KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

NaturaEqua Spring Blossoms Body Cream
NaturaEqua Spring Blossoms Body Cream

NaturaEqua

NaturaEqua Spring Blossoms Body Cream

  (0 vélemény)
Ár:   €14.60   Kategória:   Testápolók
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Bőröregedés


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lamirabelle, Módosítva: 2023. április 11.

Ár:   €14.60
Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Testápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Bőröregedés

TERMÉKLEÍRÁS

A magas tápanyagtartalmú testápoló egy könnyed állagú életelixír valamennyi bőrtípus számára, de leginkább a száraz, az idősödő és az érzékeny, irritált bőr hálálja meg ápoló erényeit.  A nyugtató, gyulladáscsökkentő, a szaruréteg rugalmasságát megőrző formula kincset érő összetevői a végtelenségig halmozzák az élvezeteket.  Beolajozzák a fáradtan csikorgó sejteket, pótolják az elveszett zsírokat és természetes nedvességmegkötő anyagokat, túlélő üzemmódból magasélet üzemmódba kapcsolják a bőrt.  A revitalizáló virágesszenciák a szőlő, az argándió és az olajbogyó magjából kivont, rengeteg antioxidánst, többszörösen telítetlen zsírsavakat és és ásványi anyagokat tartalamazó sejtregeneráló olajokkal keveredve a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva vizet kötnek meg és azt a hám felső rétegében tartják, és gátolják a nedvességvesztést.  Stabilizálják a szaruréteg felszínét védő hidrofil lipid réteget, biztosítják a hám hidratáltságát, elősegítik a hámréteg megújulását, regenerálják a szöveteket, segítik a sebgyógyulást és csökkentik a kóros hegképződés valószínűségét.  A bőr önfeledten tobzódik az élvezetekben, tavasz illatú, puha és bársonyos tapintású lesz, mélyen és hosszan tartóan hidratáltan kisimul és belülről tündököl. 

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Classic Éjszakai Hidratáló Krém

Helia-D Classic Éjszakai Hidratáló Krém
Tiria   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Tág pórusok  |  Korcsoport: 45-54

Valaha volt legjobb éjszakai krémem. Sűrű, de hihetetlenül könnyen beszívódik, az illata finoman gyógynövényes, cseppet sem tolakodó. Reggelre üde, matt bőrrel ébredek. Nagyon szeretem.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Olea Europaea (Olive) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Aloe Arborescens Leaf Extract, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract, Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Betaine, Aloe Arborescens Leaf Extract
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleins összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A komedogén indexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. 

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Olívaolaj. Kiváló természetes emolliens és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav, melyből akár 55-83%-ot is tartalmazhat) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. A squalene egyik legjobb növényi forrása. 

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emolliens), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondicionáló és viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. 

Diglicerid, melyet zsírsavakból és glicerinből állítanak elő. A kozmetikumokban bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító (emolliens) és emulgeálószerként (segíti a vizes és olajos fázisok összekeverését) használatos.

Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emolliens olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak.  A benne lévő omega-6 és  omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. 

Nádcukor kivonat. Hidratáló és bőrjavító anyag. Bár a nádcukorból előállítható glikolsav, magának a nádcukornak nincsen hámlasztó hatása.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Vizes oldat, melyet amelyet gőz-desztillációval nyernek ki a nagylevelű csodamogyoró leveleiből. A növény többi részéhez képest viszonylag kevés biológiailag aktív összetevőt (tannint, katechint és galluszsavat) tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.

Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.

A hegyi árnika szárított virágának kivonata. A CosIng szeirnt elsősorban illatanyag, maszkoló és bőrkondícionáló összetevő. Megoszlanak a vélemények arról, hogy az árnika jó összetevő-e vagy sem: egyrészt sokszor használják az árnikát szemkrémekben, mert állítólag segít a szem alatti karikák eltüntetésében, gyulladás csökkentő, nyugtató. Másrészt Paula Begoun szerint az árnika kivonat rendszeres használata bőrirritációt és viszketést okozhat, és alkalmazása sérült bőrön nem ajánlott, mert jelentős az irritáló hatása. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Rizskeményítő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”), viszkozitásszabályozó és térfogatcsökkentő hatású segédanyag, valamint porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő.

A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként (chelating agent) használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezenkívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között gyengédnek ls kevéssé irritálónak számít. Ecocert jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban, viszont általában egy tartósítószerkeverék részeként kerül a képletbe, mivel önmagában nem elegendően erős a hatása.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. Ecocert és Cosmos jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban.

Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.