Lora

Ár:   300 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   fodrászkellékes   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: kitkat.0810, az összetevőket feltöltötte: kigyogirl, Módosítva: 2012. február 23.

Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   fodrászkellékes
Kategória:   Sminkek szemre

Tiria

Nittuska

2017. július 17.

2015. Július 19.
Feketét szoktam venni. Ez olcsó és tök jó, nem kemény, tegnap olyat vettem amin van hegyező, ajánlom mindenkinek (a csillámosat nem, az gagyi, de a fekete tényleg jó)

UPDATE 2017
Hááát sajnos ez is megváltozott :/
Hamar lekopik és kicsit kenődik is :(
Kár érte, kereshetek másikat..

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. július 17.

2015. Július 19.

UPDATE 2017
Hááát sajnos ez is megváltozott :/
Hamar lekopik és kicsit kenődik is :(
Kár érte, kereshetek másikat..

csibike100

2016. május 26.

Fekete: nem túl pigmentált, könnyen elkenődik.
Kék: ez már pigmentáltabb, de én nem a vízvonalamra használom, hanem alapként kék szemhéjpúder alá.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2016. május 26.

Fekete: nem túl pigmentált, könnyen elkenődik.

Vivoca38

2016. május 2.

A fekete színű nekem kicsit karcolt és kenődött, a fehér színű meg a szempillàm tövében nagyon csomósodott.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. május 2.

dori96

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. január 27.

nekem fehér van, bár a képen nincs ilyen, de én tudtam venni. ennyiért szerintem megérte, nem túl kemény, de nem is túl puha. viszonylag tartósnak is mondanám. de csak erről az egy színről tudok nyilatkozni.
volt már más fehér szemceruzám is, de a közelébe se ért ennek.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 27.

volt már más fehér szemceruzám is, de a közelébe se ért ennek.

sznoemi

Bőrtípus: Zsíros
2015. augusztus 23.

Csak a feketéjéről tudok véleményt mondani.Elég tartós,én szeretem,és ennyi pénzért bőven megéri.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. augusztus 23.

xxEDITxx

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2015. június 6.

Én a bordót szájkontúrként használtam, mert tök jó a színe. A fekete nekem elmosódik, a csillámos meg karcol.
Am könnyű hegyezni, nem törik bele a hegyezőbe, elég jól fog is, tökéletes lenne, ha nem jönne le a nap végére.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. június 6.

nagyerika28

2015. február 12.

Nekem barna van és szemöldökre használom.145 Ft-ért tökéletesen megfelel.Könnyű hegyezni,nem törik.Puha,jól fog és nem kenődik el.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. február 12.

Lory

Bőrprobléma: Bőröregedés
2015. február 7.

Úgy látszik azon kevesek közé tartozom,akiknek bevált:))Először 1 feketém volt,az volt a próbadarab és semmi kifogásolni valóm nem volt.Szép sötét mélyfekete színe van,kicsit puha állagú de közel nem olyan mint némely avon szemcerka,amik olyan zsírkréta szerűek.Miután a fekete bevált,vettem egy fekete csillámosat is,az annyira nem jött be,kicsit karcoltak a csillámok felkenésnél de különösebb bajom végül is nem volt vele.Aztán legutoljára szemöldök ceruza gyanánt,vettem egy közép barnát.Ezt is szeretem,szépen fog,szép a színe is,közép kemény állagú mint a fekete de azt én is tapasztaltam,hogy néha újra kell húzni napközben,mert eltűnik.Ritkán fordul elő és úgy gondolom,akkor mikor kicsit zsírosabb a bőröm pl egy nehezebb sminkalapnak szolgáló arckrémtől.Szóval apróbb hibái vannak,ettől független nálam jól teljesít,úgyhogy megadom neki a max. csillagot.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. február 7.

Shayono

2015. január 7.

Vacak vettem egy vöröset...hât undorito a szine es hamar lejon.Idegesitett de inkabb arcfestesre hasznaltam unoka hugomnak...arra se volt jo

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. január 7.

tátombák

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2015. január 7.

A barnát vettem. A kristály már a hazafelé vezető úton lejött róla, hihetetlenül gagyi megoldás. Azért vettem, mert az évek óta bevált szemöldökcerkám eltűnt a városból, és nem tudtak belőle beszerezni. Pánikhangulat tört ki, így jutottam hozzá.
Vízvonalra semmit nem fog, minimálisan sem. A szemöldökömre egész jó, nagyon pigmentált, de olyan puha, hogy a második szemöldökömet már a fával szoktam kaparászni, olyan gyorsan kopik a hegye. "Játszós" szemöldökceruzának megfelelne, de szinglik előnyben, mert sajnos előfordult már, hogy a párom arcán kötött ki az ezzel rajzolt szemöldökvonalam...

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. január 7.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Hydrogenated Vegetable Oil, Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Glyceride, Hydrogenated Castor Oil, Hydrogenated Coco-Glycerides, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Cetyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Tristearin, Stearyl Heptanoate, Butyl Stearate
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Glyceride, Hydrogenated Castor Oil
Tisztítószerek: Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Calcium Stearate, Pigments
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben, BHA

Sumac viasz, ismertebb nevén Japán viasz, amelyet a Viaszszömörce nevű Japánban található fa bogyójából nyernek. Leggyakrabban természetes kozmetikumok, színes make-up és testápolási termékekben használják. A japán viasz kompatibilis a legtöbb növényi és ásványi eredetű viasszal, valamint a növény olajokkal, ásványi olajokkal és a vazelinnel. Remekül sűríti a formulákat és kellemesen képlékeny textúrát ad a keverékeknek.

Hidrogenizált (a növényi olajhoz kémiai reakció révén hozzáadnak extra hidrogént, ami révén a korábban folyékony olaj szoba hőmérsékleten is szilárd lesz) növényi olaj. Kozmetikai összetevőként bőrpuhító (emollient) anyagként funkcionál.

Az étkezésben és a kozmetikumokban is fontos, hogy teljesen hidrogenizált növényi olajat használjunk, ami nem tartalmaz transz-zsírsavakat (trans fatty acid - TFA). A részben hidrogenizált olajak TFA-t tartalmaznak (pl. régen a margarin), aminek a fogyasztása jelentősen növeli számos súlyos betegség (inzulin rezisztenica, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát, a bőrre kenve pedig oxidatív stresszt okoz. (forrás, forrás)

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet  bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

A CosIng besorolása szerint bőrpuhító, bőrkondícionáló, sűrűség szabályozó, oldószer és a bőr lipid rétegét helyreállító összetevő.

Stearil alkohol és heptánsav észtere, melyet emollient, azaz bőrpuhító anyagként használnak a kozmetikumokban. A wikipédia szerint leggyakrabban szemceruzákban találkozhatunk az összetevővel.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Butylated hydroxyanisole. Mesterséges antioxidáns. A BHT-hez hasonlóan leginkább tartósítószerként használt.

Nem szabványos INCI név. Színezékek összefoglaló neve.