Oriflame

Ár:   1799 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Zsíros
Lelőhely:   tanácsadónők   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Dayanara, Módosítva: 2015. január 29.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   tanácsadónők
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Minden korosztály számára megfelelő, zsíros bőrre kifejlesztett termék teafaolajjal, amely antibakteriális tulajdonságokkal bír, kezeli a pattanásokat és tisztítja a bőrt.
Tisztít, mattít, csökkenti a pattanások számát.

Hatékonyan tisztítja a zsíros bőrt a teafaolaj erejével.

Tiria

Bede11

2023. augusztus 13.

Tág pórusú, zsírosodásra hajlamos bőrre ajánlom.
Korrektora is jó, a teafa gyulladáscsökentő. Viszont picit szárított.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 13.

Tág pórusú, zsírosodásra hajlamos bőrre ajánlom.
Korrektora is jó, a teafa gyulladáscsökentő. Viszont picit szárított.

gomoripetra

2022. június 2.

A tonikjával együtt, párban használtam a terméket. Problémás arcbőrömre nem nyújtott megoldást, kifejezetten nem is volt a kedvencem a termék. Igazából elhasználtam, de nem venném újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. június 2.

zdoreebaba

2020. szeptember 19.

Már a második csomaggal fogyasztom. A legkedveltebb arctisztítóm. A homlokom és az állam hajlamos a fényesedésre, zsírosodásra valamint ezek a területek bármilyen édességtől, fűszeres, zsíros ételtől hamar kipattanásosodnak, mitesszeresednek. Erre nekem tökéletes megoldás a teafa habzó tisztító. A langyosvizes gyors lemosás után csodát tesz a bőrömmel. Puha, matt hatásúvá válik a pofim. Nekem csodaszer ez a teafaolajos verzió. Heti egyszer használom. A mostani lime-os verziót is leveri. Kár, hogy levették a termék palettáról, hiányozni fog, ha kifogyasztom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. szeptember 19.

berenisz

2020. augusztus 26.

A kis korrektort kb. 10 éve használom. Gondoltam, kipróbálom ezt is. Pontosan kétszer próbáltam megmosni magam vele, kipirosodtam durván és fájt az arcom tőle. Lehet, én vagyok túl érzékeny hozzá...

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 26.

Andrea1992

2019. június 28.

Esti arctisztitashoz használom. Nem csodaszer de ar-ertek aranyban jó termek. Friss érzete van a bőrömnek utánna nem szárít agyon.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. június 28.

Nikol004

2019. június 25.

Imádom. Kiváló illata van, hatékonyan tisztítja az arcom, és még nagymamám körömgombája is eltűnt tőle!
Mindig szárazra törölt arcra viszem fel, kellemesen selymes lesz tőle a bőröm tapintása.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. június 25.

Szofi1101

2019. április 29.

Azt nem mondanám, hogy a pattanásokat lehúzza, vagy eltünteti, ezt nem kell várni tőle, de egy jó lemosó. Lehet, hogy azoknál, akiknél a pattanás egyszer-egyszer előforduló kis bosszúság, jobban beválik, a komolyabb kezelésre szoruló pattanásokhoz édes kevés nyilván. Egyébként sminklemosásra nem javasolnám, (főleg szemsminkre nem), hiszen nem arra lett kitalálva, hanem arclemosásra. Én elhasználtam egy flakonnal, az illatát is kedveltem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. április 29.

krisztiradics

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2019. január 24.

Én a teafa-olaj oldattal használtam együtt. Semmi különlegeset nem találtam benne, én is esténként lefekvés előtt használtam, tényleg mattít. Sajnos sminklemosóként egyáltalán nem tudom hasznát venni, mivel nagyon csípi a szemem.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. január 24.

infinitypurple

2019. január 16.

Esténként szoktam használni, de nekem nagyon bevált. Szépen tisztít, a gyulladásokat és a pattanás utáni hegeket is viszonylag gyorsan eltünteti. Egyedül a szaga az ami számomra nem nyerő, de a hatása viszont szuper!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. január 16.

lolagirl13

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2018. november 1.

Pár hete már tesztelem!
Aznap amikor megmosom vele az arcom szuperül lemattítja és nem is zsíros, de sajnos másnapra megint csak visszaáll az eredeti formába :(
Ha viszont egymást követő napokon , folyamatosan használom ,akkor kisebb pattanások 1-1 helyen (nem gyulladt , és csúnya .. csak ilyen picik) jelentkeznek az arcomon!
Így még egyenlőre nem tudom mit gondoljak! 1-1 alkalomra tökéletesen jó, hiszen úgy szuperül végzi a dolgát , de hosszútávra egyenlőre nem tudom elképzelni :(

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. november 1.

Pár hete már tesztelem!

Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Glycerin h 0 0

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.

Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)

Más néven gliceril monooleát. Glicerin és olajsav észtere, melyet a természetben előforduló, magas olajsav tartalmú zsírokból és olajokból nyernek. A sárgás folyadékot bőrpuhító (emolliens), emulgeáló és sűrítőszerként használják a kozmetikumokban.

Módosított zsírsav, mellyel samponokban, tusfürdőkben és arclemosókban találkozhatunk mint tisztítószer, felület aktív anyag, habképző és hajkondícionáló. További információ a truthinagingen.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)

pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

A kozmetikumokban gyakran előforduló, lilás-piros színű szintetikus eredetű színezék.