Manhattan 2in1 Perfect Teint
Ár: | 1999 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 9 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | külföld | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: sziiszaa, Módosítva: 2011. szeptember 13.
Ár: | 1999 Ft | |
Kiszerelés: | 9 g | |
Lelőhely: | külföld | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Púder/alapozó egyben. Szárazon feltéve matt hatást ad, nedvesen pedig alapozóként funkcionál.
Talc
Butylparaben
Propylparaben
Isobutylparaben
ta I par
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban hogy honnan tudnék rendelni megbízható helyről?
Vagy valakin keresztül tudnék vásárolni?? Rendeltem az ebayről de ez már más kinézetű....tud valaki róla hogy valóban újítottak e a külsején vagy egyszerűen kamu amit küldtek???
Várom a segítségeteket

Várom a segítségeteket

Az egyik legjobb terméke manhattanek:)
jól fed...főleg zsíros bőrre jó mert picit szárít :)

Az egyik legjobb terméke manhattanek:)
jól fed...főleg zsíros bőrre jó mert picit szárít :)

Évek óta hűséges társam, púderként használom BB krém fölé, ill. nyáron önmagában kevés korrektorral a szem alatti karikákra.
Szeretem benne, hogy jó a fedése (hétköznapokon nem használok alapozót), de mégis természetes hatást kelt. Az én extrém zsíros t-zónám kb. 3-5 órát marad matt tőle a körülményektől függően, ilyen jó eredményt nálam semmilyen más púder nem tud produkálni. Napi használat mellett is kb. fél évig elég. Apróság, de nekem szintén nagy pozitívum, hogy van benne tükör :)
Amit annyira nem kedvelek benne, hogy sajnos körülményes a beszerzése (Ausztriában veszem), de nem vagyok hajlandó lemondani róla, már csak a sok bók miatt sem, amit a bőrömre/sminkemre kapok miatta :)

Ket eve vettem meg ezt a termeket es eleinte nagyon meg voltam vele elegedve, hiszen szepen egysegesitette a boromet, egy kis korrektorral kombinalva pedig minden borhibamat eltuntette. Aztan par nap hasznalat utan eszrevettem, hogy apro pattikat eredmenyez.. abbahagytam a termek hasznalatat, es lass csodat, nem jott elo ujabb csufsag az arcomon. Pedig meg csak nemis az "o szivacsaval" vittem fel :(
Meg mindig meg van, nem fogyott el, de most majd teszek vele egy utolso kiserletet, hatha..

A legjobb puder, amit valaha talaltam, es hasznaltam. Kar, h mar nincsen seholll :'(

Éveken át használtam, nagyon szerettem, igaz csak szárazon púderként. Sajnálom, hogy már nem kapható.

Egy jó darabig használtam ezt, viszont nagyon könnyen hámlott tőle a bőröm, sokszor foltosodott rajtam, ráadásul ennél sokkal jobb púdert is vettem már, ennél jobb ár-érték arányban. Jónak jó, de azért nem ér meg 5 csillagot.

Sokáig használtam, passzolt a világos bőrömhöz, jó volt a fedése is, de most már inkább a transzparens púderekre esküszöm.

Első alapozóm, első púderem. Éveken át használtam, szerettem, teljesen elégedett voltam vele. A színárnyalatokat kicsit módosítottam időnként, évszaknak és bőrszínemnek megfelelően, de diákéveim során mindvégig hűséges voltam ehhez a termékhez.

Kár, hogy a Manhattan kivonul Magyarországról, hiába keresem Pécsett a márkát az üzletekben, sehol sem találnom, eladók szerint kivonulnak hazánkból. Sajnálattal kell ezt hallanom, mert minden smink termékem csak Manhattan, nagyon fog hiányozni ez a termékük is, ha rohanós napom volt tökéletes másodpercek alatti hatás és tuti biztos fenn marad.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Cyclomethicone, Dimethiconol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Dimethicone, Methicone, Trimethylsiloxysilicate, Cyclomethicone, Dimethiconol
Szilikonok: Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Methicone, Trimethylsiloxysilicate, Cyclomethicone, Dimethiconol
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.
A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.
Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)
Ez egy átlátszatlanná tevő segédanyag, melyet kiváló fedése, nedvesség és zsírosság felszívó hatása miatt használnak kozmetikumokban, és kiváló bőrkondícionáló hatásáról sem szabad megfeledkezni.
Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.
A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.
Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.