Quiz Organic Moroccan Argan Oil Lip Care
Ár: | 215 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 3,8 g | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | százforintos boltok | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Cloudberry, Módosítva: 2015. március 3.
Kiszerelés: | 3,8 g | |
Isostearyl Isostearate
Cera Alba / Cera Flava / Beeswax
Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba
Euphorbia Cerifera Cera
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Ascorbic Acid
a I v
Citric Acid
kh
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Bioboltban vettem, nem emiatt mentem be, de gondoltam kipróbálom. Nem vártam tőle csodát, de azóta már többször is újra vettem. Nekem bevált, rendbe teszi a kiszáradt ajkaimat, és nem kellemetlen az illata sem. A nyarat jól bírta az autóban és a táskámban is.

Nekem nagyon bevált, nagyon sok fajtát próbáltam már, mivel mindig kisebesedik az ajkam. Ez egyszerűen tökéletes, egy kis vegyes boltban kaptam, kb. 200 forintért. 1.5-2 hónapja vettem, napi 3x használtam, annyira jó érzés, most fogy el. Mindenképpen újra fogom venni! Mindenkinek ajánlom

Nagyon olcsón (250-300 Forintért) kapni és számomra kellemes az íze, illata - utóbbi nekem kellemesen édes. Hidratálni is hidratál, bár nem túl sokáig, így egy nap többször kell kennem. Rúzs alá is igénybe vehető. A stift jól működik. A termék nálam az idei forró nyáron se olvadt szét, összetevői emberbarátiak.
Nekem nem vált be annyira, mint a Primus ajakír hidratálás és tartósság, meg gazdaságos használat szempontjából (, ezért veszek csak le egy csillagot), de azért nem rossz. Szaladgáláshoz kisebb útra, vagy idehaza napközben bőven megteszi, az ára is kedvező, szóval lehet veszek majd még. Szinte minden kínai boltban megtalálható, így hamar beszerezhető.

A mediline boltban vettem 200 valamennyiért. Nagyon tetszik és szívesen használom. Nem szárít, ápol, rúzs alá is jó.

Fillérekért vettem valami boltban, ahova beszaladtam, és miylen jól tettem! Nagyon-nagyon szeretem! Alapvetően nagyon hajlamos kiszáradni a szám, de ez szépen ápolja és egyáltalán nem száritja. Ha létezne olyan ajakápoló, aminek nincs ez a nyamvadt füllesztő érzete, annak nagyon tudnék örülni, de eddig ilyen ajakápolóban nem nayon találkoztam vele. Ez sem túl sok, engem sajnos mégis zavar, de azért megy az 5 csillag,mert ez csak az én kis hisztim :) Jah és hatalmas plusz, hogy ilyen szép összetevői vannak!

A másik Quiz ajakápoló miatt vettem meg, mert a másikért teljesen oda voltam.
De sajnos ez egy csalódás volt számomra.:( Nem tetszett az illata, se az állaga, se a kinézete és nem is hidratált túlzottan.
Most csak porosodik szegényke, sajnos nem volt szimpatikus semmilyen értelemben.

A másik Quiz ajakápoló miatt vettem meg, mert a másikért teljesen oda voltam.

ajándékba kaptam, nagyon imádom, biztos újra fogom venni:) tartós, jó illata van, illetve nagyon jól kenhető :)

Röhejes, 150 ft-os áron vettem pár hete... (gyorsan kellett útközben valami, a kiszáradt számra, a semminél-több-alapon).
Ami még röhejesebb, h ez a kis ajakkence az, ami a mostani hideg, szeles napokban legjobban bevált nekem. Könnyen kiszárad a szám mostanában, de az olajjosságának köszönhetően ez kiküszöbölhető. Azonnal hidratál, és közben színtelen szájfényként is funkcionál, ami elég sokáig fenn marad. :) Állagra zsírosabb, mint az átlagos ajakbalzsamok, de hideg időben pont jó. 1 baja van, hogy elég gyorsan fogy, de hát ezért az árért... Ma újra vettem, gyorsan 2-t is betáraztam belőle. ;) Remek példa arra, hogy ami olcsó, igenis lehet jó.

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic AcidGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: PEG-8
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid
Emolliensek: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isostearyl Isostearate, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate
Tartósítószerek: Benzoic Acid
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.