NYX Professional Makeup

Ár:   €17   Kategória:   Sminkek
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   márkaboltok, drogériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: eszti87, Módosítva: 2017. május 15.

Ár:   €17
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   márkaboltok, drogériák, online
Kategória:   Sminkek

Minden szett 6 vibráló szemhéjpúdert tartalmaz, 1 highlightert, 1 pirosítót és 1 bronzosítót.

bibi24

eszti87

Bőrprobléma: Bőröregedés
2017. június 20.

Egy bécsi kiruccanás alkalmával vettem meg, impulzusvásárlás volt, de pozitívan csalódtam! :) Nem ez az első NYX termékem, úgyhogy a minőség kapcsán nem voltak kételyeim, inkább attól tartottam, nem fogom tudni kellőképp kihasználni minden színt, de ez nem így lett :))
Mióta megvan ez a paletta, gyakorlatilag nem is használok mást :D :D A szemhéjpúderekkel szuper nappali sminket szoktam csinálni, alsó szempillasorra a lilás színt szoktam felvinni - a szemem külső sarkába ugyanezt a színt felvíve máris kész egy füstösebb ,esti smink :)
Volt régen egy imádott Manhattan 2 részes szemhéjpúderem, az egyik aranysárga, a másik narancssárga volt arany pigmentekkel - irtóra rá voltam kattanva, így hipp-hopp el is fogyott, azóta is kerestem valami hasonló narancs színt. Nos, ebben a palettában pirosítóként szerepel, de én a mozgó szemhéjamra is fel szoktam tenni, nagyon jól mutat kék szemmel.

A metál mályvás színt ecsettel, ujjal, ill. nedvesen ecsettel is fel szoktam vinni, attól függően, milyen hatást szeretnék elérni, nekem ez a kedvenc színem a palettában! :)
A kontúrszín szuper, pont jó árnyalat az én bőrömhöz - ha nincs nálam más, bronzosítani is ezzel szoktam, ill. felváltva használom ezt és a szemhéjpúderek közötti crease colort a mélyítővonalba. Ez a matt barna szín érthetetlen módon viszonylag nagyobb méretű (de nem sok) ezüst csillámokat tartalmaz, jó hír azonban, hogy felvitelkor ebből semmi sem látszik :D Ugyanez a szín egy kicsit poroz is, bár engem ez különösebben nem zavar.

A highlighter, ill. a szemhéjpúderek között lévő, szemöldökcsontra való szín nagyon hasonlít egymásra, felváltva szoktam őket is használni, mindkettő jó szemhéjpúderként és highlighterként is.

Összességében tehát egy nagyszerűen kihasználható paletta, a szemhéjpúderek a matt kivételével krémesek és könnyű velük dolgozni. A highlighter szintén szuper, önmagában is megvenném, ugyanez elmondható a matt kontúrszínről is :)
Április környékén vettem, azóta masszívan használom, de csak 1-2 színnél látszik meg a használat, messze vagyok még a kifogyástól :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. június 20.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.

Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.