KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Proverb Cleanse & Shave Nutrient Mud
Proverb Cleanse & Shave Nutrient Mud

Proverb

Proverb Cleanse & Shave Nutrient Mud

  (0 vélemény)
Ár:   €29   Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Kiszerelés:   125 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Bangita, Módosítva: 2020. december 3.

Ár:   €29
Kiszerelés:   125 ml
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm
Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

TERMÉKLEÍRÁS

"Agyagos arctisztító, tápláló és hidratáló borotvakrém egyben időtakarákos férfiak számára. A kettős hatású, nyugtató és mélytisztító formula ásványi anyagokkal és vitaminokkal már tisztítás közben táplálja és puhítja a bőrt, minimalizálja a pórusk megjelenését. A bőrfelszín egyenletesebbé válik, így csökken a sérülés veszélye, biztonságosabbá válik a borotválkozás, lényegesen kevesebb irritációval és bőrpírral. Az acaiból és avokádóból származó omega zsírsavakat tartalmazó glikoproteinek segítenek megnyugtatni a bőrt és regenerálni a károsodásokat, míg a paradicsomból, cinkből és tojásfehérjéből kialakított Lycoprotene komplex antioxidánsokkal segít csökkenteni a stresszt, igazán csúcsformába hozva a bőrt."

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Water / Aqua Kaolin 0 0Glycerin h 0 0Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil eo Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Kernel Oil Hydrogenated Vegetable Oil eo 3 0Zinc Oxide f 1 0Persea Gratissima (Avocado) Fruit Oil Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Cetearyl Alcohol eo I eu I al 2 1Cetearyl Glucoside ti I eu Butyrospermum Parkii (Shea Butter) eo Cera Alba / Cera Flava / Beeswax eo 1 0Hydrolyzed Albumen Glyceryl Stearate SE eo I eu 1 0Olea Europaea (Olive) Oil eo 2 0Euterpe Oleracea (Acai) Oil Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil eo Plukenetia Volubilis Seed Oil eo I h Lactobacillus/Tomato Fruit Ferment ExtractPseudoalteromonas Ferment Extract h Sodium Dehydroacetate ta Hectorite Sucrose Cocoate eu Benzyl Acetate i Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil Eugenia Caryophyllus Bud ExtractLavandula Angustifolia (Lavender) Oil i Lavandula Hybrida (Lavandin) Oil eo Litsea Cubeba Fruit Oil iMethyl Anthranilate Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil i Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil i Citrus Aurantium Amara Leaf OilCitrus Sinensis Peel Extract i Thymus Vulgaris Flower/Leaf OilOcimum Basilicum (Sweet Basil) Oil Triethyl Citrate a Tocopherol a I v 2 2Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate Caprylyl Glycol eo I h Limonene i Linalool i Citric Acid kh

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre
bibi24   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Triethyl Citrate, Tocopherol
Hidratálók: Glycerin, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól. 

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Hidrogenizált (a növényi olajhoz kémiai reakció révén hozzáadnak extra hidrogént, ami révén a korábban folyékony olaj szoba hőmérsékleten is szilárd lesz) növényi olaj. Kozmetikai összetevőként bőrpuhító (emollient) anyagként funkcionál. 

Az étkezésben és a kozmetikumokban is fontos, hogy teljesen hidrogenizált növényi olajat használjunk, ami nem tartalmaz transz-zsírsavakat (trans fatty acid - TFA). A részben hidrogenizált olajak TFA-t tartalmaznak (pl. régen a margarin), aminek a fogyasztása jelentősen növeli számos súlyos betegség (inzulin rezisztenica, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát, a bőrre kenve pedig oxidatív stresszt okoz. (forrás, forrás)

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló"  (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája.  Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az Antarktiszon talált sárból kivont baktériumtörzs, mely hidratáló, sebgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, sőt állítólag serkenti  bőrünk kollagén és elasztin termelését is. Az összetevő hatékonyságát sajnos független tanulmányok nem támasztják alá, a kutatási eredmények mind az összetevőt előállító és forgalmazó spanyol cégtől származnak. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/pseudoalteromonas-ferment

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Ritka, puha, zsíros, fehér színű ásványi agyag fajta. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a porok szóró- és nedvszívó képességét növelő, sűrűséget szabályozó, tömegnövelő hatású összetevő.

Cukorból és kókuszolajból előállított bőrpuhító és hidratáló anyag. Sűrű, sárgás folyadék, melyet kíméletes tisztítókban és hidratálókban használnak.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A bergamot terméséből kivont illóolaj, melyet maszkoló, illatanyagként használnak a kozmetikai szerekben. A bergamot héjából, leveléből kivont illóolajjal ellentétben, ebben az illóolajban nincs fényérzékenységet fokozó összetevő, így valamivel biztonságosabb a használata, mint más bergamotolajaké, de mint minden illóolaj, ez is kiválthat allergiás reakciót.  

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.

További info az összetevőről a KM-blogon >>

levendulából nyert olaj. A CosIng besorolás szerint maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése) és tonizáló összetevő. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Édes narancshéj illóolaj. A CosIng szerint összehúzó, bőrkondícionáló és tonizáló hatású. Ezen kívül természetesen illatanyagnak is kiváló. Mint minden citrusfélével érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.

A pacsuli olaja, ismertebb nevén pacsuli. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatású összetevő. A truthinaging információi szerint serkenti az új sejtek növekedését és nyugtatja a gyulladt bőrt, valamint segít elmúlasztani pattanásokat is, anélkül, hogy heg maradna utánuk. Paula Begoun szerint viszont eugenol tartalma miatt irritáló hatéssal lehet a bőrre.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A citromsav észtere, melyet E1505 néven az élelmiszerekben is megtalálunk. Arckrémekben talán némi antioxidáns tulajdonsága van, továbbá oldószer és maszkoló (a nem szükséges anyagokat semlegesítő, elnyomó) segédanyag. Álltólag hatásos izzadás ellen is, így dezodorok gyakori összetevője.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Retek gyökeréből, fermentálással előállított összetevő. A fermentálás során egy antimikrobiális peptid keletkezik, aminek antimikrobiális, természtes tartosító hatása van. Megtalálható az összetevő természetes tartósítszer komplexekben is, bár nem olyan hatékony, mint a jól ismert egyéb tartósítók (parabének vagy phenoxyethanol.)

Forrás: truth-in-aging, BFT

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.