teafát. Én nem szeretem a krémtusfürdőket, nem érzem magam tisztának utánuk, ezzel a tusfürdővel ilyet nem érzek. Örülök, hogy bátor voltam és megvettem, régóta használom.

Hidratálók: Lactic Acid, Propylene GlycolKémiai hámlasztók: Lactic Acid
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Lauroyl Glutamate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene
Színezékek: Yellow 6 Lake / CI 15985, CI 42090, Yellow 5 Lake / CI 19140
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Kókuszolajból előállított összetevő, melyet tisztítószerként, felületaktív anyagként, habképzőként használnak a kozmetikumokban. Az összetevő az EWG, Paula Begoun és a Wikipédia szerint is gyakran okoz allergiát érzékeny bőr esetén. A Cocamide DEA rákkeltő hatásával kapcsolatban ellentmondó kutatások vannak, az EWG alacsony karcinogén kockázatot jelez az összetevőnél.
Elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártya képző anyag, melyet elsősorban hajápolókban használnak, de találkozhatunk vele szappanokban és tisztítókban is. Ez egy polyquarternium által alkotott (utolsó) generáció, amelynek az a különleges tulajdonsága, hogy fényt adjon a hajnak. Biztosítja a haj simaságát, csökkenti a "ragadósságát".
Gyengéd felületaktív anyag, amely természetes és újrahasznosítható forrásokból származik. Kókusz olaj és glutaminsav reakciójából jön létre, jól tisztít és habzik és az érzékeny bőr is jól tolerálja.
Forrás: ITT
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Százlevelű rózsa virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint tonizáló, szövetösszehúzó, maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és általános bőrjavító összetevő. A Dermaxim szerint ez a vizes kivonat hasonló a rózsa olajhoz. Bár kevésbé koncentrált, mint az illóolaj, a hatása hasonló.
Körömvirág kivonat. Paula Begoun szerint kevés kutatás foglalkozik a körömvirág bőrre gyakorolt hatásával, de talán antioxidáns, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása is van.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.
Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható termékekben használnak.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.