Oriflame

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: kathybug, Módosítva: 2011. május 29.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   tanácsadónők
Kategória:   Lemosók, Tonikok

Borostyan

buzavirag

2018. július 1.

Iszonyatosan szárítja a bőröm, a spirált, alapozót, szemöldök ceruzát ennek ellenére szépen leszedi. Csak ritkán használom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. július 1.

csuta

2014. július 4.

Én a sminket előtte szoktam leszedni, mert azt tényleg nem szedi le, de a szememre ezt nem is szívesen használnám. Az alapozót azt nekem szépen lehozza és az utcai szennyeződést. Viszont nem szárítja nagyon a bőrömet.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. július 4.

erika4.kovacs

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2014. június 20.

Sminknek, fényvédőnek csak egy részét bontja le és tisztítja le. Még ha duplán használom sem lesz tiszta bőr az eredmény, de első körnek valami rendesebb cleansing balm elé elhasználgatom; vagy ha csak otthon vagyok és se smink se utcai szennyeződés stb.. nem támaszt kihívást a lemosóval szemben. Kár érte, mert a tonikja viszont remek.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. június 20.

Tinuska

2014. április 21.

tisztít, krémesen habzik (ezért nehéz az állaga kicsit)... a sminket igaz, hogy nem szedi le, de arra is feltalálták már a sminklemosót! :D nagyon szeretem :DD

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. április 21.

Niki1991

2014. február 10.

Nagyon kellemes illata van, de kicsit szárít. A sminket egyáltalán nem szedi le.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. február 10.

gyovai890

2013. október 10.

Ez az arclemosó nekem nagyon bevált. Nem csípi a szemem,szépen lemossa a sminket a szememről. Problémás arcomat nyugtatja és teljesen simább lett az arcom tőle már az első használat után. A párom vette észre legelőször ő azt kérdezte tőlem: "Mit csináltál,hogy így ki vagy simulva?" Erre én mosolyogtam és örültem, hogy ez a termék tényleg hat és jó is! Azóta már sokan felfigyeltek a szép arcbőrömre. :D

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 10.

Jaina

2013. augusztus 22.

Érzékeny az arcbőröm, kevés arclemosót tolerál jól, ezzel nagyon meg voltam elégedve. Az illata nekem kifejezetten tetszett. Már nem gyártják, de nem is venném újra, elsősorban az összetevőlista miatt, ezért is vonok le két csillagot.

Update: Rosszul tudtam, még gyártják! :))))

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. augusztus 22.

Update: Rosszul tudtam, még gyártják! :))))

ct

2013. május 27.

Az összetevői ellenére nálam bevált, ár-érték arányban rendben van, sokáig tartott egy flakon, jól tisztított, nem szárított, finom puha lett használat után a bőröm.Az illata hosszú távú használat, azaz napi egyszeri mellett viszont már nagyon zavart.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. május 27.

bandita

2013. március 19.

Krémmánia előtti életemben használtam ezt a lemosót. A bőrömet nem bántotta, hatékonyan tisztított, nem szárított. A bőrnyugtató hatása nem volt kiemelkedő, pláne nem annyira, hogy miatta szemet tudnék hunyni a benne leledző bronopolnak.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. március 19.

Mona01

2013. március 19.

Pár napja használom, és úgy látom,teszi a dolgát.( Bár az itt olvasott hozzászólások meg az összetevők kicsit elbátortalanítottak.)

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract
Hidratálók: Glycerin, Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Glycerin h 0 0

Egy tenzid, vagyis tisztító összetevő. Természetes vegyületek természetes kötéssel való összekapcsolásával nyerik.  Tisztító és habképző tulajdonságú. BDIH által jóváhagyott, natúrkozmetikumokban használható összetevő.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

Leggyakrabban samponokban és lemosókban található emulgeálószer, emollient, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.

Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.

Laureth-4 ti I eu 5 4

Lauryl alkoholból előállított emulgeálószer, felületaktív anyag.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Aloe vera növényből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Egyszerűbb néven bronopol. Formaldehidet kibocsátó tartósítószer. Aminokkal (TEA, DEA és MEA vegyületek) együtt használva nitrosaminet bocsát ki, ami rákkeltő vegyület és beszívódhat a bőrbe. További információ a cosmeticscopon.

A hegyi árnika szárított virágának kivonata. A CosIng szeirnt elsősorban illatanyag, maszkoló és bőrkondícionáló összetevő. Megoszlanak a vélemények arról, hogy az árnika jó összetevő-e vagy sem: egyrészt sokszor használják az árnikát szemkrémekben, mert állítólag segít a szem alatti karikák eltüntetésében, gyulladás csökkentő, nyugtató. Másrészt Paula Begoun szerint az árnika kivonat rendszeres használata bőrirritációt és viszketést okozhat, és alkalmazása sérült bőrön nem ajánlott, mert jelentős az irritáló hatása.

Színezék. Narancssárga.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).