KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

LERNBERGER STAFSING Regenereráló BB Hajpakolás
LERNBERGER STAFSING Regenereráló BB Hajpakolás

LERNBERGER STAFSING

LERNBERGER STAFSING Regenereráló BB Hajpakolás

  (0 vélemény)
Ár:   €31   Kategória:   Hajápolók
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lamirabelle, Módosítva: 2021. december 16.

Ár:   €31
Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Hajápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

"Súlytalan resztoratív maszk, ami táplál és lágyít, kiegyensúlyozza és fenntartja a haj nedvességtartalmát és megfiatalítja a hajszálak szerkezetét. Átgondolt formulájával mélyen és intenzíven hidratál, a tövüktől egészen a végükig ápolja a hajszálakat és sűrűbb, teltebb, erősebb frizurát eredményez. Brokkoli-, vörös áfonya- és repceolajjal nedvességet és fényt kölcsönöz a hajnak,  a shea vaj, a panthenol, a linolsav és a hidrolizált hialuronsav kondicionáló kombinációjával kívül-belül elsőosztályú ápolást biztosít és segít regenerálni a sérült hajszálak szerkezetét. A keratin erősíti a törékeny hajszálakat, míg a napraforgómag és a szőlőmag kivonat maximális színvédelmet biztosít. Az F-vitamin láthatóan fokozza a haj ragyogását, javítja a hajszálak rugalmasságát és megakadályozza a további töredezést. Az antioxidánsokban, vitaminokban és AHA-ban bővelkedő növényi szuperkomplex Q10 koenzimmel turbózva segíti a hajhagymák oxigén ellátását és táplálását, gátolja a fejbőr és a hajszálak öregedését. "

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Water / Aqua Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2Cetearyl Alcohol eo I eu I al 2 1Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil eo Behentrimonium Methosulfate ti Hydrogenated Ethylhexyl Olivate eo Parfum/Fragrance i Glyceryl Stearate eo I eu Shea Butter Oleyl EstersHydrolyzed Hyaluronic Acid h Panthenol eo I v 0 0Linoleic Acid eo Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil eo Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed KeratinIsopropyl Alcohol i I al 0 0Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract Betaine h Benzoic Acid ta Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil a I eo Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract a Glycerin h 0 0Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit Extract Alcohol al Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract Citric Acid kh Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract Linolenic Acid eo Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract Aframomum Melegueta Seed Extract Lycium Barbarum (Matrimony Vine) Fruit Extract a Lecithin eo I eu Isododecane eo Caprylic/Capric Triglyceride eo I i Tocopheryl Acetate a I v 0 0Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract Potassium Sorbate ta Ascorbyl Tetraisopalmitate a I eo I v Helianthus Annuus Seed Oil eo Dehydroacetic Acid ta Tocopherol a I v 2 2Diisopropyl Adipate eo 0 0Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract Ubiquinone a Sorbic Acid ta Phenoxyethanol ta Cetrimonium Chloride ti I eu I ta Butylene Glycol h 1 0

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Classic Éjszakai Hidratáló Krém

Helia-D Classic Éjszakai Hidratáló Krém
Tiria   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Tág pórusok  |  Korcsoport: 35-44

Valaha volt legjobb éjszakai krémem. Sűrű, de hihetetlenül könnyen beszívódik, az illata finoman gyógynövényes, cseppet sem tolakodó. Reggelre üde, matt bőrrel ébredek. Nagyon szeretem.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Lycium Barbarum (Matrimony Vine) Fruit Extract, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopherol, Ubiquinone
Hidratálók: Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Betaine, Glycerin, Butylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopherol


Alkoholok: Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Alcohol
Emolliensek: Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Glyceryl Stearate, Panthenol, Linoleic Acid, Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Linolenic Acid, Lecithin, Isododecane, Caprylic/Capric Triglyceride, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Diisopropyl Adipate
Emulgeálószerek: Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lecithin, Cetrimonium Chloride
Tisztítószerek: Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Cetrimonium Chloride
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Isopropyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride
Tartósítószerek: Benzoic Acid, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid, Phenoxyethanol, Cetrimonium Chloride

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Ofethylhexanol és Hydrogenated Olive Oil reakciójából keletkező észterek keveréke. Az összetevőt Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables-el vegyítve a szilikonfélék természetes alternatívájának tartják, mivel rendkívüli sima, selymes, púderes érzést hagy a bőrön.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Hialuronsav hidrolizátum, vagyis a hialuronsav kisebb molekulasúlyú változata. A hialuronsav egy a bőrben is megtalálható polimer, vagyis nagy molekula, ismétlődő egységekből. Többször vagy kevesebbszer ismételve az egységeket különböző molekulasúlyú változatok jönnek létre. A nagy molekulasúlyú verzió (1-2MDa) a bőrben is megtalálható hidratáló elem, ez a hidrolizált változat pedig vagy a kisebb, 100-300 kDa-nos változatra utal, aminek a hidratáláson túl a bőr védekezőkészségének segítésében is szerepe van, vagy az ultra kicsi 10-50kDa-nos változatra, ami talán jobban a bőrbe tud szívódni, és ki tudja tölteni az apró ráncokat.  Részletes információ az INCIDecoderen

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Olívaolajból kivont el nem szappanosítható lipidek. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. Az összetevőt Hydrogenated Ethylhexyl Olivate-al vegyítve a szilikonfélék természetes alternatívájának tartják, mivel rendkívüli sima, selymes, púderes érzést hagy a bőrön.

A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Napraforgó magjának a kivonata. A napraforgó olajjal ellentétben nem igazán találni információt arról, hogy mi célt szolgál a kozmetikumokban. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló.

Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és  viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Vörösáfonya magjából kivonta olaj, mely a CosIng hivatalos funkcióbesorolása alapján bőrkondícionáló, bőrvédő, antioxidáns és bőrpuhító (emolliens) összetevő. Egy az összetevőt áruló cég szerint a vörösáfonya olajnak anti-aging, hidratáló, gyulladáscsökkentő és szövet regeneráló hatása is van. 

Szőlőmagkivonat. Kiváló antioxidáns, és segít megvédeni a bőrt a napsugárzás okozta károktól. Ezenkívül sebgyógyító, bőrvédő hatása is van. További infó itt.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Nádcukor kivonat. Hidratáló és bőrjavító anyag. Bár a nádcukorból előállítható glikolsav, magának a nádcukornak nincsen hámlasztó hatása.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A citrom gyümölcsének a kivonata. Mivel citromsavat is tartalmaz, így általában természetes, enyhe hámlasztó szerként használják a kozmetikumokban, általában más AHA-tartalmú gyümölcskivonatokkal kombinálva. Mint minden citrusfélével, érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel, mivel nagy mennyiségben fényérzékenyítő és kontakt dermatitiszt indukáló hatással lehet a bőrre.

Népszerűbb néven omega-3 zsírsav, melyet emolliens, gyulladáscsökkentő és a bőr immunrendszerét szabályozó összetevőként használnak  a kozmetikumokban. Ezenkívül elősegíti a bőr természetes védőrétegének fenntartását, és nyugtató hatása is van. Az omega-3 zsírsav leggazdagabb növényi forrása chia mag olaj, illetve a lenmagolaj. További infó itt.

A cukorjuhar kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint keratolítikus (hámlasztó) hatású összetevő. Az összetevő természetes AHA-savként (alpha hydroxy acid) funkcionál. A bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover). 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Goji bogyó gyümölcsének a kivonata, melyet a kozmetikumokban elsősorban erőteljes antioxidáns tulajdonsága miatt használnak. A truthinaging szerint a goji bogyó nem csak kiváló antioxidáns, hanem gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a cink, vas, szelénium és kálcium valamint B vitamint és C vitamint is tartalmaz. Egy 1991-es kínai tanulmány szerint a goji bogyó segít a DNS károk helyreállításában, illetve azok megelőzésében. Ázsián kívül viszont nem igazán készültek eddig tanulmányok a goji bogyó hatásosságának vizsgálatára.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja  a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Az acai nevű pálmafajta bogyós termésének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hajkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint az összetevő kifejezetten gazdag antioxidánsokban, így ferulic acidban és epicatechinben. Az in vitro kuutatások azt mutatták, hogy az acai kivonatának magasabb antioxidáns tartalma, mint a vörös áfonya, a málna, a szeder, az eper vagy az áfonya kivonatáénál.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

A C-vitamin egy viszonylag stabil, olajban oldódó formája. Az összetevő gyártója szerint a származék előnye, hogy jóval stabilabb, mint a tiszta C vitamin, és hatásában hasonló: mérsékli az UV-sugárzás okozta károkat, stimulálja a kollagéntermelést és csökkenti a melanintermelést. Az előnyös hatásokat azonban eddig csak in-vitro, azaz kémcsőben végzett tesztek, illetve a gyártóhoz kötődő szakirodalom támasztja alá, míg a tiszta C vitami hatását számos független és in-vivo, azaz emberen végzett kutatás is megerősíti. (Forrás: Journal of Cosmetic Dermatology, Vol 11). 

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. 

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Bőrpuhító (emollient), bőrjavító (skin conditioning), maszkoló (nem kívánt anyagok semlegesítése) anyag, oldószer.

Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.

Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.