Omorovicza Tisztító Hab
Ár: | 26 500 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Omorovicza szalonok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: ansu, Módosítva: 2023. május 17.
Ár: | 26 500 Ft | |
Kiszerelés: | 150 ml | |
Lelőhely: | Omorovicza szalonok, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Az édes illatú és világos-kék frissítő tisztító habot használhatja reggelente, vagy lefekvés előtt. Eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket anélkül, hogy csökkentené a bőr nedvességtartalmát. Nem tartalmaz szulfátokat.
Aqua Thermal
a
Phospholipids
Chlorella Vulgaris/ Lupinus Albus Protein Ferment
Pectin
Borzasztó módon túl van árazva, plusz túl is van illatolva. Mégis valami elképesztő luxus érzet a használata. Egy 30ml kiszerelés majd 1 évig elég volt, hiszen ha valamiből valóban kis mennyiség is elég, akkor ez az a termék. Őszintén szólva, ha nem lenne érzékeny a bőröm, vagy mondjuk harmada lenne az ára, én tuti ezt használnám hosszú távon is. Effektív, mégsem szárító. Frissítő tiszta érzet.
Egy kit-ben volt, jövök majd a többi termék véleménnyel.

Egy kit-ben volt, jövök majd a többi termék véleménnyel.

Iszonyatosan túlárazott termék, és sajnos használata közben sincs luxus érzetem, hanem csak ilye "nyehh, hát ha már megvettem, elhasználom". de tényleg semmi extra.

A honlapon is megtalálható Bemutató szett részét képezte, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Tényleg elég belőle egy kis mennyiség, jól habzik, szereti a bőröm. Az ára miatt nem venném újra, mert nem nyújt annyival többet, mint egy másik lemosó pl. Bioderma

Vízhiányos, száraz a bőröm, és engem minden ilyen habzó arctisztító szárít, még azok is, amik állítólag kíméletesek. Rengeteg félét kipróbáltam már az évek során, az egyetlen, ami ebben a műfajban bevált, az a Dior Capture Totale Gentle Cleanser. Az maga a tökély.
Ebből az Omorovicza tisztító habból szerencsére csak kis termékmintát próbáltam. Ahogy vártam, ez se jött be.
Nagyon alaposan tisztít, sőt túl alaposan, de a sminket nem szedi le, pedig ezt is igéri, a szememet viszont csípi. De a legrosszabb, hogy csikorgóssá szárít. A helyes kifejezés inkább az, hogy rommá szárít. Annyira húzódik utána a bőröm, hogy nem győzöm hidratálni. Direkt utánanéztem az Omorovicza oldalán, nem írják, hogy milyen bőrtípusra ajánlják. Sőt kiemelik, hogy nem csökkenti a bőr nedvességtartalmát. Dehogyisnem. Kipróbálta a családból olyan is, akinek normál, kombinált bőre van, és ő is ugyanezt tapasztalta. Tehát nem az én készülékemben van a hiba.
Nem tetszik a cologne-ra hajazó illata sem. Az ára meg egy vicc.
Ez egy akkora elégtelen, hogy kilóg a naplóból...

Nem tetszik a cologne-ra hajazó illata sem. Az ára meg egy vicc.
Ez egy akkora elégtelen, hogy kilóg a naplóból...

Az egész márka egy lehúzás...még az 1 csillagot se érné megadni.A lemosómnak kb 2 hónap után fura szaga lett, így nem is mertem használni többet.....Vannak sokkal jobb márkák jobb áron!

Az állaga miatt adok neki egyáltalán csillagot. Jól habzik, de az én bőrömet rettenetesen szárította. Biztosan nem veszem újra.

Már egy ideje nem használom, de amikor használtam, jó pár hónapig, meg voltam vele elégedve. Jól tisztított, eltávolította megfelelően a szennyeződéseket. Ár-érték arányban talán vannak jobbak is nála.

Alapvetően igyekszem parfümmentes termékeket használni bőrápolás terén, viszont volt lehetőségem kipróbálni több terméket, és
mivel csak a híres-neves permetüket használtam korábban, hajtott a kíváncsiság, hogy végülis mit is nyújt egy ilyen luxusmárka kínálata.
Hiába nem vagyok már tini, továbbra is zsírosodó bőröm van, ennek ellenére szárít ez a lemosó, mint még eddig soha semelyik, ami nem túl kellemes érzés. Tisztít, az tagadhatatlan, de ezt a sokkal olcsóbb társai is tudják. Ez a termék sajnos nem győzött meg, sokkal jobb lemosó cuccokkal találkoztam korábban negyed ennyi áron. Túlárazottnak tartom elég erősen, de bárcsak tudna ennél többet... Érdekes, hogy írtátok páran, hogy Kínában gyártják, az én példányomon Anglia volt megjelölve, mint gyártási hely, de végülis ez az értékét nem növeli a szememben.

Nagyon szeretem, a borsos ára ellenére a kedvenc lemosóm! Zuhanyzás közben szoktam egy ici-pici borsóhnyi mennyiséggel átmosni az arcom, az én kombi-vízhiányos bőrőm nagyon szereti, szinte fellélegzik tőle. Nem mondom, hogy nem lehet nélküle élni és egy kevésbé drága termék nem tudja ugyanezt, de én mindig ezt veszem újra, mivel napi 1x használom max, akkor is csak kis mennyiséget.

A legeslegjobb arclemosóm amit valaha próbáltam. Tökéletesen tiszta bőrt eredményez és csak annyira szárít, hogy ne legyek olajosbödön 2 óra múlva. Nem hidratál, mint egy krémes lemosó viszont akinek nincs is szüksége extra hidratálásra egy lemosótól annak pont kellemes tapintású lesz használat után a bőre. 4. tubusnál járok.

Antioxidánsok: Pyrus Malus (Apple) Fruit ExtractHidratálók: Glycerin, Sorbitol, Phospholipids
Emulgeálószerek: Xanthan Gum
Tisztítószerek: Sodium Cocoyl Isethionate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Xanthan Gum
Illatanyagok: Limonene, Parfum/Fragrance, Linalool
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Nem szabályos INCI név. Jelentése: termál víz.
Kókuszból származó gyengéd tisztító anyag (surfactant). Dr. Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a Sodium Cocoyl Isethionate különleges molekuláris szerkezetének köszönhetően egyenesen új dimenziókat nyitott meg a syndet barok (vagy "szappanmentes szappanok") gyengédségében.
Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.
Felület aktív anyag, tisztítószer, habosító. A tisztító szerek között gyengédnek számít, mely nagy koncentrációban is csak kicsi irritációt okoz. Leggyakrabban samponokban, habfürdőkben, tusfürdőkben találkozhatunk vele. (Forrás: truthinaging)
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Egy bizonyos fajta alma kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a belőle kivont pectint pedig sűrítő anyagként használják a kozmetikumokban. Az alma jótékony bőrápoló hatása elsősorban annak köszönhető, hogy a káros sejtreakciókkal szemben védő polifenolokban (melyek közül kiemelendő a katechin, az epikatehin és a quercetin) gazdag, ezért erőteljes antioxidáns hatással van a bőrre.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő.