KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Now Foods Solutions Clarify & Illuminate Cleanser
Now Foods Solutions Clarify & Illuminate Cleanser

Now

Now Foods Solutions Clarify & Illuminate Cleanser

  (0 vélemény)
Ár:   $15.99   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   237 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online külföldről   Bőrprobléma:   Bőröregedés


A krémet feltöltötte: szisz5, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2015. április 1.

Ár:   $15.99
Kiszerelés:   237 ml
Lelőhely:   online külföldről
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Bőröregedés

TERMÉKLEÍRÁS

  • A koncentrált barna alga kivonat elősegíti a bőr lélegezését és a kollagén termelést
  • Az allantoin és manuka méz csökkenti az irritációt és elősegíti a bőr természetes gyógyulási folyamatát
  • Az extra szűz olívaolaj táplálja a bőrt, és pótolja a nedvességet

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Glucose, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tetrahexyldecyl Ascorbate, Niacinamide, Tocopherol, Panthenol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Az aloe vera leveléből származó lé, melynek a bőrön alkalmazva nyugtató, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.

Kókuszból származó felület aktív anyag, tisztítószer. Kémiai szerkezetében gyakorlatilag ugyanaz az anyag, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), olyannyira, hogy ugyanaz a CAS számuk (egy vegyületekhez rendelt azonosító szám). A Beauty Brains kozmetikai vegyészei szerint az SLS a sodium coco-sulfate egy jobban tisztított változata, mely jobban habzik és tisztít, azonban az aki allergiás az egyik anyagra, allergiás a másikra is.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

Cukor (sima répacukor). A bőrön alkalmazva vízmegkötő, hidratáló hatása van.

A tejben található enzim, melyet a CosIng szerint stabilizátorként használnak a kozmetikai szerekben. Paula Begoun és a truthinaging kiváló összetevőnek tartja, ugyanis a legújabb kutatások szerint kiváló antibakteriális hatással rendelkezik. Megakadályozza a mikrobák elszaporodását a termékekben illetve segít elpusztítani a pattanásokat okozó baktériumokat, így a pattanásos bőrön nagy hatékonysággal alkalmazható. 

Enzim, mely a glükóz glükonsavvá való oxidációját katalizálja. A CosIng szerint stabilizátorként használják a kozmetikai szerekben. Paula Begoun kiváló bőrkondícionáló, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő és antibakteriális alkotóként tartja számon, ezért pattanásos bőrre kiváló hatással lehet. 

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A borsmenta levelének a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti, bár nem olyan erőteljesen, mint mondjuk a borsmenta olaja.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

A sárgásmoszatok törzsébe tartozó faj kivonata. Alga féle, mely a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A C-vitaminnak egy kifejezetten stabil, olajban oldódó formája, melynek in vitro tesztek szerint a tiszta C vitaminnal (Ascorbic Acid) elvileg egyező a hatása, ráadásul a bőrbe is könnyen felszívódik. A truthinaging információi szerint az összetevő képes arra, hogy a bőrt glikozaminoglikánok termelésére ösztönözze, vagyis növeli a hidratáltságát.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.