Narüko Pórusösszehúzó és Folthalványító Lotion Vörös Árpával
Ár: | 1990 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a szepsegcenter-n 5490 Ft-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: angi9207, az összetevőket feltöltötte: beautyfanrb, Módosítva: 2018. augusztus 28.
Ár: | 1990 Ft | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Szabályozza a faggyútermelést és látványosan csökkenti a pórusok méretét. Kontrollálja a túlzott olajtermelést ezzel megakadályozza a bőr kifényesedését, miközben hidratálja a bőrt.
- hatékony pórusösszehúzó és folthalványító hatás
- megakadályozza a bőr kifényesedését
- a gondosan válogatott összetevők erősítik egymás hatását
- hidratálja a bőrt és feltölti az apró vonalakat
- revitalizál, anti-aging hatású
- szabályozza a faggyútermelést
- simává, selymessé varázsolja a bőrt
Water / Aqua
Pyridoxine HCL
v
Salicyloyl Phytosphingosine
VÁSÁROLD MEG
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Lotion?! Ezt, hogy merik lotionnak hívni? Van olyan tonerem, ami ennél sűrűbb állagú... :D Nagyon folyékony, könnyen beszívódik, gondot nem okoz.
Egyelőre kis kiszerelést rendeltem, ez is sokáig elég lesz. Eddig semmi extrát nem érzek, igaz most teljesen nyugodt, problémamentes a bőröm. Megelőlegezem neki az 5öst.
2020.01.07.Update: elfelejtettem cirka 1-2 hónapra, egy hete vettem elő újra. Volt pár piros, nem múló pöttyöm és hát ez egy csoda. Hidratál, kivasal, photoshoppol. Nagyon szép egységes bőrképet hagyott pár nap alatt maga után, mást jelenleg nem is igényelek mellé.
2021.01.17.: Kár kár kár érte. Hűtőben sem érte meg sajnos a tavaly tavasz/nyárvége időszakot, így ősszel már szagos volt (a fél tubus, mert ugye kevés kellett belőle). Ki kellett dobnom. Majd az újra rendelésnél konstatáltam, h a kedves magyar forgalmazó - még a vírus előtt ugye - olyan árat dobott rá, ami nem éri meg. 7-8 ezerért nem fogok akkora mennyiséget 100-120 ml? Venni, ami sohanapján fogyna el. Mert ez egy 30ml.s 'minta' volt. Aminek a fele kuka. Sajnos a nagy kiszerelés hasznos része kb. 40 ml lenne, ha minden egyes nap használom, de nekem 9 hónap alatt sikerült 15 ml.t elhasználnom úgy, ahogy nekem komfortos....a többi viszont megromlik. Nyilván. Csökkenteni kéne a kiszereléseket.

Nagyon meglepődtem az állagán, gyakorlatilag vízszerű, én átraktam az üvegre a COSRX AHA/BHA toner fújkálós kupakját. Irritációt nem okozott, de az én bőrömnek valamiért nem is esett kifejezetten jól. Miután rászárad, rendellenesen száraz hatást keltett, és még jobban zsírosodik tőle a fejem, hiába használok fölé hidratálót. 2 éve van a polcomon, néha befújkálom vele az arcom, a semminél azért gondolom többet ér.

Imádom! Egészen kitisztult az arcom, amióta használom. Valóban nagyon híg, én a tenyerembe csepegtetem és onnan ütögetem fel az arcomra reggel és este. Tág porusú zsíros bőrrel érdemes kipróbálni.

Az első üveggel fogyasztom, de szerintem nem ez lesz az utolsó.
Pórusösszehúzó funkciója miatt rendeltem, és teszi is a dolgát nagyon szépen. Az állaga szinte víz, tonikként funkcionál, de nagyon bevált. Picit szárít talán, de szépen ráhidratálva ez nem jelent gondot.
Szeretem.

Az első üveggel fogyasztom, de szerintem nem ez lesz az utolsó.
Szeretem.

Szépségcentertől rendeltem, egyelőre szépen halványítja a foltokat. Szélek az összetevői, verhetetlen az ára, de azért levonok tőle egy csillagot, mert úgy érzem, mintha egy picit szárítana.

Update: Extra hatása továbbra sincs, de a nagy nyári melegben jólesik használni, kellemes, frissítő érzetet hagy maga után, és pillekönnyű állaga miatt nem nehezíti el a bőrt.
2019.05.27.: Egy akciós csomag része volt 30 ml-s kiszerelésben. Először megijedtem, amikor megéreztem a varázsmogyoró (witch hazel) erőteljes, alkoholos szagát, mert a Hylamide fújkálós szérumától kétszer belobbant az arcom, de ez szerencsére semmilyen irritációt nem okozott eddig. Heti egyszer-kétszer használom, mert nem hiányzik a fél fejemet beborító szeborrea, tanultam az előző esetből, és persze más, faggyúszabályozást célzó terméket is használok.
Hogy őszinte legyek, nem nagyon tapasztalok változást, ha egy hétre kiveszem a rutinból. Ebből áll a többlépcsős arcápolás faramuci volta: jó dolog a több, könnyű réteg az izgi összetevőkkel, de nem ugrálnak a kis tégelyek a polcon, hogy "én meg én sokat dolgoztam éjszaka, hogy szép legyen a bőrőd!" Azt már kitapasztaltam, hogy nekem a gyakori hámlasztás és az agyagos maszkok tesznek a legtöbbet (a megfelelő hidratálás és tisztítás mellett) a pórusok tisztaságáért.
A pórusaim nem lettek kisebbek (szerintem ez max. rövid távú hatás lehet, tartósan egy termék sem képes őket összehúzni) és folthalványító hatást sem tapasztaltam. A termék előnye, hogy pillekönnyű, vizes állagú és könnyen beszívódik, jól együttműködik a rá következő rétegekkel. Kicsit meglepődtem a vizes voltán, azt hittem, lotion lévén inkább krém lesz, de örülök, hogy nem testesebb, mert nálam utána következik a több réteg hidratálás.
Szóval csak remélni merem, hogy egy kicsit hozzátesz a tiszta pórusokért vívott harchoz, avagy az ember lánya mindent kipróbál, ami hatékony lehet. El fogom használni ezt a kis kiszerelést, örülök, hogy kipipálhatom a képzeletbeli listámon, de nem fogom megvenni a nagy kiszerelést.
(A bőröm veszettül termeli a faggyút, vízhiányos, de pattanásaim ritkán vannak, inkább a mitesszerek jellemzőek.)

Update: meglepően sokáig elég volt nekem ez a 30 ml, de nem hiszem, hogy újravenném
2019. április Nekem a 30 ml-s kiszerelés van meg, kb 2,5 hónapja használom heti 4-5 alkalommal és még a fele mindig megvan (a tenyérbe öntős, bőrbe paskolós módszerrel használom). Már az első használat után kisebbnek tűntek a pórusaim, de persze nem tünteti el őket. Az arcbőröm puha tőle, a faggyútermelés szabályozására illetve folthalványításra én G&G és The Ordinary termékeket használok, önmagában sajnos ezen a két területen ez a lotion nem nyújt sokat.
Először nem vettem észre, de Gluconolactone-t tartalmaz ami egy gyengéd kémiai hámlasztó, így ha más kémiai hálasztó is van a rutinban, akkor ezt érdemes figyelembe venni.(Nekem sikerült túlhámlasztanom, ami bőrszárazságként jelentkezett)
Hatásában a termék elég hasonló a G&G Calm down hámlasztójához, csak abban kevesebb összetevő van (érzékeny bőrre jobb, mivel kisebb a valószínűsége, hogy valami allergiás reakciót vált ki).
A termékkel elégedett vagyok, de ha elfogy nem biztos hogy újraveszem a 6 hónap lejárati idő, illetve a hosszú összetevő lista miatt.

Karácsonykor megleptem magam egy csomaggal a Szépsegcenter oldaláról és ez az egyik termék, amiért megrendeltem. Nagyon jókat ígért és alig vártam, hogy használjam. Már 2-3 használat után a pórusaim sokkal, de tényleg sokkal tisztábbak lettek, viszont pórusösszehúzó hatását én nem látom a mai napig sem, de szerintem nincs is ilyen termék. Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, mostanában nem mindennap használtam mert elfelejtem, de nagyon szeretem. Az illatával sincs bajom, pár másodperc után elillan.

A 150 ml-s verziót vettem meg elsőre, 3 hónapja használom szinte minden nap, de még így is a fele meg van. A flakon elég masszív, öntögetős, amitől először féltem, mert én csak a kezembe öntöm, de nem problémás egyáltalán. A folyadék átlátszó, víz szerű, az illatán érződik az árpa, de nem mondanám erősnek vagy szúrósnak és hamar elillan.
A hidratáló hatást egyáltalán nem vettem észre, de én nem is ilyen céllal vettem, számomra nem ez a feladata.
Jól esik a bőrömnek, ha használom és valóban úgy veszem észre, hogy kevésbé zsírosodik a bőröm napközben. A pórusaim is szebbek, de nem feltétlenül merném kijelenteni, hogy ez csak a lotion hatása, hiszen más termékeket is használok (AHA, BHA), viszont úgy tűnik, hogy remekül kiegészíti és segíti ezek hatását.
Folthalványításra nekem nem használt, néhány korábbi pattanásból maradt folt van az arcomon, de nem halványodtak látványosan, szerintem arra valamilyen komolyabb hatóanyagot kell bevetni.
Összességében én szeretem, azonban nem vagyok benne biztos, hogy ez egy „must have” darab. Biztos hogy elhasználom teljesen és szerintem máskor is megvenném, de az esszenciáját is ki fogom próbálni.

Egyenlőre még nem tudok litániákat írni erről a termékről, mert pár napja használom, de a sminklemosó mousse-al szerintem látványosan halványodott a bőröm. Ha száraz a bőrünk előtte érdemes hidratálni picit. Inkább pattanásokból visszamaradt foltok vannak az arcomon, azokat szépen halványítja.

Antioxidánsok: Sodium Ascorbyl Phosphate, Kalanchoe Spathulata Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Leontopodium Alpinum (Edelweiss) Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Ethyl Ascorbic Acid, Yeast ExtractGyulladáscsökkentők: Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Leontopodium Alpinum (Edelweiss) Extract, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Propanediol, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Butylene Glycol, Saccharide Isomerate
Kémiai hámlasztók: Gluconolactone
Vitaminok: Sodium Ascorbyl Phosphate, Ethyl Ascorbic Acid, Pyridoxine HCL
Alkoholok: Alcohol
Emolliensek: Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Chlorphenesin
Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Egy viszonylag új, vízben oldódó, stabil formája a C-vitaminnak (Ascorbic Acid), melynek a többi C-vitaminféléhez hasonlóan antioxidáns hatása van. Még viszonylag kevés, de ígéretes kutatás utal arra is, hogy 1%-nál nagyobb koncentrációban hatásos hatóanyag lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen, és 5%-nál nagyobb koncentrációban pedig csökkenti a pattanások okozta gyulladásos reakciót, főleg ha 0,5% retinollal kombinálják. Hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését, bár kevésbbé, mint a sima C-vitamin. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.
A Gluconolactone (vagyis a PHA) egy glükonsav, melyet a NeoStrata szabadalmaztatott. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő, illetve kelátképző segédanyag, vagyis a krémet stabilizáló funkciója is van. Paula Begon szerint az AHA-hoz hasonló, de annál gyengédebb hámlasztó, a truthinaging szerint pedig erősen hidratáló, antioxidáns hatással is rendelkezik, és akár 50%-al megnöveli az UV sugárzás elleni védelmet.
A nagylevelű csodamogyoró kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró kivonat 70-80%-a ethanolt (alkohol) is tartalmazhat, ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.
Ezüst rezgőgomba kivonat, melynek hivatalos funkcióbesorolása bőr- és hajkondícionáló, valamint hidratáló és antioxidáns. A rezgőgomba kivonat Japánban és Kínában népszerű hidratáló összetevő, amire szokás növényi hialuronként is hivatkozni, és hidratáló hatása is a hialuronsavhoz hasonló. Ennek oka, hogy a Tremella kivonat fő összetevői cukor molekulák, mint a Mannose, Xylose, és a Glucuronic acid (20%). Ez utóbbi a hialuronsavnak is fő komponense, így nem meglepő a hasonlóan nagy vízmegkötő képesség. A rezgőgomba kivonat előnye még, hogy kellemes használni (ellentétben sok vízmegkötő összetevővel nem ragad), stabil (hő, savak és sókkal szemben) és biztonságos. (forrás)
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Az édesgyökér gyökerének a kivonata. A CosIng besorolása szerint az édesgyökér-kivonat bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni), gyulladáscsökkentő, nyugtató, bőrsimító és puhító összetevő.
A Ginkgo Biloba fa kivonata. Antioxidáns és vérkeringés serkentő. Ez utóbbi tulajdonsága miatt gyakran található narancsbőr elleni termékekben, habár Paula Begoun szerint kutatások nem támasztják alá, hogy az élénkebb vérkeringés kedvező hatással lenne a narancsbőrre.
Havasi gyopár kivonat, melyet a kozmetikumokban antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőként használnak. Paula Begoun szerint az összetevő a bőrnyugtató képességét a benne található természetes bőrnyugtató hatással rendelkező lignannak köszönheti, illetve egy leontopodium sav néven ismert vegyületet is tartalmaz, amelyről kutatások is kimutatták, hogy erősíti a bőr védőrétegét és csökkenti az érzékenység jeleit, ezzel elősegíti a bőr ellenállóbbá válását a környezeti agresszorokkal szemben.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.
A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)
A szőlő levelének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő.
Oleánolsav nevű triterpén, mely e szerint a kutatás szerint 5α-reduktáz blokkoló hatása révén segít a bőr faggyútermelésének csökkentésében, ezáltal pedig a pórusok méretének a finomításában, valamint a pattanások, mitesszerek kialakulásának csökkentésében. A Sederma nevű hatóanyaggyártó cég szabadalma szerint a többek közt Oleanolic Acidból, Apigeninből és Biotinyl-GHKból álló Procapil nevű hatóanyag segít megelőzni a hajhullást és erőssé teszi a hajat.
Más néven Pentavitin. Növényi eredetű összetevő, melyet az Ecocert és a Nature is certifikált. A TruthinAging információi szerint az összetevő olyan szénhidrátokat tartalmaz, melyek nagyon hasonlóak az emberi bőrben természetes formában megtalálható szénhidrát komplexhez. Mivel nagyon jól közödik a bőrhöz, ezért nem lehet egykönnyen lemosni, emiatt hosszantartó hidratációt biztosít. Paula Begoun szerint az összetevőnek kiemelkedően jó a vízmegkötő, bőrpuhító képessége.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Gyakran kombinálják phenoxyethanollal.
Vörösfenyőből kivont poliszaharid (nagy molekulájú szénhidrátféle), melynek a Cosmetics and Toiletries újság szerint számos előnyös tulajdonsága van: csökkenti a bőr külső rétegének, az epidermisnek a vízveszteségét, segít az apró ráncok csökkentésében, és növeli az AHA savak hatékonyságát az irritáció növelése nélkül, valamint in vitro (kémcsőben végzett) kísérletek szerint a fényvédő krémek védelmét is fokozza.
A tiszta C vitamin stabilizált változata, melynek molekula súlya (más származékokkal ellentétben) alig nagyobb, mint a tiszta C vitaminnak, így hasonlóan hatékonyan tud a bőrbe szívódni. A gyártó szerint a hatása megegyezik a tiszta C vitaminnal, azaz antioxidáns, pigmentfolt elleni és kollagén termelést serkentő tulajdonsága is van. Sőt, a gyártó mérései szerint a stabilitás okozta jobb felszívódás (amelyet nem ront le a nagyobb molekulaméret) következtében a tesztekben magasabb bőrfehérítő és kollagénvédő hatást mutat a sima C vitaminhoz képest. Lásd még tiszta C vitamin.
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Élesztő. Az élesztő beta glucant tartalmaz, ami kiváló antioxidáns. Az antioxidáns hatáson kívül Paula Begoun szerint még nem teljesen ismert, hogy az élesztőnek pontosan milyen hatása van a bőrre, némi kutatás utal arra, hogy az élesztő segíti a sebgyógyulást, a bőrszövet regenerálódását.
B6 vitamin egy formája. Paula Begoun szerint antibakteriális és antioxidáns tulajdonsága van. A CosIng besorolása szerint haj- és bőrkondícionáló anyag. További információ a truthinagingen.
A hatóanyagot gyártó német cég kutatása szerint az összetevő segít a nap okozta bőröregedés (vagyis a photoaging) lassításában, valamint ígéretes sejtjelző (a bőr sejtjeit a helyes, fiatalos viselkedésre buzdítják vagy pedig megakadályozzák, hogy egyéb anyagok rossz viselekedésre ösztönözzék a sejteket) és anti-aging összetevő.