Origins

Ár:   6100 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Kombinált
Lelőhely:   Douglas   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet és az összetevőket feltöltötte: giudittina1978, Módosítva: 2012. május 17.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   Douglas
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

Ez a kímélő arclemosó megtisztítja a szárazabb, de az olajosabb területeket is, anélkül, hogy irritálna. Arcmosás után tisztának és frissnek érezzük az arcunkat, húzódás, feszülés,  száraz érzet nélkül.

Az arclemosó nem tartalmaz: parabének, állati eredetű származék, PABA, paraffin, DEA, szintetikus színezék, szintetikus illatanyag, propylene glycol, phthalat (műanyag)

Borostyan

csaktimi

Bőrtípus: Zsíros
2019. augusztus 3.

Életem arclemosója :D sose vettem még egyformát, mindig próbálgattam hogy mi a legjobb..és hát ez a legjobb! Annyira tiszta utána az arcom, olyan egészségesen kicsattanó, persze csak addig amíg rá nem kenek mást...de ezt az érzést várom minden este, a csikorgós tisztaságot. A ráadás hogy nem húzódik utána a bőröm és pár percre a gyulladt pattik is kevésbé vörösek. Naaagyon nagyon szeretem!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. augusztus 3.

Isabelle

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2018. június 8.

Kipróbáltam végre, és tetszett az érzés lemosás után. Teljesen tisztának éreztem a bőröm, frissnek, de egyből húzódott is egy kissé, így rögtön be kellett krémeznem. Az összetevők alapján nem igazán az érzékeny bőr barátja, az irritációt okozó összetevők miatt, de eddig jól működik nálam .Mivel a zsírosság és a piros foltok is eltűntek a t-zónában el fogom használni ezt a mini kiszerelést. De nem hiszem hogy teljes kiszerelésben meg fogom venni. Az irritáló összetevők miatt egy csillag levonás.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. június 8.

pono

2015. január 7.

Az en kombinalt (de inkabb szaraz) boromre ez jol mukodott. Nagyon tisztanak ereztem utana az arcomat, ettol talan kicsit szarazabb is lett, de nem ereztem bantonak. Jo az illata is, es a legjobb, hogy az osszetevoi sem olyan rosszak. Ujravenni mondjuk nem fogom, mert tulzasnak erzem az arat egy arclemosoert, de szerintem jo termek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. január 7.

giudittina1978

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2012. május 17.

Állítólag két szupermodellünk (talán Ebergényi Réka az egyik, ha jól emlékszem) ezt használja a természetes kozmetikumok közül arctisztításhoz, de az utolsó két összetevőt nem nagyon értem. Mire Magyarországra ér, kb. 10.000 Ft-ba kerül, maga a termék 6-7000 Ft körül van. Jelenleg tesztelem, de vegyes a tapasztalatom ezzel kapcsolatban. A vegyes, de érzékeny bőrömre választottam, de úgy érzem érzékeny bőrre nem jó. Nagyon krémes, nagyon kevés kell belőle, jól tisztít, a bőr puha tapintású lesz arcmosás után, de valahogy utána közvetlenül nem működik és ahhoz túl drága.
Update: félre is tettem, el fogom ajándékozni, mert az én bőrömre nem jó. Arcmosás után eltelik kb. 5 perc és valahogy a bőr kinézete valahogy nem lesz jó, de nem tudom mitől lehet ez. Külföldi oldalakon az értékelése szinte csupa 5*, így lehet, hogy az egyik összetevő egyszerűen nem tetszik a bőrömnek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2012. május 17.

Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol

Ez a kozmetikai összetevő nem más, mint a jól ismert levendula virág vizes kivonata. A levendulavirág pontos hatásairól meglehetősen ellentmondásos kép bontakozik ki, ha az ember olvasni kezdi a szakirodalmat. Egyes források alapján az illóolaj, és az aromavíz alapanyagai nem éppen hasznosak, sőt néha toxikusak is lehetnek. Más források szerint viszont kiváló bőrnyugtató, méregtelenítő bőrápolószer. Az aromaterapeuták majd minden bőrtípusra ajánlják használatát.

Glycerin h 0 0

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző és felületaktív anyag.

Geránium (gólyaorr) virágjának az olaja. A Dermaxime honlapja szerint a geránium olaj élénkíti a vérkeringést, erősíti a bőrt, szabályozza a faggyútermelést. Paula Begoun szerint bár a geránium olajnak antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.

levendulából nyert olaj. A CosIng besorolás szerint maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése) és tonizáló összetevő. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.

Bergamottolaj. A bergamott fa illóolaja, amelyet a fa kisebb, narancsszerű gyümölcshéjából nyernek. Kozmetikumokban hasznos lehet a következő bőrproblémákra: ekcéma, zsíros bőr, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés. Illata antidepresszáns hatású. Potenciális bőrirritáló, így érzékeny bőrrel kerülendő.

A benzoeviasz egy balzsamszerű viasz, melyet számos, Délkelet-Ázsiában honos, a Styrax nemzetségbe tartozó fa kérgéből nyernek. Fő összetevője a benzoesav. Számos területen alkalmazzák, például egyes parfümökben, gyógyszerekben és élelmiszerekben is előfordulhat.

A benzoeviasz kedvelt összetevője a parfümöknek, mert saját, kellemes illattal rendelkezik, valamint megköti, és csak lassan bocsátja ki a hozzá kevert egyéb illatanyagokat.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Bonyolult összetételű szilikát, mely a szilícium mellett bórt és alumíniumot, és változó mennyiségben vasat, magnéziumot, mangánt, kálciumot, káliumot, nátriumot, lítiumot és fluort is tartalmazhat. A CosIng hivatalos besorolása szerint sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban. E szerint a szabadalom szerint a tourmaline használható bőr- és hajtisztító termékekben arra, hogy csökkenteni lehessen a tisztítóban lévő felület aktív anyagok mennyiségét. Paula Begoun szerint nincs semmilyen hatása sem a bőrre.

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Konkrétan erről a típusú algakivonatról rendkívül kevés az információ, a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártya képző anyag, melyet elsősorban hajápolókban használnak, de találkozhatunk vele szappanokban és tisztítókban is. Ez egy polyquarternium által alkotott (utolsó) generáció, amelynek az a különleges tulajdonsága, hogy fényt adjon a hajnak. Biztosítja a haj simaságát, csökkenti a "ragadósságát".

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.

Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, mely már alacsony koncentrációban is rendkívül hatékony a baktériumok ellen, és amit manapság viszont már leginkább csak lemosható termékekben használnak, mivel könnyen érzékenyítheti és irritálhatja a bőrt, ha bőrön hagyható termékben van jelen.