Oriflame

Ár:   600 Ft   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   10 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Fleur, Módosítva: 2014. június 11.

Kiszerelés:   10 ml
Lelőhely:   tanácsadónők
Kategória:   Sminkek szájra

Bámulatosan fényessé varázsolja az ajkakat. Természetesnek ható, hamvas rózsaszín árnyalatot nyújt.

Kiszerelés: 10 ml

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

csiga

Bőrtípus: Zsíros
2016. április 30.

A legjobb szájfényem. Ha a fény el is tűnik nap közben, a szín erőteljes, és megmarad. Szoktam "játszani" vele, hogy elég gyorsan letörlöm, és így egy közepesen erős, tartós, matt szín marad.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. április 30.

Macsek12

2015. július 11.

Ez volt a leges legkedvencek szájfényem,csodásan alkalmazkodott a számhoz,imádtam csak elhagytam és azóta se láttam a kataógusokban,ha lesz mindenképp ujra vásárolom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2015. július 11.

Ildibildi

2015. május 6.

Imádom, nagyon tetszik a színe számon és valóban tartósan megmarad, bár a fény eltűnik, de így is tökéletes nekem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. május 6.

loju

2015. április 22.

Most használtam először. Teljesen más, mint a többi szájfény, mert ez egy idő után felszívódik. A szín (amire átalakult) viszont megmarad, elég tartósan! Ezen azért csodálkozom, mert eddig egyik szájfény sem viselkedett így! Az én ízlésemhez túl élénk ez a pink, de nem mondom, hogy ízléstelenül!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. április 22.

Fleur

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2014. június 10.

Nekem nem igazán tetszik. Mikor megvettem, úgy reklámozták, hogy átlátszó, egyszerű ajakfény, rúzs fölé is viselhető, mert csillogóssá teszi. Igen ám, csak egy idő után átmegy rózsaszínbe és ha az ember nem kente fel jól, akkor eléggé gusztustalanul fog kinézni benne. Ami még problémám (bár ez inkább egyéni), hogy nem tetszik az illata, nagyon műanyagszerű.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. június 10.

danna113

2014. május 12.

Régóta használom, szinte majdnem minden nap, teljesrn hozzámnőtt. Az egyetlen szájfény, amit el tudok visrlni magamon. Nem túl sűrű vagy folyós, szêp pigmentált rózsaszınes az ajkam tőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. május 12.

DalmiDalmiDalmi

2014. április 17.

Jó kis szájfény, de én nem tudom használni. Túl intenzív ez a pink szín amit kapok, nekem nem áll jól. Az állaga géles, és tényleg olyan a folyamat, mint egy varázslat, hogy a tubusból kinyomott színtelen zselé pikk-pakk megy át az ajkakon vizes fényű ciklámenbe. Nagyon különleges darab!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. április 17.

Kittygirl1630

2013. szeptember 9.

Sajnos nekem nem vált. Nem igazán illik az arcomhoz, akárhogy is próbálom felkenni. Ha vékonyan kenem nem látszik semmi, ha vastagabban akkor pedig már nagyon pink. De lehet később másképp fog festeni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. szeptember 9.

ancymancy

Bőrtípus: Zsíros
2013. július 23.

Én nagyon szeretem,szép nyári vizes-málnás hatást kelt! A fény is sokáig bírja,főleg nálam nagy szám ez,edig kb. 5 perc alatt lekoptak,de ezután is marad szép málna szín. A kék szememhez és szőke hajamhoz tutijó :-)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. július 23.

lipstick

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2013. január 27.

Nekem nem nagyon tetszik, általában halvány és rózsaszín árnyalatokat viselek, de az én számon ez már majdnem vörösbe megy át, pedig nagyon világos a szám alapszíne. Miután felkenem egy rövid ideig csillog utána mattá válik és beszívja a szám, (a színe megmarad, mintha befestené) amit nem lehet eltüntetni, csak akkor jön le ha miután lekopott.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 27.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, BHT
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

A CosIng hivatalos besorolása szerint sűrűségszabályozó és kötőanyag. Ragadós jellege miatt elsősorban rúzsokban és ajakápolókban találkozhatunk vele.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Csipkebogyó olaj, ami kedvelt magas omega zsírsav tartalma (linolsav- 51%,olajsav - 20%), és regeneráló tulajdonsága miatt. Bár gyakori tévhit, hogy a csipkebogyó olaj C vitamint tartalmaz, mivel a csipkebogyó gyümölcsnek valóban magas a C vitamin tartalma, a C vitamin vízben oldódó, így a csipkebogyó (és semilyen) olaj nem tartalmazza. A csipkebogyó olajbanban olajban oldódó antioxidánsok találhatóak, például E-vitamin félék, és karotenoidok (A-vitamin elővegyületek), amik valószínűleg hozzájárulnak az olaj regeneráló tulajdonságához. (forrás)

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Sűrűség szabályozó segédanyag.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.