L'Oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Csodás Olaj
Ár: | 2290 Ft | Kategória: | Hajápolók | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: nikol, Módosítva: 2023. május 10.
Kiszerelés: | 100 ml | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Hajápolók | |
Az olajokat és UV-szűrőt tartalmazó varázslatos textúra mélyen tápláló, elnehezítés nélküli hatást fejt ki a selymesen csillogó és tökéletesen kezelhető haj érdekében. Hatóanyag kombinációjának köszönhetően ez a luxus selymes olaj nem csupán puhaságot és fényt ad a hajnak, de minden szükséges tápanyagot is.
Cyclopentasiloxane
a I ta
Glycine Soja (Soybean) Oil
Parfum/Fragrance
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Régebben óriási kedvenc volt, és most hogy újra növesztem a hajam, óriási lelkesedéssel vásároltam újra. Hát, a Pantene keratinos olaja sajna jobb, mert azt a teljes hajhosszra felvihetem, nem érzi meg a haj negatív értelemben, de pozitív értelemben igen: csillog, fésülhető. Ezt az olajat viszont megérzi negatív értelemben is: érezni a bevonatot, nem marad könnyed a haj. El fogom attól még használni persze, de csakis a hajvégekre. És újra veszek egy másik, könnyedebb olajat, ami a teljes hajhosszra mehet egyből hajmosás után, vizes hajon. Már majdnem a 3 csillagot adtam ennek, de legyen a 4. Amúgy sejtem, hogy régen azért volt kedvenc, és most azért nem, mert régen szőkített hajam volt, most nem. Gondolom a roncsolt haj többet elnyel, anélkül hogy elnehezedne, hisz porózusabb is. Az egészséges haj nem olyan porózus, nem nyel el el annyit, emiatt nem is tolerálja a nehéz olajokat olyan jól.

Kevés hajolaj van amit szeretek de ez abszolút befutó lett. Nagyon kellemes, könnyű, jó illatú olaj és gyönyörű fényt ad a hajamnak. Az illata pedig sokáig benne marad a hajamba

Hát, az agyonszőkített hajammal nem tudott mit kezdeni, de ahol már a lenövésem van, ott szép selmyessé varázsolja. Nyilván a szétroncsolt hajon már semmi nem segít, csak a vágás :)

Legutóbb ezt a fajtát választottam, bízva a hatékonyságában. Sajnos nekem nem annyira vált be, mint reméltem. Jó az illata, jó az állaga, könnyen beszívódik és nem nehezíti el vagy zsírosítja a hajat. Hajmosás után, vizes hajon alkalmazva, könnyíti a kifésülést, de nekem ezen kívül nem sok mindent csinál sajnos. Nem hidratál eléggé, pedig hajszárítás után szintén viszek fel a hajvégekre, és két hajmosás között is, de ugyanolyan száraz marad a hajam. Szóval nem árt, de nem is használ kellőképpen, inkább normál hajra való, szinten tartásnak. Így nekem nem éri meg, valószínűleg nem ezt veszem újra.

Hair care szettem ötcsillagos alapdarabja, lassan 10 éve nem tudom megunni az illatát sem. Ez nálam az a kategóriájú termék, amit már gondolkodás nélkül, csukott szemmel teszek a bevásárlókosárba, ha épp kifogytam belőle. Az illatát testápolóban, parfümben is el tudnám képzelni. Kár, hogy a L'oréal nem gyárt parfümöket.

Semmi extra, teljesen jól ápolja a hajvégeket, de csodát nem tesz.

Semmi extra, teljesen jól ápolja a hajvégeket, de csodát nem tesz.

Nagyon száraz és töredezett a hajvégem. Ilyenkor nyáron meg pláne. Eddig Assue hajolajat használtam, de abszolút nem csinált már semmit a hajammal.
Most teljes sampon, balzsam, olaj váltást csináltam.
Amit elsőnek emelnék ki az az illata. Hát ez csodás. Nagyon imádom az illatát. Használat után már kezet sem mosok inkább :D
Nincs hosszú hajam, így csak kb 2-3 pumpát nyomok ki, és hajszárítás után teszem fel a hajvégeimre. Nagyon gyorsan beszívódik, majd nagyon kellemes, puha tapintású lesz a hajam. A szárazságot abszolút segítette, a töredezésre nem nagyon. (bár szerintem semmi nem használ már ilyenkor, csak az olló)
Nem nehezíti ez a hajam, teljesen megéri az árát.

Most teljes sampon, balzsam, olaj váltást csináltam.
Nem nehezíti ez a hajam, teljesen megéri az árát.

Első hajolaj, amit használok és nagyon meg vagyok vele elégedve! Vékonyszálú hajam van mégsem nehezíti el egyáltalán, és nagyon kevés, kb 2 pumpányi elég is nekem belőle, így biztosan sokáig fog tartani. Nem mellesleg az illata is isteni. Fogok próbálgatni más olajokat is de ehhez tuti visszatérek majd.:)

Tinédzserkorom kedvence volt, mindig újra vásároltam, mert csodát művelt és nagyon szerettem. Gyönyörű és ápolt hajat kölcsönzött, a hajvégeim mindig egészségesek voltak. Akkor még azért exkluzívabb megjelenése volt, valódi üvegcsében volt maga a termék, erre tisztán emlékszem. Aztán váltottam, ahogy felnőtté váltam, így feledésbe merült. Ahogy múltak az évek, nem is olyan rég eszembe jutott ez a termék, így amikor drogériában jártam, egyből oda vettem az irányt. A professzionális termékek után szerettem volna újra szeretni. Meg azért bevallom, ár-érték arányban is örültem volna, ha ugyanúgy szereti a hajam. Szóval nagyon óvatosan emeltem le a polcról, nem akartam kapkodással összetörni az üvegben lévő termékeket. Na, ott jött a felismerés, hogy a csodás olaj már műanyag flakonban van. Gondoltam semmi sem a régi már minőségben, dehát ne legyek boomer, a beltartalom a fontos. Elhasználtam, de nem éreztem ugyanazt az isteni puhaságot és illatot. A hajvégeim sem voltak olyannyira szépek, mint emlékeimben. Nem vonok le csillagot, mert lehet az évek szépítették meg a használatát vagy elképzelhető, hogy én változtam az évek során. De valamiért mégsem ugyanazt kaptam, mint az elején, amikor hosszú-hosszú évekkel ezelőtt beleszerettem.

Hajmosást követő szárítás után szoktam használni körülbelül a hajam utolsó negyedére. Csodát tesz vele, elég hosszú hajam van és gyakran vasalom is, de nagyon puhává, fényessé és könnyen kezelhetővé teszi a hajamat + nem mellesleg az illata is brutálisan jó. Nagyon szeretem ezt a terméket!

Antioxidánsok: Tocopherol, BHTGyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract, Bisabolol
Hidratálók: Dimethiconol
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/ Capric Glycerides, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycine Soja (Soybean) Oil
Emulgeálószerek: Caprylic/ Capric Glycerides
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol
Illatanyagok: Benzyl Alcohol, Cinnamal, Linalool, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, BHT
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.
Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A fahéj fűszerességét adó sárgás, olajos folyadék. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Előállítható mesterségesen, vagy kivonható a fahéjfa kérgéből is. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.