Mayblossom Balancing Cleansing Gel
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | Tinamu | Bőrprobléma: | Tág pórusok |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: martikacica, Módosítva: 2010. október 23.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Limonene
Ethylhexylglycerin
Glucose
h
Hirtelen kezdettel erosen elkezdett zsirosodni a borom, mindent kiprobaltam ra, aztan jott ez a lemoso, es bar nem egy het utan hanem kb egy egesz tubus utan de erezhetoen csokkent a zsirosodas. Kitarto (3 havi hasznalattal) majdhogynem tokeletes lett, csak aztan elfogyott es nem tudtam beszerezni, mivel elveszett a rendelt csomag. Jol tisztit, egysegesit, finomabba tesz, nem szarit (!!!) es persze csokkanti a faggyutermelest, a porusokra viszont nem hat semmit, bar nekem arra meg eddig semmi sem valt be.. A REN mondjuk ugy hat a legjobban ha kombinacioban hasznalod a robbi termekkel, dehat az egy vagyon lenne :D

Szinte az összes arclemosóját kipróbáltam már ennek a márkának. Ez a kevésbé favorizáltak közé tartozik az én listámban. Nagyon híg, tiszta illatú gél, ami arra hivatott, hogy eltávolítsa a felesleges faggyút, szennyeződéseket és természetesen összehúzza a pórusokat. Nos nekem sajnos nem hozta a várt eredményt, pedig nagyon hűségesen használtam a krémmel együtt.Se jó, se rossz nem volt. Amit a védelmére felhoznék, hogy legalább nem szárította ki a bőrömet, nagyon jók az összetevők, valamint van benne tejsav (Lactic Acid)!
Én azoknak ajánlom akiknek normál bőrük van és csak nyáron érzik szükségét egy frissítőbb arclemosó használatának.

Hidratálók: Glycerin, Lactic Acid, GlucoseKémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Panthenol
Emolliensek: Panthenol
Emulgeálószerek: Coco-Glucoside, Xanthan Gum, Polysorbate 20
Tisztítószerek: Coco-Glucoside, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids
Illatanyagok: Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil, Linalool, Limonene
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Hydroxymethylglycinate
Ez a kozmetikai összetevő nem más, mint a jól ismert levendula virág vizes kivonata. A levendulavirág pontos hatásairól meglehetősen ellentmondásos kép bontakozik ki, ha az ember olvasni kezdi a szakirodalmat. Egyes források alapján az illóolaj, és az aromavíz alapanyagai nem éppen hasznosak, sőt néha toxikusak is lehetnek. Más források szerint viszont kiváló bőrnyugtató, méregtelenítő bőrápolószer. Az aromaterapeuták majd minden bőrtípusra ajánlják használatát.
Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Glicinből (aminosav) származó tartósítószer, melyet szeretnek a parabének természetes alternatívájának beállítani. Az igazság azonban az, hogy bár a glicin valóban egy természetes anyag, ahhoz hogy sodium hydroxymethylglycinate váljon belőle egy egyáltalán nem természetes eljáráson kell átesnie. Általában 1% alatti mennyiségben használják a kozmetikumokban. Potenciális bőr- és szemirritáló anyag. További info itt és itt.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Bergamottolaj. A bergamott fa illóolaja, amelyet a fa kisebb, narancsszerű gyümölcshéjából nyernek. Kozmetikumokban hasznos lehet a következő bőrproblémákra: ekcéma, zsíros bőr, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés. Illata antidepresszáns hatású. Potenciális bőrirritáló, így érzékeny bőrrel kerülendő.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.