KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

PHYT'S PHYT'Ssima Créme De Douche - Tápláló bio tusfürdő argánolajjal extra száraz, érzékeny bőrre
PHYT'S PHYT'Ssima Créme De Douche - Tápláló bio tusfürdő argánolajjal extra száraz, érzékeny bőrre

Phyt's

PHYT'S PHYT'Ssima Créme De Douche - Tápláló bio tusfürdő argánolajjal extra száraz, érzékeny bőrre

  (0 vélemény)
Ár:   5500 Ft   Kategória:   Tusfürdők
Kiszerelés:   200 g   Bőrtípus:   Száraz, Normál
Lelőhely:   kozmetika, online   Bőrprobléma:   Túlérzékenység


A krémet feltöltötte: idusmidus, az összetevőket feltöltötte: rose, Módosítva: 2013. október 1.

Ár:   5500 Ft
Kiszerelés:   200 g
Lelőhely:   kozmetika, online
Kategória:   Tusfürdők
Bőrtípus:   Száraz, Normál
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

TERMÉKLEÍRÁS

Szappanmentes tápláló tusfürdő, ami védi a bőrt a kiszáradástól. Tökéletes viszkető, száraz, érzékeny bőrre, gyengéden tisztít, a bőrnek komfortérzetet ad.

Aktív hatóanyagok: argánfaolaj*, kendermagolaj*, shea vaj*, természetes E-vitamin, levendula*

* biogazdálkodásból származik

75% tápláló krémmel.

Kiszerelés: 200 g

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum

Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Kata791   
Krémek Krémje  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Túlérzékenység  |  Korcsoport: 35-44

Most már bő 1 hónapja használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ki kellett tapasztalni a mennyiséget, nekem a 3 pumpálásnyi az ideális, aminek már látom a hatását, de nem nehezíti el, vagy zsírosítja a hajamat. A hajam alsó kb. 10 centijére szoktam kenni. Száraz és nedves hajra is ugyanolyan jól használható. Szép sima, fényes lesz tőle a haj, és elég lassan fogy. Nem csak a hajamra használom, hanem a körmeimre/kézfejemre is szoktam kenni, pár percig masszírozom a körömágyba, kezembe, maradéktalanul felszívódik és a hatása is nagyon jó. Én akciósan vettem 1490,-Ft-ért, de teljes áron is újra fogom venni ha egyszer elfogy.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract
Hidratálók: Glycerin, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Ez a kozmetikai összetevő nem más, mint a jól ismert levendula virág vizes kivonata. A levendulavirág pontos hatásairól meglehetősen ellentmondásos kép bontakozik ki, ha az ember olvasni kezdi a szakirodalmat. Egyes források alapján az illóolaj, és az aromavíz alapanyagai nem éppen hasznosak, sőt néha toxikusak is lehetnek. Más források szerint viszont kiváló bőrnyugtató, méregtelenítő bőrápolószer. Az aromaterapeuták majd minden bőrtípusra ajánlják használatát. 

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Kókuszból származó felület aktív anyag, tisztítószer. Kémiai szerkezetében gyakorlatilag ugyanaz az anyag, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), olyannyira, hogy ugyanaz a CAS számuk (egy vegyületekhez rendelt azonosító szám). A Beauty Brains kozmetikai vegyészei szerint az SLS a sodium coco-sulfate egy jobban tisztított változata, mely jobban habzik és tisztít, azonban az aki allergiás az egyik anyagra, allergiás a másikra is.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer. 

Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Növényi eredetű emulgeálószer. Szintetikus zsíralkoholok keveréke, mely lággyá és könnyűvé teszi az emulziók textúráját. A C12-20 Alkyl Glucoside nevű összetevővel együtt MontanovL néven hatékony O/V emulgeálószert alkotnak. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.