KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

L' Erbolario Primaverde Testápoló
L' Erbolario Primaverde Testápoló

L' Erbolario

L' Erbolario Primaverde Testápoló

  (0 vélemény)
Ár:   7750 Ft   Kategória:   Testápolók
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Myropolium   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: olgi, Módosítva: 2016. július 18.

Ár:   7750 Ft
Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   Myropolium
Kategória:   Testápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Testápoló kankalin illattal - Primaverde illatú testápoló krém

"Miután véget ért a kemény tél, a természet felkészül annak az évszaknak a fogadására, mely a létezés örök megújulását jelképezi: ez a tavasz. Van egy virág, amely  az áhított évszak érkezésének hírnöke: ez  a pompás kankalin.  Egyúttal a szépséget is köszönti ez a nagyszerű emulzió, amelyet a l’Erbolario készítői  antioxidáns és frissítő erejű virágkivonatból, és a tavaszi kankalin gyökerének kivonatából hoztak létre. Csodás összetevők, amelyeket még különlegesebbé tesz egy újító növényi komplexum, melynek alapja: búza, szója, zab, kukorica, répa és trehala manna. Ezeket  napraforgó és babassu olaj, illetve olíva olaj nem szappanosítható része egyesíti. Feladatuk, hogy megvédjék a bőrt a megkeményedéstől és a nem túl esztétikus elernyedéstől. A kezelést az egész bőrfelület természetes anyagként fogadja be, hogy az megőrizze szilárdságát és frissességét. A testápoló érintésre selymes, minden örömteli alkalmazásnál felfrissít az új zöld és gyümölcsös tavaszi illat segítségével."

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract
Hidratálók: Glycerin, Trehalose
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Glicerinből, sztearinsavból és citromsavból származó, természetesnek számító emulgeálószer, amivel stabil olaj a vízben formulát lehet készíteni. Viszonylag könnyen használható, költséghatékony összetevő, így natúr formulákban különösen népszerű.

A babassu pálma magjából kivont vaj. A babassu olaj számos zsírsavat tartalmaz, többek közt laurinsavat, mirisztinsavat, palmitinsavat és sztearinsavat. Paula Begun szerint bőrpuhító hatással van bőrre, de még nem született olyan kutatás, mely azt biznyítaná, hogy más speciális tulajdonsága is van a bőrre.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Ofethylhexanol és Hydrogenated Olive Oil reakciójából keletkező észterek keveréke. Az összetevőt Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables-el vegyítve a szilikonfélék természetes alternatívájának tartják, mivel rendkívüli sima, selymes, púderes érzést hagy a bőrön.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Az olívaolajnak az úgynevezett el nem szappanosítható része, mely az olívaolajnak csak egy nagyon kis százaléka (1-nél kevesebb). Az olívaolajjal megegyező tulajdonságai vannak.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Olívaolajból kivont el nem szappanosítható lipidek. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. Az összetevőt Hydrogenated Ethylhexyl Olivate-al vegyítve a szilikonfélék természetes alternatívájának tartják, mivel rendkívüli sima, selymes, púderes érzést hagy a bőrön.

Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.

Rozmaring kivonat. Paula Begoun szerint bár anitoxidáns hatása van a bőrre, a benne lévő aroma komponensek irritáló hatással lehetnek a bőrre, bár jóval kevésbbé kockázatos ilyen téren, mint mondjuk a rozmaringolaj, sőt - bizonyos kutatások kimutatták, hogy a rozmaring egyik komponense nyugtató hatással van a bőrre, vagyis hasznos lehet számos gyakori bőrkiütés enyhítésére. A CosIng frissítő, tonizáló összetevőnek kategorizálja.

Hidrolizált növényi fehérje. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antiszatizáló (a haj szállásat megakadájozó), valamint haj- és bőrkondícionáló hatású összetevő. Elsősorban aminosavakból, peptidekből, és fehérjékből áll. Rendkívül gyorsan beépül a hajszálakba, azonban nem képez a szilikonhoz hasonló réteget a hajszálak felületén, a hajat pedig egészségessé és fénylővé teszi.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. 

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.