MAC

Ár:   7000 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   0,95 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Douglas, szaküzletek, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: BeataK, az összetevőket feltöltötte: p.bettina, Módosítva: 2018. december 20.

Kiszerelés:   0,95 g
Lelőhely:   Douglas, szaküzletek, online
Kategória:   Sminkek szemre

Duplavégű szemöldökformázó liner és por. Egyik végén liner, a másik végén szivacs található, a természetes hatásért.

Kenődésmentes, precíz Shape & Shade Brow Tint szemöldökformázó liner és por. Formulájának és szivacsos végének köszönhetően könnyedén rétegezhető. Tökéletes a szemöldök árnyalásához. Vízálló és hosszan tartó.

6 árnyalatban elérhető

Borostyan

csengenagy1

Bőrtípus:  -
2021. január 21.

Szép szemöldököt lehet vele elérni, azonban nem túl tartós, már egy kis izzadástól is elmaszatolódik, lejön. Az árát én sokallom, hiszen kb. egy hónapig elég. Többet ér szerintem a NYX pomade-je.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. január 21.

Lilla16

2020. december 3.

Féláron vettem a Taupe szint, először elég dühös voltam mert alig volt szine a filcnek, de úgy tűnik csak idő kellett, hogy a hegyébe érjen a festék (erre érdemes tároláskor is figyelni). Ami viszont ennél a konkrét színnél nem tetszik, hogy a filc szürkés árnyalatú, a púder része viszont inkább barna. Viszonylag erős a szemöldököm, így inkább csak arra használom, hogy egyformára igazítsam a kettőt, szép természetes hatást lehet vele elérni. A csomagolása nagyon szép igényes, ha elfogy, lehet próbálkozom még másik szinnel, de csak amikor akciós, az eredeti árán nem venném meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 3.

arizona07

2020. november 21.

**UPDATE**
Mostanra kezd kifogyni július óta, mindennapos használat mellett. Továbbra is nagyon szeretem, tartós, nem csúszkál és azóta a púderes részével is dolgozgattam, szépen lehet vele satírozni, elmélyíteni a színt és nem is kell belőle sok. Szóval továbbra 5*! :)

Féláron vettem, de úgy gondolom teljes áron is megvenném. Nekem bejön, hogy nem kell hozzá külön ecset, hiszen elég precízen lehet vele dolgozni. Praktikus mivel kétféle módon is applikálható. Egyenlőre a folyékony részét próbáltam, állja a nyári strapát és abszolút természetes az összkép. Természetes szőke vagyok, a szemöldököm is világos, így elég nehéz a megfelelő árnyalatot levadászni, nagyon sok videót néztem róla és látatlanban a Fling árnyalatot rendeltem, ami telitalálat volt. Konkrétan a szemöldököm színével egyezik, így tényleg nagyon szépen ki lehet vele tölteni a hiányos részeket. Pirospont a MAC-nek. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 21.

**UPDATE**

Nocturama

2020. szeptember 12.

Nagyon tetszik ez a termék.
Én kiegészítőnek használom, ugyanis nagyon hiányos a szemöldököm, először meg kell rajzolnom. Arra ez nem feltétlenül alkalmas, illetve hamar el is fogyna, úgyhogy a megrajzolt szemöldököt satírozom át vele. Tartóssá és természetessé teszi a végeredményt. Nagyrészt a filces részét használom, a púderes végével még ismerkedem. Nem olcsó termék, de megéri az árát.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 12.

Nagyon tetszik ez a termék.

Qwerty1234

2020. augusztus 2.

A filc része nagyon tetszik. Könnyű használni. Tartós. A puderes részét én sajnos nem tudtam még használni.
Szeretem 😊

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 2.

Szeretem 😊

Veronika8614

2019. május 28.

Spike arnyalatban vettem meg, a szemoldokom sotetbarna, majdnem fekete, de nem szeretek sotet szint hasznalni ra, ugy mar tul eros lesz a vegeredmeny.
Ez viszont tul vilagos, de a nagyobb baj, hogy nekem alig fog a toll hegye. A por a vegen jo, az arnyalat is megfelelo, a toll viszont nem szemoldok szalakat fest, ahogy en szamitottam ra, hanem halovanyan maszatol. Az uzletben sajnos nem volt teszter.
Youtube videokon lattam, ott szep szalas szemoldokot rajzoltak vele, azota lattam olyan videokat is, amiken arrol panaszkodtak, amit en tapasztaltam. Nem tudom mitol fugghet ez, probaltam mar hidratalo krem hasznalata nelkul, a szaraz kezemen is, ugy se fogott rendesen.
Ez az egyetlen Mac termek, ami nem valt be, es ezek utan vissza is terek a jol bevalt szemoldok puderhez es pomadekhoz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. május 28.

BeataK

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2019. január 6.

A Catrice Longlasting Brow Definer helyett vettem, mert azt már nem lehet kapni. Hát igen, árban jócskán van különbség a kettő között, szívtam is a fogam rendesen miatta.

De magáról a termékről..
Jól lehet vele dolgozni, kézre áll, nem túl pigmentált, de tartós. A liner felével “microblading szerű” hatást lehet elérni, a szivacsos végével lehet egy kis színt adni a szemöldöknek. Egy precíz kis eszköz, amivel természetes hatást lehet elérni kevés gyakorlással. Összességében meg vagyok elégedve vele, azt hozta, amit vártam tőle. Azt még nem tudom, hogy mennyire fog a szívemhez nőni és újraveszem-e vagy az ára miatt kutatok tovább valami pénztárcabarátabb megoldás után.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. január 6.

De magáról a termékről..

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Butylene Glycol
Vitaminok: Tocopherol

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt, könnyed állagú zsíralkohol. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

A zsírhoz hasonló állagú, tisztán növényi eredetű bőrpuhító (emollient) anyag, mely funkcióban a paraffinokhoz hasonló,  azonban azokkal ellentétben nem ragadós és nem zsíros érzetet hagy maga után a bőrön. A CosIng besorolás szerint emollient és bőrvédő összetevő. Részletes infó az összetevőről itt.

Ez egy átlátszatlanná tevő segédanyag, melyet kiváló fedése, nedvesség és zsírosság felszívó hatása miatt használnak kozmetikumokban, és kiváló bőrkondícionáló hatásáról sem szabad megfeledkezni.

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Kőolajból számazó, viaszos anyag, melyet bőrpuhító (emollient) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”)  és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.

A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.

Dimethicone és silica keveréke, melyet leginkább habzás gátló anyagként használnak a kozmetikumokban. Ezen kívül még a CosIng szerint emollient, bőr- és hajkondícionáló anyag is.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Bentonite 0 0

Egy agyag féle, melyet más agyag fajtákhoz hasonlóan zsír és olaj felszívó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Szárító hatással van a bőrre, így ez egy a zsíros bőr számára hasznos összetevő.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)

PH szabályozóként használt 1%-nál kisebb koncentrációban. Gyakran találkozhatunk az összetevővel hajlakkokban, ahol a lakkot ellenállóbá teszi a nedvességgel szemben.

Többfunkciós segédanyag, amely több mindenre is képes a bőrápoló termékekben: puha és kellemes tapintást kölcsönözhet a formulának, hidratáló és bőrpuhító hatású, oldószere lehet néhány más összetevőnek, valamint segíthet a pigmentek egyenletesebb eloszlatásában a sminktermékekben. Ezen túl gomba- és baktériumellenes hatása révén fokozhatja a tartósítószerek antimikrobiális hatását is.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)